יום רביעי, 7 בספטמבר 2022

פרגיות במרינדה מענינת - סעודת שבת

 התפריט שלי לשבת





חצילים הם די אורחים קבועים אצלי בשולחן השבת, הפעם בחרתי להגיש אותם

קצת אחרת

חציל מטוגן  על מצע טחינה וסלסת עגבניות:

רכיבים:

 לחצילים:

2 חצילים יפים וקלים

שמן  לטיגון

מעט מלח

לטחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית

מיץ מלימון שלם

מים קרים לפי הסמיכות שאוהבים

לסלסת העגבניות:

2-3 עגבניות אדומות ומוצקות

1 בצל סגול קטן, קלוף

2 שיני שום, קלופות

5-6 כפות שמן זית

מיץ מ-1/2 לימון

1/2 כפית מלח

1/4 צרור עלי פטרוזיליה

אופן הכנה:

– חוצים את החצילים לחצי, לאורכם, ויוצרים חיתוך של קוביות בתוך פנים החציל, 

משתדלים לא להגיע עד הסוף כדי שהקליפה לא תחתך. 

ממליחים מעט ומניחים על נייר סופג שהצד החתוך כלפי מטה.

לאחר שהחציל הגירו  נוזלים, שוטפים ומנגבים.

  מחממים שמן זית בגובה 1 ס”מ במחבת רחבה 

ומטגנים את החצילים כשהצד החתוך כלפי מטה. מטגנים במשך 8 דקות, 

על אש בינונית-גבוהה,  ואז מכסים עם מכסה וממשיכים  לאדות

עד שפני שהחלק התחתון ממש זהוב והחלק העליון רך. 

איך יודעים? פשוט לוחצים קצת על החלק העליון ורואים שהוא רך .

– בינתיים מערבבים את  הטחינה עם מיץ הלימון והמים עד לדרגת הסמיכות  שאוהבים. 

– קוצצים את רכיבי הסלסה במעבד מזון

לקוביות קטנות מאוד 

הרכבה: 

מניחים טחינה על צלחת ההגשה ומעליה מניחים חצי חציל מטוגן, סלט עגבניות 

 ומגישים כשהחציל חמים.


לפתיח בחרתי בדג סול:



דג סול מטוגן ברוטב חמצמץ

רכיבים:

1 חב' דג סול קפוא, מופשר וסחוט
1 כוס קמח
כפית מלח
חצי כפית אבקת שום

לרוטב:
מיץ מתפוז אחד
1/4 כוס יין לבן חצי יבש
1 בצל קטן קצוץ
חצי כפית חרדל דיז'ון
כף פטרוזיליה קצוצה דק
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

מיבשים את נתחי הדג בנייר סופג
מקמחים ומטגנים
קודם את הצד בלי העור
מניחים בצד.

במחבת קטנה מזהיבים את הבצל הקצוץ במעט שמן
מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה
מבשלים דקה ומסירים מהאש
מערבבים לרוטב את הפטרוזיליה ויוצקים על הדגים המטוגנים



פרגיות לעיקרית

מרינדה:

3 כפות רוטב סויה 

3 כפות מייפל טהור 

כפית קליפת ליים מגוררת 

4 שיני שום, כתושות 

כף ג'ינג'ר כתוש

1 כף שמן זית 


ליד הפרגיות תפו"א אפויים

את תפו"א הפעם אפיתי בנפרד
5 תפו"א חתוכים לקוביות גדולות
בישול 1:
במי מלח , מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 10 דקות
מסננים.
בתבנית חסינת אש מערבבים
4 כפות שמן
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אבקת שום 
מעט פלפל שחור ורוזמרין

מעבירים לתבנית עם התיבול מקפיצים בזהירות
אופים בחום 200 מעלות
כ30 דקות
תפו"א משחימים מעט ונותרים רכים רכים 

עוד תוספת של אורז ובורגול

רכיבים:

1/2 כוס אורז שחור להשרות במים רותחים לשעה
1 כוס בורגול להשרות במים רותחים לשעתיים
2 בצלים קצוצים
2 גזר מגורר גס
כפית גדושה שום כתוש
מלח,פלפל

אופן ההכנה:

לבשל את האורז במים מומלחים קלות, בערך 20 דקות,
לבדוק שהתרכך, סוג של אל דנטה
לסנן
לסנן היטב את הבורגול ולערבב עם האורז
להזהיב היטב את הבצלים הקצוצים בשמן, 
להוסיף שום וגזר ולאדות כ- 10 דקות
לתבל במלח ופלפל
לערבב עם הבורגול
לתקן תיבול.


וסלט רענן ליד



רכיבים:

3 קולורבי קטנים
2 מלפפונים
2 גזר
5 צנוניות
כף פטרוזיליה קצוצה

רוטב:

מיץ מחצי לימון
2 כפות דבש
3 כפות שמן
מלח,פלפל שחור ורבע כפית זעתר

אופן ההכנה:

את הקולורבי והמלפפונים לחתוך לגפרורים דקים
את הגזר לפרוס לעיגולים, את הצנוניות לפרוס לעיגולים ואת העיגולים לחצות פעמיים לרבעי עיגול
להוסיף הפטרוזיליה והרוטב ולהגיש מייד.


לפעמים הקינוח מכתיב את עצמו, למה אני מתכוונת?

תפוחים זה די הוראת קבע בשישי בערב, והפעם נותרתי עם חצי חבילת בצק עלים,

 אז שטרודל תפוחים אישי

כי ממש הייתי חייבת לנסות איזה קיפול בצק שראיתי והתלהבתי ממנו

מתחילים בהכנת המילוי:

4 תפוחים מסוג גרנד קלופים מגולענים וחתוכים לקוביות

4 כפות סוכר

סרט מקליפה של לימון ומקל קינמון

מתחילים לאדות על אש קטנה את התפוחים תוך היווצרות קרמל מהסוכר , 

הוספתי 1/4 כוס ברנדי תפוחים למחבת , אני מעדיפה שהתפוחים יתרככו מעט , אבל ישארו

בצורתם.

כד להכין את האישיים סימנתי לי עיגול על  בצק העלים וחילקתי ל-4


בעזרת סכין חרצתי פסים משני הצדדים
 
והנחתי מילוי באמצע


כעת קיפלתי את הבצק מעל המילוי



הברשתי בביצה טרופה

פיזרתי מעט סוכר על הבצק וגם סוכר גבישי



ולתנור בחום 200 מעלות  למשך כ- 20 דקות


                                                      

                                                     לצד כדור גלידת וניל - מושלם

                                                                                





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה