יום רביעי, 17 ביולי 2024

פילה אמנון ולא אדום

 


דגים  – מספקים אנרגיה ומהווים מקור מזון בעל איכות גבוהה של חלבון ותכולה נמוכה

 באופן יחסי של שומן. 

דגים מכילים גם ויטמינים, כגון ויטמין A וויטמיןB2 (ריבופלאבין) ומינרלים, כגון סידן, זרחן, 

ברזל, אבץ, מגנזיום ואשלגן. 

הם מהווים מקור מצוין לחומצות השומן ארוכות השרשרת אומגה-3 

והינם המקור הזמין היחיד לחומצות שומן אלה. 

כל זה גורם לי לנסות לשלב אותם בתפריט היומי שלנו,

למשל מנת הדגים הבלתי מתאמצת אך המעודנת הזו! 

כשבוחרים בדגים ללא עור, התיבול נספג בו טוב יותר. מתכון זה משמש ככוכב רב-תכליתי, 

מושלם עבור מנות ראשונות ועיקריות, במנה זאת  

אין רוטב אדום אומר שאין צורך בחלה כדי לנגב - 

כך שלא מחסלים חצי חלה תוך כדי הארוחה.

 אפשר לשלב לצד המנה זה עם סלט ירק, הוספת ניגוד מרענן לטעמים המלוחים. 

התכוננו לעורר את בלוטות הטעם שלכם עם כל ביס עסיסי מהיצירה המענגת הזו!



רכיבים:

4 פילה אמנון חתוכים לאורכם

מלח, פלפל שחור

מיץ לימון

קערה 1:

4 כפות גדושות קמח

כפית אבקת אפיה

כפית פפריקה מתוקה

קערה 2:

3 ביצים טרופות

מעט פפריקה מתוקה וכורכום

כפית חרדל

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

1/2 כפית מלח, פלפל שחור


אופן ההכנה:

מתחילים בהשריית הדגים במלח , פ"ש ומיץ לימון  לרוב

לפחות לשעה.

אח"כ מעבירים את נתחי הדג לקערה הקמח , אח"כ לקערת הביצים



ולבסוף לטיגון במחבת עם שמן חצי עמוק






בחרתי להגיש לצד סלט כרוב וגזר 




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה