בתור קרניבורית קשה לי בלי מנה בשרית, ודגים? איכשהו התקבעו אצלי כמנה ראשונה
שאחריה צריכה להגיע עיקרית בשרית. כן יודעת, חשוב לשלב דגים בארוחות, בריא לאכול דגים
הם מכילים חומצת שומן אומגה 3 שחשובה לבריאות הלב, מגבירה את תפקוד המוח
ותומכת ברווחה הכללית.
האפשרויות הקולינריות הן אינסופיות, מצלייה ועד אפייה, מגוון סוגי דגים בתיבולים שונים
ובכל זאת אני מוצאת את עצמי מכינה דגים באמצע השבוע רק בשבוע שלפני תשעה באב.
למנה הזאת קניתי פילה אמנון ללא עור שידכתי קצת ירוקים ואפילו מצע טעים
מי שחייב גם פחמימה יוכל להוסיף למנה תפוחי אדמה אפויים.
רכיבים:
4 פילה אמנון ללא עור (הנתחים הי די גדולים ולכן אני מעדיפה לחצות לאורך)
בלילה:
2 ביצים
1 כף שמן
1/4 כוס מים
2 כפות גדושות קמח
2 כפות פטרוזיליה ובצל ירוק קצוצים
שקית פירורי לחם רגילים, להם אני מוסיפה כפית מלח וחצי כפית אבקת שום
אופן ההכנה:
מפשירים את הפילטים ומתבלים במלח, פלפל שחור ומיץ לימון
מניחים לכמה שעות.
מכינים את הבלילה, טובלים את נתחי הדג בבלילה
אח"כ בפירורי הלחם ומטגנים להזהבה
מכינים את המצע:
4 שיני שום כתושים
3-4 פלפלים בצבעים שונים חתוכים לרצועות דקות
מזהיבים קלות את השום בשמן זית
מוסיפים את הפלפלים ומטגנים/מאדים עד לריכוך
מתבלים במלח, פלפל לבן, טימין
מעט נוזלים שאני מוסיפה למחבת תוך כדי טיגון
הם יין לבן חצי יבש ומים
מבשלים עד שהירקות רכים .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה