המנה הזאת נחשבת בעיניי למנת שגר ושכח, אפשר אמנם להכין בתנור, אך זה אומר שהתנור יהיה תפוס
למשך כ- 4 שעות וזה לא תמיד מסתדר לי, לבשל בסיר לחץ הוא פתרון הרבה יותר מקובל עלי.
התענגו על הפשטות של צלי העשוי מסיבי בקר מפורק - פנינה קולינרית המציעה גם נוחות וגם טעם.
בניגוד לקוביות בקר מסורתיות, צלי בשר בקר מפורק נימוח וממש נמס בפה
אפשר להשתמש גם למילוי טורטיות, סנדוויצ'ים או סלטים,
בשר בקר מפורק מבטיח ארוחה משביעה ללא הטרחה.
רכיבים:
2 ק"ג בשר לבישול ארוך חתוך לקוביות –
(לקחתי חצי כמות צלי כתף (מס' 5) וחצי צלעות (2) )
כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית תבלין גריל עוף
1/2 כפית פפריקה מעושנת
כפית מלח (בתום הבישול אפשר לתקן כי הסויה גם תורמת למליחות)
מעט פלפל שחור
מים לכיסוי הבשר
* את הרוטב אפשר להכין לבד או להשתמש בקנוי
אופן ההכנה:
כדי לצמצם זמני הכנה אני מעדיפה להכין בסיר לחץ
ומוציאים את נתחי הבקר לתבנית
ומביאים לרתיחה
זה הזמן לתקן טעמים, להוסיף עוד מרוטב הברביקיו, סויה ואם צריך - מלח
מסמיכים קלות עם 1-2 כפות אבקת מרק פטריות
אין לי סיר לחץ. איך מכינים בתנור?
השבמחק3-4 שעות בתנור בחום נמוך - 130-140 מעלות מכוסה היטב
מחק