יום רביעי, 14 באוגוסט 2024

סטייקים אסייאתים

 

כשזה מגיע להכנת סטייקים, תשומת לב לפרטים חיונית לביס המושלם הזה. 

מתחילים בבחירת הנתח המושלם - תעדיפו סטייקים משויישים מה שתורם לרכות ולטעם. 

ודאו שהסטייקים שלכם נמצאים בטמפרטורת החדר לפני הבישול כדי להבטיח בישול אחיד.

 יש לתבל בנדיבות במלח ופלפל שחור גרוס טרי ממש לפני הבישול לטעם מיטבי. 

צורבים על אש גבוהה כדי להשיג קרום מקורמל, ולאחר מכן מסיימים לעשייה הרצויה. 

התמכרו לאמנות של שלמות הסטייק עם המתכונים המגוונים שלי! 

אמנם סטייק שתובל במלח ובפש"ג יהיה מושלם

אבל יש מתכונים רבים ומגוונים נוספים

מציפוי בעשבים קלאסי ועד מרינדות נועזות בהשראה אסייתית, כל שביל מוביל לאושר קולינרי. 

אפשר לשדרג את המנה שלך על ידי הוספת ירקות שונים - למתוח את החגיגה מבלי לחסוך בטעם. 

זכרו, המפתח טמון באיכות על פני כמות. 



רכיבים:

15 נתחי סטייק (שייטל)

פלפל שחור גרוס טרי

מלח גס טחון

שמן זית

2 בצלים סגולים חתוכים לפלחים דקים

סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות (8-10 יח')

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ

8-10 עלי בזיליקום קצוצים

4 שיני שום כתושים

1/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק

4 בצלי ירוק פרוס דק

מלח

אופן ההכנה:

נתחיל בתיבול הסטייקים במלח, פש"ג ושמן זית


נמתין שהסטייקים יגיעו לטמפרטורת החדר 

ונטגן במחבת לוהטת


נוציא את הסטייקים ונניח בצד, ננגב את המחבת מהשאריות 

ונתחיל להזהיב את הבצל הסגול שפרסנו


נוסיף את הפטריות והבצל הירוק


ונטגן כ- 5 דקות

נכין את התיבול ג'ינג'ר, שום ועלי בזיליקום 


נוסיף למחבת יחד עם רוטב הצ'ילי המתוק, מעט מלח

נערבב  עוד 2-3 דקות 


נוסיף את נתחי הסטייק ונערבב כך שכל הנתחים יכוסו בתבשיל הירקות


עוד 1-2 דקות המנה מוכנה





פלחי תפוחי אדמה יתקבלו יופי ליד העיקרית הזאת

כרגיל מבשלים את תפוחי האדמה 10 דקות ומסננים

בינתיים מכינים את התיבול 

1/4 כוס שמן זית
2 כפות מיונז
מיץ מלימון
קליפה מגוררת מרבע לימון
2 שיני שום כתושות
כפית ממרח עגבניות מיובשות


טורפים היטב ומפזרים על תפוחי האדמה



אופים בחום 190 מעלות כשעה















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה