יום רביעי, 31 ביולי 2024

שמרים מדופפת במילוי שוקולד

 

יש דברים שמראש אני לא מתעסקת איתם... סומכת על המקצוענים שיכינו עבורי

אבל בצק שמרים מדופף זה כבר משהו אחר בהחלט מעשי עבורי לנסות.

אז הבנתי שכדי להצליח עם הבצק הזה עדיף לי לקנות חמאה יבשה.

מה זה?

חמאה רגילה היא לא 100% שומן, משהו בסביבות 80-82% וכל השאר? מים. 

בחמאה יבשה אחוז המים קטן ואחוז השומן

עולה ל- 84% מה שמאפשר קבלת דיפוף יפה, האיש מצא לי במרכול חמאה מיובאת 

באחוז שומן קצת יותר גבוה

מזה שיש בחמאת תנובה רגילה ויצאתי לדרך.

אם לא מצאתם זו לא סיבה לוותר על המתכון הנהדר הזה, פשוט תוסיפו 

לחמאה 10% ממשקלה קמח שיספוג את המים ויתן את אותו אפקט של חמאה יבשה.




רכיבים:

לבצק:

4 כוסות קמח

1 כף שמרים יבשים

1/3 כוס סוכר

2 ביצים

1 כוס חלב פושר

1 כף תמצית וניל

קליפת לימון מגוררת

1/4 כפית מלח

100 גר` חמאה 

למריחה על הבצק: 200 גרם חמאה יבשה קרה.

למילוי

ממרח נוטלה

שוקולד חלב קצוץ


אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת בצק שמרים, אני אוהבת להטמיע בהתחלה את החמאה הקרה בקמח

 ואח"כ להוסיף את שאר הרכיבים

אחרי לישה של 7-8 דקות, מניחים את הבצק למנוחה למשך כחצי שעה.

בינתיים מכינים את החמאה לקיפול:

בין 2 דפי אפיה אני חוצה את מלבן החמאה ל-2 מלבנים דקים יותר

מניחה במרכז נייר האפיה

ומכסה בנייר אפיה.

כעת מרדדת כך שהחמאה תתפזר ע"פ הנייר, שכבה דקה.


אחרי שהבצק נח לו, מעבירים לרידוד לעלה בגודל נייר האפיה

ומעבירים אליו את החמאה.

מתחילים עם הקיפולים:

קיפול 1:

מקפלים את פינות המלבן אל המרכז, מרדדים קלות

קיפול 2:

מחלקים את המלבן ל- 3

מקפלים 1/3 מצד ימין של המלבן לשליש האמצעי

מקפלים 1/3 מצד שמאל של המלבן לשליש האמצעי

ואז עוד קיפול מלמטה למעלה

מעבירים למקרר לקירור של לפחות שעתיים.

שוב

חוזרים על קיפול 2 ומקררים.

ככה הבצק נראה אחרי 24 שעות קירור



מכמות הבצק הזה הכנתי 2 עוגות קרנץ ומעט רוגלך  

משימות כאלה כיף לעשות עם הילדים והיום - יובלי היתה הסו שף שלי

חילקתי את גוש הבצק ל- 3 חלקים


רידדתי


                                                              ויובלי מרחה את השוקולד






                         לקרנץ הזה בחרתי לעשות קיפול ביניים כדי שיהיה שם הרבה מילוי

אז מורחים שוקולד על 2/3 עלה, מקפלים מרדדים שוב ומורחים שוב שוקולד



כעת גם פיזרנו שוקולד חלב קצוץ וגילגלנו לגלילה.



את הגלילה חוצינו לאורכה



קלענו והעברנו לתבנית האפייה


                   את הקרנץ השני הכנו ללא קיפול, רק מרחנו את המילוי וגילגלנו לגלילה.
                                                                                    


אופים בחום 170 מעלות כ- 35 דקות




וכעת לשעשועים:

את החלק האחרון של הבצק רידדתי למלבן, מרחנו על כולו שוקולד 




וקיפלנו  לחצי

בעזרת גלגלת מחלקים לפסים


לוקחים כל פס, מותחים מעט אוחזים בקצוות ומסובבים לכיוונים מנוגדים




מחברים את הקצוות


ומניחים בתבנית האפיה



קצת התפחה בחוץ ולתנור  ואופים בחום 170 מעלות למשך כ- 12 דקות


                                  בלי זכוכת מגדלת אפשר לראות שהבצק מדופף כהלכה





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה