יום רביעי, 1 ביוני 2022

תפריט שבועות

 


השנה שבועות חל ביום ראשון, מה שאומר ארוחת חג במוצאי שבת,

אני לא יודעת איך אצלכם, אבל כשאני באה לתכנן ארוחה כזאת אני לוקחת בחשבון שבעצם 

לא כל מה שרוצה להכין יהיה מוצלח אחרי לילה או שניים במקרר. 

גם העובדה שיכולה להתחיל  לחמם 

די מאוחר גורמת לי לחשב מסלול מחדש ולהתחיל עם מנות קרות וסלטים, 

כך עד שנסיים כל השאר יתחמם.



אפשר ללכת על חלה מיוחדת לשבועות

ועל השולחן מיני סלטים, ממרחים

מסלטי הבית שלי  פלפלים קלויים

 עגבניות מיובשות,
 טפנד,
 פסטו ,
צ'יזיקי,
  גבינה בולגרית למריחה

אפשר לאחד למנה יפיפיה של טרין גבינה 

 שכבות גבינת שמנת, פסטו, ממרח עגבניות וטפנד



 סביצ'ה תות מנה צבעונית שתפאר כל שולחן

הסביצ'ה שלי על בסיס קוביות סלמון טרי

כלל הפעם תותים , עלי נענע, בצל סגול חתוך לקוביות קטנטנות

מיץ ליים ולבסוף קצת שמן זית

 צבעוני וטעים




סלט כמו קפרזה

בשביל הסלט יש צורך בעגבניות שרי וכשיהיה מעניין
עגבניות בצבעים
היה לי מזל למצוא עגבניות צהובות, שרי תמר אדומות ושרי ליקופן
כמה?
כמה שתרצו

בנוסף השתתפו בחגיגה 4 כדורים גדולים של מוצרלה
המבנה הפנימי של המוצרלה הוא כזה שניתן לתלוש ממנה
"זנבות" וכך "פוררתי" את הכדורים למעין רצועות לא אחידות בגודלן

עלים מ- 4-5 גבעולי בזיליקום לחתוך לרצועות

רוטב:

בצנצנת:

2 כפות חומץ בלסמי
1 כף חומץ רגיל
6 כפות שמן זית
2 כפות דבש
1 כפית שום כתוש
1 כפית חרדל
מלח,פלפל לפי הטעם

לשקשק היטב ולהוסיף לסלט ממש לפני ההגשה.



חצילים מטוגנים על מצע טחינה לצד סלסה עגבניות רעננה

אופן ההכנה:

חוצים את החציל לאורכו, כולל הגבעול, בוזקים מלח

ומניחים לחצי שעה להגיר נוזלים.

שוטפים, מייבשים ומטגנים בשמן על אש קטנטנה

כדי שהחציל יתרכך וישחים , אחרי כ - 10 דקות מכסים את המחבת והחציל מתרכך באידוי.


קוצצים את חומרי הסלסה

3 עגבניות

4 גבעולי פטרוזיליה

2 בצלים ירוקים

שן שום

1 ס"מ קליפה צהובה של לימון קצוצה

כף מיץ לימון

כף שמן

מלח, פלפל שחור



ונעבור לעיקריות





ולצידו 

ביסוני תפו"א אנה אישיים

פורסים תפו"א בעזרת מנדולינה לפרוסות דקיקות

מתבלים במלח, אבקת שום ושמן

מסדרים מגדלים בקוקוטים, מניחים גבעול קטן של טימין



ואופים בחום 200 מעלות כ- 30 דקות




רביולי ברוטב עגבניות קליל

את הרביולי קניתי מצוננים ובישלתי לפי ההוראות.
כשהרוטב היה מוכן העברתי אליו את הרביולי להקפצה קצרה.

רוטב העגבניות מ - 20 עגבניות שרי חצויות
1/4 כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות ובסוף כמה עלי בזיליקום
מלח ופלפל
מבשלים כ- 20 דקות וזהו







לקינוח מגוון קינוחי כוסות קטנים 



וזה לא מושלם בלי הבלינצ'ס של אמא שלי















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה