יום ראשון, 28 באוגוסט 2022

טארט תפוחים ושוקולד

 

יצא לי לנסות את השילוב תפוחים ושוקולד בעוגה בחושה שהכנתי

וראיתי כי טוב.

התקדמתי..

לטארט...

וזה  חלום מתוק שמתאים לכל מי שמחפש משו מתוק בסיום ארוחה

שווה לנסות



תבנית טארט מלבנית

רכיבים:

לבצק:

1/4 1 כוסות קמח

1/4 כוס קורנפלור

45 גר' קקאו מסונן

קורט מלח

150 גר' נטורינה

1/2 כפית תמצית וניל

5 כפות מים

למילוי:

4 תפוחים גרנד קלופים מגולענים וחתוכים לקוביות

3 תפוחים אדומים קלופים מגולענים וחתוכים לקוביות

3/4 כוס סוכר

25 גר' נטורינה

50 גר' שוקולד מריר

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק, מרפדים את התבנית ב- 2/3 מהבצק ומקררים עד להכנה

במחבת מתחילים להתיך את הסוכר, כשהסוכר מתקרמל קלות

מוסיפים 3/4 מכמות התפוחים ומבשלים לריכוך

מוסיפים גם את הנטורינה וממשיכים לבשל

כעת מוסיפים את שארית התפוחים (באופן הזה במלית יש מרקם נגיס של תפוח

לצד מרקם מחיתי יותר)



מוסיפים גם את השוקולד 


ומבשלים עד שהשוקולד נמס

מסירים מהאש ומקררים



כשהמלית קרה דיה ממלאים את הקלתית


מרדדים את שארית הבצק, קורצים צורות ומכסים את המלית


אופים בחום 180 מעלות כ- 35 דקות

מפדרים באבקת סוכר



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה