סעודת השבת - בסימן מהירות ההכנה
נפתח במגוון סלטים , יש קבועים ויש מתחלפים, לפי המצאי במקרר
ולידם הוספתי פילה אמנון אפוי במשחת תבלינים :
2 כפיות חרדל דיז'ון
1/2 כפית פפריקה
3 כפות שמן
מלח, פלפל שחור
פטרוזיליה קצוצה שבוזקים בתום האפייה.
מפשירים את נתחי הדג ומתבלים במלח ומיץ לימון, מניחים לכמה שעות.
מנגבים
מורחים את משחת התיבול, מניחים לספיגת טעמים ואופים בחום 180 מעלות 20 דקות.
בוזקים פטרוזיליה בגמר האפיה.
עוף בתנור לעיקרית
רכיבים:
4 כרעיים מחולקים
סלסלת פטריות שמפיניון
8 שזיפים מיובשים חתוכים ל2-3
מרינדה:
כף שום כתוש
1/2 כוס סילאן
כף פפריקה מתוקה
כפית אבקת מרק עוף
1/2 כפית תבלין גריל עוף
1/4 כוס מים
3 כפות שמן
אופן ההכנה:
משתדלת לתת לנתחי העוף כמה שעות בתוך המרינדה, וכל המוסיף הרי זה משובח
ואח"כ פורסת את הפטריות ומניחה בתבנית האפיה
מוסיפה את העוף עם המרינדה ואופה כשעה ורבע, אם משחים מידיי אפשר לכסות בקלילות
ביריעת אלוניניום ולהשלים את האפיה עד שהעוף מתרכך.
מבשלת את תפו"א 10 דקות במים מומלחים קלות, מסננת, מעבירה לתבנית עם תבלינים
אהובים, מערבבת כדי לצפות את תפו"א מסביב ואופה כשעה
כך הם יוצאים קריספים מבחוץ ונימוחים מבפנים
רכיבים:
2 בצלים פרוסים דק
1/3 כרוב מנוקה מהגבעול המרכזי ופרוס דק דק
מלח, פלפל שחור,פפריקה מתוקה,כורכום
אופן ההכנה:
מתחילים בהזהבת הבצלים, במעט שמן, הכי נח במחבת רחבה
ואז מוסיפים את הכרוב
מערבבים מידי פעם, מתבלים
לא יותר מ5-7 דקות
ומוכן
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה