יום ראשון, 6 באוגוסט 2023

עוגיות שושנים - אופים עם ילדים

 


 עוגיות שושנים, או עוגיות עם קצף כמו שעדי קוראת להם,

הן עוגיות של פעם. עוגיות שמצריכות התעסקות , למה? כי צריך להכין בצק, לקרר, לרדד

למרוח, לפרוס אבל למרות הכל הטעם בהחלט מפצה על המאמץ ובמקרה שלי פשוט 

היתה לנו התעסקות שלמה אחה"צ

כן, זה גם פרויקט שמתאים ל"אופים עם ילדים" 

ניסיתי להכין עם 2 סוגים של בצק

אני לא הרגשתי הבדל גדול בטעם.




מתכון 1:

רכיבים: 

3.5 כוסות קמח

200 גר' חמאה (לפרווה- נטורינה)

3 חלמונים

3 כפות סוכר

1 שמנת חמוצה (לפרווה -מעדן וניל אלפרו)

1/2 כפית שמרים יבשים


המילוי:

3 חלבונים

1 כוס סוכר

1 אינסטנט וניל או שוקולד


גיוונים למלית:

כף תמצית וניל, כף אבקת קקאו, כף קפה נמס, 1/2 כוס קוקוס,

 1/2 כוס אגוזים / שקדים קצוצים וכו'

 


אופן הכנה: 

הכנת הבצק :

לעבד את כל הרכיבים לבצק אחיד



 לעטוף בניילון ולאחסן במקרר לפחות לשעה.

לחלק ל- 4 כדורים




להקציף את החלבונים לקצף חזק עם הסוכר להוסיף את הפודינג.

לרדד כל כדור בצק לעלה (20/35 בערך) למרוח עליו את הקרם.



לגלגל לגלילה ולפרוס




להקפיד ללקק את השאריות


 לפרוסות בעובי 1.5 - 2 ס"מ להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה, 



לאפות בחום 170 מעלות למשך כ- 25 - 20 דקות



מתכון 2 

עוגיות שושנים (30-35 יח')

רכיבים:

350 גר' קמח
1 אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
200 גר' נטורינה
3 חלמונים
120 גר' מיץ תפוזים

מכינים בצק, מאפסנים לשעה במקרר
מכינים את המילוי :

3 חלבונים להקציף עם 3/4 כוס  סוכר לקצף מבריק ויציב
להוסיף 1 שקית אינסטנט פודינג

את הבצק לחלק ל - 3, למרוח הקרם המילוי
לגלגל ולפרוס.

לאפות בחום 170 מעלות כ- 15-17 דקות



אני חושבת שהבצק במתכון השני עדין יותר ונימוח יותר מזה הראשון
אבל שני הסוגים נשאבו פה




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה