סעודת שבת שלנו
נפתחת בדרך כלל במגוון סלטים חיים לצד חלה טעימה
הוספתי שניצל דג סול
בשניצלים מעוף אני מדלגת על שלב הקמח והכל טוב
בדגים -ממש לא
שלב הקמח חשוב לשלמות הציפוי
לכן:
קערה 1: קמח
קערה 2: 3 ביצים טרופות ב1/4 - 1/2 כוס מים יחד עם כף גדושה חרדל דיז'ון
קערה 3: שקית פירורי לחם רגילים עם כפית מלח, חצי כפית אבקת שום ומעט פלפל שחור
אני אוהבת להפשיר מראש את הדגים, להפטר מכל הקרח
להשרות במיץ לימון מלח ופלפל שחור לכמה שעות .
לאחר מכן להעביר את הנתחים בין הקערות ולטגן בשמן חצי עמוק
למנה הזאת היו הרבה יחסי ציבור , וכשנותרו לי עגבניות שרי צהובות
חיברתי לאלה האדומות
וקדימה למנה נהדרת
עוף צלוי עם עגבניות שרי צבעוניות
רכיבים:
6 כרעיים עוף מחולקות
15 שיני שום חצויים
2 בצל אדום מקולף וחתוך לפלחים
סלסלת עגבניות שרי (מכל סוג שאוהבים)
2-3 ענפי טימין טרי
5 כפות סילאן
2 כפות שמן זית
2 כפות רכז רימונים
1 כף קטשופ
מלח / פלפל שחור
אופן ההכנה:
בקערה, מערבבים את נתחי העוף, עם התיבול ומניחים לכמה שעות/לילה, לספיגת טעמים.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מרפדים תבנית בנייר אפייה.
ומעבירים את העוף לתבנית אפיה מסדרים בין נתחי העוף את העגבניות והבצל החתוכים.
מכניסים לתנור לאפייה (לא מכוסה) ל-50 דקות.
תנו לעגבניות ולעוף לקבל צבע שזוף יפה, אם צריך,
לקראת סיום האפיה, כסו ביריעת אלומיניום כדי שלא יחרך.
תפוחי אדמה מעוכים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה