יום ראשון, 20 באוגוסט 2023

עוגת שמנת פירורים

 



עוגת שמנת ופירורים זו עוגה ממש נוסטלגית. 

המתכון לעוגה הזאת מהספר האלמותי של נירה שויאר

 מלווה אותי שנים לא מעטות, עוגה שאנחנו אוהבים, נישמרת היטב במקפיא

תמיד אפשר להוציא ולהנות ממנה.

 בדר"כ הייתי מכינה כחיתוכיות

עם או בלי מחית תות (בשביל העוגה הזאת שווה לטחון תותים בסוף העונה ולשמור במקפיא)

אלא מה?  פיית העוגיות פירסמה מתכון משופצר לעוגה הזאת וחשבתי

שיש פוטנציאל, ביחוד לקבלת עוגה כזאת יפה .

, אימצתי את המתכון לבסיס: 

ובקרם קצת שיניתי כי רציתי עוגה יציבה, הכנתי בתבנית עגולה קוטר 24

אז:

לתחתית ולפירורים :

240 גרם  קמח

120 גרם  שקדים טחונים

100 גרם (שליש כוס) סוכר

1/2 כפית קליפת לימון מגוררת

1/4 כפית מלח

175 גרם חמאה קרה, בקוביות

אופן ההכנה:

במעבד מזון מעבדים קמח, שקדים טחונים, סוכר ומלח. מוסיפים חמאה קרה בקוביות,

 ומעבדים לפירורי בצק גדולים.

 מפזרים קצת פחות ממחצית מכמות הפירורים על תחתית תבנית 24 מרופדת בתחתיתה בנייר אפייה,

(ממש רק כך שמכסים את התחתית), ומהדקים בעזרת כף.

מפזרים את שאר כמות הפירורים בתבנית נפרדת מרופדת בנייר אפייה (לא משנה הגודל, אפשר גם תבנית תנור).

 בשלב זה מעבירים את שתי התבניות למקרר לשעה לפני האפייה.

מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את שני חלקי הבצק 18-25 דקות לגוון זהוב-שחום יפה

(קחו בחשבון שהפירורים יהיו מוכנים כמה דקות לפני תחתית העוגה). מצננים.


הקרם:

2 שמנת מתוקה 

1/2 1 חב' פודינג וניל

4 שמנת חמוצה של פעם

100 גר' אבקת סוכר

כף תמצית וניל

כפית מיץ לימון

להקציף שמנת מתוקה עם 3 שמנת חמוצה ושאר הרכיבים לקרם יציב

להמיס 200 גר' שוקולד לבן  ולעשות השוואת טמפרטורות עם 1 שמנת חמוצה של פעם

לערבב לתוך הקרם המוקצף ולצקת על הבסיס

לפזר פירורים ולאפסן במקרר, להניח לפחות ל- 12 שעות להתייצבות.








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה