יום ראשון, 4 בספטמבר 2022

מוקפץ ברגע כי גם ביום ראשון צריך לאכול

 

באמצע השבוע לא באמת יש לי זמן להשקיע במטבח

אבל לאכול צריכים ולכן מתכונים מהיר הכנה מתקבלים אצלי בברכה. 

יחד עם אהבתי למטבח האסיאתי

והעובדה שניתן לקצר אפילו יותר אם מכינים מראש נתחי חזה עוף מטוגנים, ככה במקפיא, 

זה באמת לא השקעה 

רבה להכין ארוחת צהריים



אז ככה:

הרכיבים:

1/2 ק"ג נתחי חזה עוף חתוכים לפיסות 

בלילה:

1 ביצה

2 כפות קורנפלור

1/4 כוס מים

2 כפות סויה

1/4 כפית מלח, מעט פלפל שחור

ירקות:

1 פלפל חתוך לרצועות עבות

1/4 כרוב חתוך לקוביות 

2 גזר פרוסים לפרוסות דקות 

4 בצל ירוק - בעיקר החלק הירוק

תיבול:

4 בצל ירוק

10 עלי בזיליקום

2 ס"מ ג'ינג'ר

4 שיני שום

1 כף סוכר חום

3 כפות סויה

2 כפות צ'ילי מתוק

1/3 כוס קרם קוקוס

1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

מתחילים עם נתחי החזה לתוך הבלילה, כדאי להניח אותם לשעה לספיגת טעמים



לאחר מכן מטגנים ומניחים בצד


עד לפה אפשר להכין מראש כמות גדולה של נתחי חזה מטוגנים ולשמור במקפיא.

כדי להכין את התיבול שעליו תקום ותיפול המנה ועם התיבול הזה- רק תקום

שמים את כל הרכיבים  בכוס יעודית ומבלנדרים בעזרת בלנדר מוט.


וטוחנים


כעת לירקות, שמקפיצים בווק עם כף שמן


מוסיפים את התיבול


מקפיצים קלות ומוסיפים את נתחי העוף המטוגנים ששמרנו בצד


מערבבים במשך כ- 3-4 דקות כדי שהטעמים יטמעו


תאמינו לי שלקח לי יותר זמן לכתוב את הכל מאשר לעשות את המנה.

אפשר לאכול את זה כך, אפשר להוסיף אורז או נודלס כמצע.

הכל הולך, והעיקר שיש לנו ארוחה טעימה עם ירקות בכמה צבעים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה