יום רביעי, 31 באוגוסט 2022

פרגיות קלי קלות ועוד לארוחת שבת בצהרים

 שבת בצהרים




 מתחילים בסלט גדול, צבעוני,עם כל הירקות שיש במקרר, בתיבול הכי בנאלי

הרבה מיץ לימון, שמן, מלח ומעט פלפל שחור

ליד?

חומוס או טחינה שהכנתי לבד, את החומוס אני מכינה משמורי חומוס, הכי ספונטני שאפשרי

טוחנת תכולת קופסת שימורי חומוס - כולל הנוזלים  עם

1 כוס טחינה טובה (אני קונה את זו של הר ברכה)
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון, או יותר
מעט כמון, אבקת שום
1/2-1 כפית מלח (תוסיפו רק אחרי שתטעמו את החומוס המוכן,יש שימורים שמלוחים כל כך שאין צורך להוסיף מלח כלל)
פלפל שחור

אופן ההכנה:

מכניסים את הרכיבים לקערת מעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.
מתבלים בזהירות, עדיף בכמה פעמים
לטעום
ולהחליט אם צריך עוד/

הגשתי את החומוס הנהדר עם פטריות מטוגנות עם בצל

רכיבים:

1 סלסלת פטריות חתוכות לפרוסות עבות
2 בצלים חתוכים לפרוסות
פפריקה
כורכום
כמון
אבקת מרק בצל
אבקת מרק פטריות
מלח
פלפל
כפית סויה

אופן ההכנה

מטגנים את הבצל בשמן עד עד הזהבה ומוסיפים את הפטריות, 
מחכים דקה מערבבים ומטגנים 2-3 דקות
מתבלים.

 מערבבים ומוסיפים 1/2 כוס מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש קטנה 
ומבשלים כ-10-12 דק' עד שהנוזלים מצטמצמים.


                                                     

                                  










פרגיות מגולגלות 

מרינדה:

2 כפות שמן זית 

חצי כוס טריאקי 

חצי כוס סילאן 

כפית שום כתוש טרי 

 כפית פפריקה

רבע כפית מלח

מעט פלפל שחור

אופן ההכנה:

תמיד כדאי לתבל כמה שעות לפני האפייה, כדי שהעוף יספוג את התיבול

ואז לאפות ללא כיסוי 30 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות.




אורז עם אטריות זה כי האורח הזמין לו 

רכיבים:

1 כוס אטריות דקיקות
1 כוס אורז שטוף
1 כוס אפונה קפואה
1/4 2 כוסות מים
כפית מלח
כפית אבקת מרק בטעם עוף
מעט פלפל שחור
מעט כורכום
4 כפות שמן

אופן ההכנה:

משחימים את האטריות הדקיקות בשמן
מוסיפים את האורז, מערבבים
מוסיפים את המים  ,האפונה
והתבלינים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה
מכסים את הסיר ביריעת אלומיניום וסוגרים את המכסה , 
מבשלים 20 דקות, לא פותחים את הסיר
מניחים להתקרר ל- 10 דקות ואז ניתן לפתוח ולהנות מאורז אחד אחד.


ירקות מוקפצים

פינת הירק השבת ירוקה מתמיד, מכילה:
 שקית אפונת שלג, סלסלת פטריות שימג'י, 2 שיני שום פרוסות
1/2 שקית ברוקומיני שחלטתי מראש, מלח, 1/4 כוס יין לבן חצי יבש חצי כפית דבש.

מתחילה בהזהבת השום במעט שמן
מוסיפה את הפטריות וצורבת היטב
כעת אפשר להוסיף את אפונת השלג והברוקומי
ולתבל
מקפיצים 3-4 דקות
וזהו



ולקינוח:

עוגת תפוחים שוקולדית עם כדור גלידה וניל



                                                      ש  ב  ת    ש  ל  ו  ם




2 תגובות:

  1. הי חנה. הכל נראה מצויין. איך את אופה את הפרגיות ? מכוסה? באיזה חום ולכמה זמן?

    השבמחק
    תשובות
    1. השלמתי את אופן ההכנה במתכון, בכל אופן אפיה ללא כיסוי, כ- 30 דקות בחום 200 מעלות

      מחק