התפריט שלי לשבת
חצילים הם די אורחים קבועים אצלי בשולחן השבת, הפעם בחרתי להגיש אותם
קצת אחרת
חציל מטוגן על מצע טחינה וסלסת עגבניות:
רכיבים:
לחצילים:
2 חצילים יפים וקלים
שמן לטיגון
מעט מלח
לטחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית
מיץ מלימון שלם
מים קרים לפי הסמיכות שאוהבים
לסלסת העגבניות:
2-3 עגבניות אדומות ומוצקות
1 בצל סגול קטן, קלוף
2 שיני שום, קלופות
5-6 כפות שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כפית מלח
1/4 צרור עלי פטרוזיליה
אופן הכנה:
– חוצים את החצילים לחצי, לאורכם, ויוצרים חיתוך של קוביות בתוך פנים החציל,
משתדלים לא להגיע עד הסוף כדי שהקליפה לא תחתך.
ממליחים מעט ומניחים על נייר סופג שהצד החתוך כלפי מטה.
לאחר שהחציל הגירו נוזלים, שוטפים ומנגבים.
מחממים שמן זית בגובה 1 ס”מ במחבת רחבה
ומטגנים את החצילים כשהצד החתוך כלפי מטה. מטגנים במשך 8 דקות,
על אש בינונית-גבוהה, ואז מכסים עם מכסה וממשיכים לאדות
עד שפני שהחלק התחתון ממש זהוב והחלק העליון רך.
איך יודעים? פשוט לוחצים קצת על החלק העליון ורואים שהוא רך .
– בינתיים מערבבים את הטחינה עם מיץ הלימון והמים עד לדרגת הסמיכות שאוהבים.
– קוצצים את רכיבי הסלסה במעבד מזון
לקוביות קטנות מאוד
הרכבה:
מניחים טחינה על צלחת ההגשה ומעליה מניחים חצי חציל מטוגן, סלט עגבניות
ומגישים כשהחציל חמים.
רכיבים:
1 חב' דג סול קפוא, מופשר וסחוט
1 כוס קמח
כפית מלח
חצי כפית אבקת שום
לרוטב:
מיץ מתפוז אחד
1/4 כוס יין לבן חצי יבש
1 בצל קטן קצוץ
חצי כפית חרדל דיז'ון
כף פטרוזיליה קצוצה דק
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מיבשים את נתחי הדג בנייר סופג
מקמחים ומטגנים
קודם את הצד בלי העור
מניחים בצד.
במחבת קטנה מזהיבים את הבצל הקצוץ במעט שמן
מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה
מבשלים דקה ומסירים מהאש
מערבבים לרוטב את הפטרוזיליה ויוצקים על הדגים המטוגנים
פרגיות לעיקרית
מרינדה:
3 כפות רוטב סויה
3 כפות מייפל טהור
כפית קליפת ליים מגוררת
4 שיני שום, כתושות
כף ג'ינג'ר כתוש
1 כף שמן זית
לבדוק שהתרכך, סוג של אל דנטה
להוסיף שום וגזר ולאדות כ- 10 דקות
אופן ההכנה:
לפעמים הקינוח מכתיב את עצמו, למה אני מתכוונת?
תפוחים זה די הוראת קבע בשישי בערב, והפעם נותרתי עם חצי חבילת בצק עלים,
אז שטרודל תפוחים אישי
כי ממש הייתי חייבת לנסות איזה קיפול בצק שראיתי והתלהבתי ממנו
מתחילים בהכנת המילוי:
4 תפוחים מסוג גרנד קלופים מגולענים וחתוכים לקוביות
4 כפות סוכר
סרט מקליפה של לימון ומקל קינמון
מתחילים לאדות על אש קטנה את התפוחים תוך היווצרות קרמל מהסוכר ,
הוספתי 1/4 כוס ברנדי תפוחים למחבת , אני מעדיפה שהתפוחים יתרככו מעט , אבל ישארו
בצורתם.
כד להכין את האישיים סימנתי לי עיגול על בצק העלים וחילקתי ל-4
לצד כדור גלידת וניל - מושלם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה