יום רביעי, 16 באוגוסט 2023

בקר מונגולי

 



כשאני מחפשת לי מנה להכנה מהירה

תמיד זה יהיה משהו ממשפחת המוקפצים

באופן הזה עובדים על אש גבוהה  והכל מתבשל במהירות

במנה הזאת עשיתי שימוש בסטיק סינטה פרוס דק וחתוך לרצועות

תיבול פשוט מעט ירקות וזהו למעשה

בהמשך תראו איך שילבתי את המנה המצוינת הזאת עם עוד מנות לארוחת שבת

קלה להכנה שמתאימה לשבת קייצית




רכיבים: 

750 גר' סטייק סינטה פרוס דק וחתוך לרצועות

2-3 כפות קורנפלור

1/4 כפית מלח

1/8 כפית פלפל שחור


1/2 כוס סויה

1/2 כוס סוכר חום

1/4 כוס מים

כפית ג'ינג'ר

4 שיני שום כתושות

1 בצל סגול חתוך לשמיניות

1/2 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות

בצל ירוק פרוס לקישוט


אופן ההכנה:

שמה בשקית נילון את הקורנפלור, מלח ופלפל שחור

ומשקשקת בה את נתחי הסטיק

באופן הזה אני נמנעת מפיזור הקורנפלור ומלכלוך מיותר.

מחממת  שמן במחבת ומטגנת את הסטייק על אש גבוהה

2-3 דקות.

מוציאה ומניחה בצד.

מזהיבה במעט שמן את הבצל ולאחר מכן מוסיפה את הפלפלים

מערבבת את חומרי התיבול בקערית

ומוסיפה למחבת, כשהרוטב רותח מוסיפה את הסטייקים המטוגנים

מערבבת לציפוי ברוטב

מקפיצה עוד 2-3 דקות, מפזרת בצל ירוק מעל.

ומוכן.

זו מנה נהדרת שכיף לאכול עם אורז לבן




בקלות אפשר להרכיב סביב המנה הנהדרת הזאת ארוחה שלמה

אם למשל נפתח בספרינג רול ורוטב סאטה

אם משתמשים בדפי אורז וממלאים בירקות טריים

ההכנה מהירה . אפשר גם להקפיץ את הירקות 

ואפשר גם אפיה קצרה לרולים המוכנים


לעיקרית נוסיף כדורי בשר חמוץ מתוק עם אננס שגם אפשר להגיש על אורז לבן




סלטים בתיבול אסיאתי 



ולקינוח מבחר פירות טריים





ש  ב  ת    ש  ל  ו  ם

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה