יום ראשון, 29 במאי 2022

עוגת גבינה שוקולד לבן ותפוחים מקורמלים ברוטב טופי קרמל


הג'וניורית מגיעה סופסוף הביתה לשבת

אז פירגנתי לה לבחור עוגת גבינה, מה הבעיה? יש לי מלא מתכונים פה

מגוון צירופים, ציפויים בטח תמצא לה משהו שהיא מתגעגעת אליו, אז חשבתי..

הגברת איתגרה אותי עם מתכון של עוגת גבינה שתהיה כבדה כזאת, 

תפוחים זה יופי שיהיה גם שוקולד לבן...

והאמת? אני אוהבת אתגרים אז קדימה

מפה ומשם נברתי ברשת והתאמתי לי את המתכון שנאהב.



אז מה צריך:

תבנית עגולה מתפרקת בקוטר של 22 ס"מ או 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה תחתית ושוליים


תפוחים

30 גרם חמאה

6 תפוחים קלופים מגולענים חתוכים לשמיניות

3/4 כוס סוכר 

1/4 כוס מים

1 כפית תמצית וניל משובחת

1 מקל קינמון


בסיס

250 גרם בסקויטים טחונים

75 גרם חמאה

1/2 כפית קינמון

כף סוכר


גבינה:

135 גרם (חב' אחת + 2 שורות) שוקולד לבן

15 גרם חמאה

3/4 כוס שמנת מתוקה

3  גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי (660 גר')

1 מסקרפונה 

1 כוס סוכר לבן

4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר

2 כפיות תמצית וניל איכותית


רוטב טופי קרמל

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

250 גרם סוכר חום כהה

1  שמנת מתוקה (250 מ"ל)

לקישוט

שמנת מתוקה מוקצפת עם 2 כפות סוכר ו-1/4 כפית קינמון


אופן ההכנה

מתחילים בהכנת התפוחים

(ניתן להכינם יום לפני כדי לקצר הליכים ביום הכנת העוגה)

במחבת בינונית מניחים חמאה , סוכר, מים , וניל  ומקל קינמון מטגנים עד שהסוכר מותך

מוסיפים את  התפוחים ומבשלים תוך ערבוב עד שהתפוחים יתרככו מעט ויתקרמלו.



 (אם מכינים יום לפני אז שומרים בקירור)


לבסיס:

ממיסים את החמאה ומערבבים לתוכה את הבסקויטים הטחונים

קינמון וכף סוכר

משטחים בתבנית יחד עם דופן קצרה של 2 ס"מ

מכניסים לתנור חם - 170 מעלות למשך 15 דקות

מוציאים ומקררים.



בינתיים מכינים את הגבינה


במיקרו ממיסים שוקולד לבן ,חמאה ושמנת מתוקה  , מערבבים.

 עד המסה מלאה,מניחים בצד.

במערבל מערבלים  את הגבינה עם הסוכר 

מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם  ומוסיפים את הווניל ואת תערובת השוקולד הלבן .

מסדרים את התפוחים המקורמלים ע"פ הבסיס שהתקרר ,



יוצקים מעל התפוחים את תערובת הגבינה ואופים 60-70 דקות



 העוגה מזהיבה קלות

והמרכז התייצב אך עדיין מעט רוטט (לא לחשוש זה יתייצב לגמרי בקירור).

נותנים לעוגה להתקרר לגמרי בתנור



רוטב טופי קרמל

ניתן להכינו יום לפני ולאחסן במקרר וניתן להכינו באותו יום ההגשה

בסיר בינוני מעל אש בינונית מניחים את חומרי הרוטב ומערבבים עד המסה מלאה של החמאה והסוכר.

משאירים לבישול לעוד כמה דקות עד להסמכה נוספת ,מורידים מהאש ומצננים .



יוצקים מהרוטב על העוגה כדי כיסוי בשכבה יפה, לא צריך את כל הרוטב.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה