יום רביעי, 13 במרץ 2024

צלי בשר מפורק

 

המנה הזאת נחשבת בעיניי למנת שגר ושכח, אפשר אמנם להכין בתנור, אך זה אומר שהתנור יהיה תפוס

למשך כ- 4 שעות וזה לא תמיד מסתדר לי, לבשל בסיר לחץ הוא פתרון הרבה יותר מקובל עלי.

התענגו על הפשטות של צלי העשוי מסיבי בקר מפורק - פנינה קולינרית המציעה גם נוחות וגם טעם. 

בניגוד לקוביות בקר מסורתיות, צלי בשר בקר מפורק נימוח וממש נמס בפה

 אפשר להשתמש גם למילוי טורטיות, סנדוויצ'ים או סלטים, 

בשר בקר מפורק מבטיח ארוחה משביעה ללא הטרחה. 



רכיבים:

2  ק"ג בשר לבישול ארוך חתוך לקוביות – 

(לקחתי חצי כמות צלי כתף (מס' 5) וחצי צלעות (2) )

3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות.


1/4 כוס רוטב סויה

2 כפות סילאן או סוכר חום

כוס יין לבן

כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית תבלין גריל עוף

1/2 כפית פפריקה מעושנת

כפית מלח (בתום הבישול אפשר לתקן כי הסויה גם תורמת למליחות)

מעט פלפל שחור 

מים לכיסוי הבשר


* את הרוטב אפשר להכין לבד או להשתמש בקנוי 


אופן ההכנה:

כדי לצמצם זמני הכנה אני מעדיפה להכין בסיר לחץ



מתחילים להזהיב את הבצלים הפרוסים במעט שמן



מוסיפים את קוביות הבשר ומתבלים 


מוסיפים את הסויה


מוסיפים את הרוטב ברביקיו והיין


מוסיפים מים כך שכל נתחי הבשר נמצאים בנוזל


סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה, מרגע שיוצא קיטור

כשעתיים 



מכבים את האש, נותנים ללחץ לרדת, פותחים את הסיר 

ומוציאים את נתחי הבקר לתבנית



בעזרת שתי מזלגות מפוררים את הנתחים לסיבים






                                מחזירים את סיבי הבשר לסיר, מתחילים להוסיף מנוזלי הבישול

ומביאים לרתיחה

זה הזמן לתקן טעמים, להוסיף עוד מרוטב הברביקיו, סויה ואם צריך - מלח



מסמיכים קלות עם 1-2 כפות אבקת מרק פטריות





בחרתי להגיש את הצלי הנהדר שהתקבל על מצע פירה תפו"א









ושתהיה לנו שבת נהדרת









2 תגובות:

  1. אין לי סיר לחץ. איך מכינים בתנור?

    השבמחק
    תשובות
    1. 3-4 שעות בתנור בחום נמוך - 130-140 מעלות מכוסה היטב

      מחק