מצאתי במקפיא שקית של פירות יער עם תאריך פג תוקף ממש קרוב
אז לא אשלב בעוגת התפוחים?
יופי של סיבה לחפש מתכון חדש לקינוח של יום שישי.
אז כן, זו עוד עוגה בחושה עסיסית רכה וטעימה
תוספת הריבה מוסיפה מאוד, ולא כל כך משנה באיזו ריבה תבחרו.
אני שילבתי מישמש ותות, מסיבות לגמרי פרוזאיות.
מרכיבים
תבנית בקוטר 24 ס"מ
לתפוחים
4 תפוחים
1/2 כפית קינמון
2 כפות ריבה
לעוגה
2 ביצים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
2 כפות (30 מ"ל) מיץ לימון
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
1/2 כפית קליפת תפוז מגוררת
1/2 כפית קינמון טחון
1 כוס (140 גרם) קמח
1/3 כוס (30 גרם) שקדים טחונים
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס פירות יער או אוכמניות, טריים או מוקפאים
אופן ההכנה
התפוחים: קולפים אותם וחותכים לקוביות קטנות. מערבבים עם קליפת הלימון, הקינמון והריבה,
ומניחים בצד.
העוגה: טורפים בקערה את הביצים והסוכר. מוסיפים את השמן,
מיץ הלימון וקליפות המגוררות והקינמון ומערבבים. מוסיפים גם את הקמח,
האגוזים ואבקת האפייה, ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
יוצקים 3/4 מהבלילה לתבנית ומפזרים עליה את התפוחים.
מערבבים את פירות היער עם יתרת הבלילה ויוצקים על התפוחים.
אופים כשעה, בחום 170 מעלות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה