יום רביעי, 31 בינואר 2024

בריסקט סטייל טו בשבט

 


אמנם חזה בקר זקוק למשך אפיה ארוך ואפילו מאוד

אבל

התנור עושה את זה ואני למעשה חופשיה לענייני , מה שעושה את המנה

לאטרקטיבית בעיניי, הפרוסות מתקבלות רכות ונימוחות

עם רוטב טעים . לפעמים אני מפרידה את הפרוסות מהרוטב ומשתמשת בו לבישול אורז.

את נתח הבשר הזה פינקתי במיני פירות מיובשים שנותרו לי מטו בשבט

רכיבים:

2.5 ק"ג חזה בקר

4 בצלים פרוסים

4 שיני שום קצוצים

2 גזר פרוס 

2 שורש פטרוזיליה פרוס

1 קופסת רסק עגבניות

2 כפות סוכר חום

2 כפות אבקת מרק בצל

1.5 כוסות יין אדום

1/2 כוס מישמשים מיובשים

1/2 כוס שזיפים מיובשים

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

מורחים היטב את נתח הבשר במלח ופלפל שחור

מחממים תנור לחום 260 מעלות וצולים את הנתח למשך 30 דקות.

בינתיים מזהיבים את הבצלים במעט שמן, מוסיפים את השום ומניחים בצד

כשנתח הבשר צרוב היטב


מוסיפים את שאר הרכיבים



מוסיפים מים רותחים כדי 70%כיסוי של הנתח



מכסים את הסיר ולתנור ב- 170 מעלות למשך 3-4 שעות.



מוציאים מהתנור ומקררים היטב, פורסים דק
ומחממים לפני ההגשה ברוטב.




למנה הנהדרת הזאת נוסיף קוסקוס או אורז

כמה סלטים 

והארוחה מוכנה


ש ב ת   ש ל ו ם




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה