יום ראשון, 11 בספטמבר 2022

סוף מעשה במחשבה תחילה, איך נערכים ליומיים חג כשבאמצע- שבת?

   

כשערב ראש השנה חל ביום ראשון אין יותר מידיי זמן להכנות, 

ביחוד כשיש להכין קודם את הסעודות לשבת .

ננסה לעשות סדר מה אפשר להכין מראש , אפילו שבועיים לפני החג ולשמור במקפיא, 

מה באמת אין ברירה  ונשאיר להכנה ביום ראשון- ערב החג.

 כמובן נבחר בתפריט שניתן להכין מראש  ואף להקפיא .




ראש השנה הוא לא סתם ארוחות חג, בראש השנה יש מסורת, יש טקס ולפעמים מרוב סימנים

הסעודה עצמה כבר די מצומצמת, לפחות בכל הנוגע לסעודות הערב.

קודם כל יש לנו את החלות המיוחדות לחג, אז נכון אפשר לקנות

אבל אין כמו חלות של בית, אז אם יש לכם מקום במקפיא

עם אלה אפשר להתחיל ממש ממש מוקדם, לעטוף היטב ולאפסן במקפיא.

החלות שלי תמיד מתקתקות אני לא אוהבת להוסיף דבש לבצק כי זה מכביד על הבצק

שמתקבל בסוף פחות ענני ממה שאני מעדיפה, לכן הדבש- טובלים בו את החלה.

המתכון שלי לחלות:

1 קילו קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
1כף מלח
כמעט 2.5 כוסות מים חמימים (חד"פ) - 400-500 מ"ל
חצי כוס שמן

לשים  את כל החומרים במשך 10 דקות, ומתפיחים לילה במקרר

 או בטמפרטורת החדר  עד להכפלת הנפח

וכעת לצורות




רשימת הסימנים שנוהגת על שולחני כוללת:



כמובן חלה  ותפוח בדבש, אבל פה אין יותר מידיי הכנות

תמרים -כדאי לקנות מזן מג'הול
שומשום - אפשר לקנות ואם דווקא מתעקשים להכין, בוודאי שניתן להכין מראש
סלט לוביא את הלוביא אפשר לבשל מראש, ולהכין את הסלט כבר ביום שישי
מרקחת חבושים, אם מצאתם בשווקים, אפשר להכין ולשמור בקירור
לביבות סלקא (מנגולד) ניתן להכין מראש ולשמור במקפיא
לביבות כרישה (כרתי) - ניתן להכין מראש ולשמור במקפיא
גזר צימעס נשמר יופי כמה ימים במקרר, אז אפשר להכין לפני השבת
אם בחרתם בסלט גזר, ניתן לגרר ולתבל ביום שישי
ראש של דג ניתן בלי בעיה לבשל מראש עם או בלי קציצות דג ולהקפיא
סמוך לארוחה - ביום שישי, להפשיר ולהרתיח במיקרו.



דלעת - כוסית מרק כדי להתחיל את הארוחה
 
אני חושבת שעם כל ההקדמה הזאת, אפשר לדלג על מנות פתיח ולעבור  לעיקריות

אצלנו בראש השנה לא מכינים סלטים עם חומץ/מיץ לימון.

אז סלט ירוקים עם וינגרט מתקתק, פלחים מפרי אהוב הוא היחיד שיכול עוד לעלות לשולחננו.

יש מגוון עיקריות שניתן להכין מראש ולהקפיא.

בכל משפחה יש את המאכלים המסורתיים שבלעדיהם החג חסר, 

אצלנו צלי לשון מתקתק חייב להופיע באחת מסעודות החג

ומאז שאני מכינה אותו בסיר אחד ללא המתנה לקירור, זה הפך להיות משחק ילדים.




צלי בקר , מנה חגיגית לכבוד החג, אחד המוצלחים להקפאה

במגוון טעמים:




אחת מבין מנות העוף שעוברות אפיה וניתן לשמור במקפיא לאחר מכן מבלי 
לאבד מחינן

פרגיות בקרמל תפוזים

רכיבים:

15 פרגיות

1/2 2 כוסות מיץ תפוזים טרי

חצי כפית ג'ינג'ר יבש

2 כפות אבקת מרק עוף

1/2-3/4 כוס סוכר

3-4 שיני שום כתושים

סרט קליפה מתפוז

1 צנצנת קטנה של מרמלדת תפוזים

מלח

אופן ההכנה

 מניחים את הפרגיות בקערה, מחממים את מיץ התפוזים עם הסוכר, עד שנמס, מקררים 

ומוסיפים עם שאר החומרים לקערת הפרגיות.

מניחים ל-12 שעות במקרר.

מגלגלים כל פרגית ומניחים בתבנית חסינת אש

מעבירים לתנור, אופים בחום 180 מעלות כ- 30 דקות עם כיסוי

מסירים את הכיסוי, מרטיבים את הפרגיות ברוטב 

ממשיכים באפיה עד שהפרגיות משחימות


נתחי עוף אפשר גם לבשל בסיר ואז הן מעולות להקפאה ולהפשרה

עוף בפירות יבשים  הוא אחד האהובים עלינו מתקתק אבל במידה

ומלווה אותנו בארוחות החג




ניתן להגיש לצד מחית תפוחי אדמה 

קציצות קטנות מתובלות בריבת בצל הן מנה נהדרת



שאפשר להכין הרבה זמן מראש, להגיש על ערימת אורז לבן או קוסקוס
גם טנזיה יכולה להשתלב פה וגם אותה ניתן להכין מראש ולשמור במקרר



אחת התוספות האהובות עלינו, מפתיעה בטעמה
ומתאימה יופי לחג - פשטידת תפוחים 
וכמובן ניתן להכינה מראש ונשמרת במקפיא



בעניין תוספות, אני אמנם אוהבת להכין ירקות בכל מיני צורות אבל 
אותם כדאי להכין סמוך לארוחה, בטח לא להקפיא.



אבל פשטידת ירקות אפשר להקפיא וזה פתרון מעולה לתוספת לארוחה, 
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק




ואפשר בקוקוטים ולגוון במיני הירקות - ברוקולי, פטריות, בצל, ועוד




כשאני חושבת על קינוחים שיכולים להתאים  לי לחג הזה אני שוב
חושבת על המקפיא ומאמינה שלפעמים אפשר גם להיעזר במוכנים, למשל
עוגת דבש טעימה שאפשר להכין בקוקוטים ולצרף כדור גלידה קנויה
להוסיף פלחי תפוחים מקורמלים



פיננסיירים עם תפוחים גם נשמרים יופי במקפיא וניתן להגישם לצד רוטב אנגלי ו/או כדור גלידה



אחרי הכל  תוכלו לראות שבאמת אפשר להגיע לחג נינוחים
 
ובלי לחץ.

כמובן שתוכלו למצוא עוד מתכונים רבים לראש השנה

תחת התיוג ראש השנה בבלוג 

ושתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה

מוצלחת בכל מה שצריך 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה