יום רביעי, 9 באוגוסט 2023

צלי כתף בקיצור

 

נתח כתף (4 או 5) הוא אחד הנתחים הפופולרים להכנת צלי בקר.

אני פחות מחבבת בגלל פס הסחוס שבמרכזו, אבל אני במיעוט, אז משתדלת להכין מיד פעם

לטובת האוהבים, אממה יש פה עוד תירוץ למה לא להכין, תהליך הבישול כולל 2 שלבים:

1. לבשל את הנתח בשלמותו בתוך נוזלים וירקות

2. להוציא מהרוטב, לקרר היטב, לפרוס ולחמם שוב ברוטב המסונן 

או ברוטב שמכיל את כל הירקות - טחונים.

יומיים עבודה? פחות מתאים לי...

במתכון הזה מתחילים מפרוסות כתף -מבקשים מהקצב לפרוס

ואז:

רכיבים:

2 ק"ג פרוסות מנתח 5 או 4 (10-12 פרוסות תלוי בעובי)

3 בצלים גדולים

2 כפות אבקת מרק בצל

1 כפית פפריקה

1/2 כפית פפריקה מעושנת

פלפל שחור

כפית מלח

1 כוס יין אדום יבש

2 כוסות מים

2 כפות סילאן

אופן ההכנה:

מפלפלים את נתחי הבשר וצורבים במחבת




באותה מחבת מטגנים בשמן את הבצלים הפרוסים 


                                                                     להזהבה



                                                מחזירים את הנתחים הצרובים לסיר 



מתבלים


                                               מוסיפים את הנוזלים ומביאים לרתיחה



                                        מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 3 שעות

הפרוסות רכות רכות והרוטב נפלא


        יופי של עיקרית גם לסעודת שבת

אפשר להגיש עם כל תוספת שתאהבו שתספוג את הרוטב הטעים





ומגש פירות טריים לקינוח



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה