יום ראשון, 4 בפברואר 2024

עוגת בננות- סטארבקס סטייל

 


אז כן יש את ברירת המחדל שלנו כבר לא מעט שנים, עוגה מצוינת, טבעונית שיוצאת כזה חצי אפויה

וכולנו אוהבים ליישר אותה.אבל עכשיו הסיניורית הגיעה עם רעיון לחדש את מלא מתכוני עוגות הבננה

מתכון של לייזה פאנלים שמבוסס על עוגה של סטארבקס , בתוספת בננות.

המתכון נראה לה שווה, ממש וכך יום שישי, אחה"צ, כשיש עוד זמן לאפיה  נכנסים למטבח

היא הג'וניורית ואני- בעיקר לתמיכה מורלית.

במתכון המקורי עושים שימוש בקינמון, אנחנו  העדפנו 

להשתמש בתערובת התבלינים המיועדת לפאי דלעת

גם פה, יצאה עוגה שקשה היה להפסיק ליישר.



לבלילה:

3 ביצים

חצי כוס סוכר לבן (100 גרם)

רבע כוס סוכר חום (50 גרם)

3 בננות בשלות

3/4 כוס קרם קוקוס 

3/4 כוס שמן (180 מ”ל) 

כוס וחצי קמח (210 גר')

כפית אבקת אפייה

שקית סוכר וניל

כפית תמצית וניל


שכבת אמצע:

כף שטוחה קינמון 

2 כפות סוכר לבן


לפירורים:

100 גרם אגוזי מלך קצוצים לא טחונים

חצי כפית קינמון 


אחרי אפייה:

3 כפות סירופ מייפל


אופן ההכנה:


 מועכים את הבננות עם מזלג  מוסיפים להן כפית תמצית וניל ומניחים  בצד


מכינים את שכבת האמצע: נערבב יחד אבקת קינמון עם 2 כפות סוכר ומניחים  בצד


להכנת הבלילה:

מקציפים 3 ביצים לקצף תפוח אחרי 3 דק’ הקצפה,

 נזרזף ע”פ הסדר הזה חצי כוס סוכר לבן וסוכר חום, 

מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים: 

מחית בננות, שמן, קרם קוקוס , סוכר וניל וכף אחרי כף קמח עם אבקת אפייה.


מרכיבים את  העוגה: 

חצי מהבלילה יוצקים לתבנית האפיה (אינגליש קייק גדולה מהרגיל)

מפזרים באופן אחיד את אבקת הקינמון המתוקה 

ושוב שכבת בלילה הנותרת ומעליה את הפירורים המפתים.

 נכניס לתנור לשעה אפילו שעה ורבע –  בחום 170 מעלות. 

נוציא כשהיא זהובה מאוד וניצוק עליה מייפל.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה