יום ראשון, 13 באוגוסט 2023

שמרים ומקפלים - 4 רוגלך קצת אחרת

 



עוגות שמרים במילוי שוקולד יש לי קבוע במקפיא

יש גם קופסת רוגלך מרציפן במקפיא שיהיה משו מתוק בערב

הפעם הלכתי על שילוב, רוגלך שמרים שוקולד, תחרות עם מרציפן

הבצק שהכנתי לעוגות שימש אותי גם לרוגלך





רכיבים לבצק:

1/2 4 כוסות קמח

1 כף שמרים

1/2 כוס סוכר

100 גר' חמאה

2 ביצים

קורט מלח

1 כוס חלב פושר

אופן ההכנה:

מעבדים את החמאה עם הקמח, הסוכר והשמרים, וכשהיא נטמעת מוסיפים את הביצים והחלב

מעבדים לבצק ומניחים לתפיחה למשך שעה. הבצק לא צריך להכפיל נפח, הוא רק נח ותופח ממש מעט.

כעת מחלקים ל- 2

מרדדים כל חלק למלבן צר וארוך



מורחים את המילוי הרצוי



ומקפלים כך שהמילוי בפנים


כעת חותכים לרצועות, אבל לא ממש מהקצה, שם הן עדיין מחוברות



מסובבים כל רצועה



מפרידים כל 4 רצועות



מגלגלים מהצד המחובר ומניחים בתבנית



משאירים לתפיחה למשך 30 דקות ואופים בחום 180 מעלות כ- 20 דקות



מברישים בסירופ סוכר

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה