יום רביעי, 14 בדצמבר 2022

מבשלים לשבת

 

                                                                              




מזמן כבר לא הטרחתי את עצמי לטחון דגים ולטגן קציצות, אז הפעם בקטנה

מקילו פילה בקלה ועוד מכל טוב קציצות נהדרות ברוטב פיקנטי עד מתקתק

קציצות דגים ברוטב אדום

והמתכון: 

                                                                            קצת מטבלים ליד




כשבחוץ חם אני מעדיפה לטגן את הפרגיות ולא להעמיד את האיש

למנגל תחת כיפת השמים והשמש הקופחת

רק צריך להקפיד לעבוד עם אש נמוכה כדי שהנתחים לא ישרפו

מרינדה לפרגיות, וכן כדאי לתבל כמה שעות קודם להכנה.

המרינדה מיועדת ל-500-600 גר' בשר פרגיות 

1.5 כפות דבש.
0.75 כפית חרדל דיז'ון.
1.5 כפיות פפריקה מתוקה.
0.5 כפית פלפל שחור.
1 כף רוטב סויה.
1 כפית אבקת מרק עוף.
5 כפות מים

אופן ההכנה:

לחצות את נתחי הפרגיות הגדולים  לשניים, את הקטנים אפשר להשאיר בשלמותם
לערבב עם המרינדה והניח לספיגת טעמים 12-24 שעות



מה ליד?

תפוחי אדמה קריספיים , לתוצאה טובה יותר וגם מהירה יותר



מתחילה בבישול פלחי תפוחי האדמה במים מומלחים קלות, 

מניחה לרתוח על להבה קטנה 10 דקות ומסננת.

בתבנית חסינת אש מערבבת את התיבול
שכולל מלח,פפריקה/פפריקה מעושנת,אבקת שום, כל זה מעורבב בשמן
מערבבת בעדינות את תפוחי האדמה בתבלינים
ואופה בחום 200 מעלות כ- 50 דקות
תפוחי האדמה משחימים קלות.



טיאן ירקות, תוספת ירקות ולא רק





לקינוח 


עוגת שוקולד וולקנו 

את אלה אני שומרת במקפיא וכשאין לי זמן להשקיע, אני שולפת ואין מי שלא נהנה




                                                    ש  ב  ת    ש  ל  ו  ם





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה