השנה שבועות חל ביום ראשון, מה שאומר ארוחת חג במוצאי שבת,
אני לא יודעת איך אצלכם, אבל כשאני באה לתכנן ארוחה כזאת אני לוקחת בחשבון שבעצם
לא כל מה שרוצה להכין יהיה מוצלח אחרי לילה או שניים במקרר.
גם העובדה שיכולה להתחיל לחמם
די מאוחר גורמת לי לחשב מסלול מחדש ולהתחיל עם מנות קרות וסלטים,
כך עד שנסיים כל השאר יתחמם.
אפשר ללכת על חלה מיוחדת לשבועות
ועל השולחן מיני סלטים, ממרחים
מסלטי הבית שלי פלפלים קלויים
הסביצ'ה שלי על בסיס קוביות סלמון טרי
כלל הפעם תותים , עלי נענע, בצל סגול חתוך לקוביות קטנטנות
מיץ ליים ולבסוף קצת שמן זית
צבעוני וטעים
אופן ההכנה:
חוצים את החציל לאורכו, כולל הגבעול, בוזקים מלח
ומניחים לחצי שעה להגיר נוזלים.
שוטפים, מייבשים ומטגנים בשמן על אש קטנטנה
כדי שהחציל יתרכך וישחים , אחרי כ - 10 דקות מכסים את המחבת והחציל מתרכך באידוי.
קוצצים את חומרי הסלסה
3 עגבניות
4 גבעולי פטרוזיליה
2 בצלים ירוקים
שן שום
1 ס"מ קליפה צהובה של לימון קצוצה
כף מיץ לימון
כף שמן
מלח, פלפל שחור
ביסוני תפו"א אנה אישיים
פורסים תפו"א בעזרת מנדולינה לפרוסות דקיקות
מתבלים במלח, אבקת שום ושמן
מסדרים מגדלים בקוקוטים, מניחים גבעול קטן של טימין
ואופים בחום 200 מעלות כ- 30 דקות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה