יום רביעי, 24 ביולי 2024

קדרת פרגיות פסטה ועוד

 

ערב אחד התגלגלתי לי לתוכנית בישול של ג'יימי אוליבר, אהבתי מה שראיתי

מספיק בשביל לזכור למחרת בבוקר מה בדיוק היה שם בקדרה שלו.

קדרה בניחוח עשבי תיבול מהמטבח האיטלקי, ירכי עוף, פסטה 

שילוב מושלם.

 מטעמי כשרות עשיתי כמה שינויים, אך

לא נראה לי שהפסדנו, יצאה קדרה טעימה ומיוחדת, אם אני יכולה להעיד.





רכיבים:

4-5 פרגיות חתוכות לרצועות

2 בצלים

2 גזרים

3 גבעולי סלרי

1 קופסת עגבניות מרוסקות MUTTY 

תבלינים: מלח, בזיליקום ,טימין, אורגנו וכמה מחטי רוזמרין

1/3-1/2 שקית פסטה צינורות קצרים 

מים

אופן ההכנה:

מתבלים את רצועות הפרגית במלח, פלפל שחור ומעט שום, מניחים בצד לחצי שעה 



מטגנים את הפרגיות משני הצדדים להזהבה, מניחים בצד.



קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן שנותר במחבת עד להזהבה יפה, 

בינתיים קוצצים את הגזר וגבעולי הסלרי

ומוסיפים למחבת, 



מאדים כ- 10 דקות, מוסיפים תיבול:

1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/8 כפית בזיליקום יבש

1/8 כפית טימין יבש 1/4 כפית אורגנו יבש, 4-5 מחטי רוזמרין



מוסיפים כעת את העגבניות המרוסקות ועוד מים בנפח קופסת העגבניות ומבשלים 

כ- 15 דקות, מחזירים את הפרגיות למחבת


מוסיפים פסטה לא מבושלת ומים לכיסוי חלקי





מבשלים עד שהפסטה מתרככת לדרגת אל דנטה



לקדרה שכזאת, שמכילה כבר את העוף הפסטה והירקות

מתאים להוסיף סלט ירוקים ולהנות מארוחה מאוזנת


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה