יום ראשון, 11 באוגוסט 2024

מבשלים עם תפוחי אדמה

 

אני גדלתי בבית שבו הגישו תפוחי אדמה בלא מעט ארוחות , 

גם היום אני מוצאת שלא משנה איזה תוספת אכין, כמעט תמיד תהיה עוד תבנית קטנה

עם תפוחי אדמה באיזה תיבול אהוב כלשהו.

כשאני מחפשת לי מנה מנחמת לרוב זו תהיה מנת תפוחי אדמה 

שבישלתי במי מלח, בתוספת כף גבינה

או שמנת.

 אז אם גם אתם אוהבי תפוחי אדמה,

 ומחפשים לשדרג את שולחן האוכל שלכם עם תוספת טעימה, 

אל תחפשו רחוק יותר מתפוח האדמה הצנוע. הירק הרב-תכליתי הזה, לא רק קל להכנה 

אלא גם משביע להפליא. מתריסים פריכים צלויים בתנור ועד פירה קרמי, האפשרויות הן אינסופיות. 

בין אם אתם מעדיפים אותם אפויים, מבושלים, מטוגנים או פירה, 

תפוחי אדמה מציעים אפשרות נטולת גלוטן, דלת קלוריות 

עמוסה בחומרים מזינים כמו אשלגן, ויטמין C וסיבים. 

אז בפעם הבאה שאתם מתכננים את הארוחה שלכם, 

תשקלו את האפשרויות האינסופיות של תפוחי אדמה - הם בטוח יוסיפו טוויסט טעים לכל ארוחה!





לא יכולה שלא להתחיל במתכונים מבית אמא

הרבה פעמים אמא דאגה שיהיו  במקרר תפוחי אדמה מבושלים בקליפה

תמיד יש מה לעשות איתם, מארוחה קלה בשילוב ביצים טרופות

סלט תפוחי אדמה במיונז ועד המנה האהובה תפוחי אדמה עם בצל מבושל בפפריקה


מנה נוספת אהובה עלינו מאוד - גולש תפוחי אדמה


 תפוחי אדמה בתנור
יש אינספור מתכונים
אבל מה שחשוב לזכור זה, כדי לא לייבש את תפוחי האדמה
אני ממליצה לבשל אותם כ- 10 דקות לסנן, לתבל ורק אז להכניס לתנור
כך נקבל תפוחי אדמה קריספיים מבחוץ ונימוחים מבפנים.

אחד מהמתכונים שהם די נכסי דלא ניידי אצלנו - תפוחי אדמה קריספיים

בתבנית חסינת אש מערבבת את התיבול
שכולל מלח,פפריקה/פפריקה מעושנת,אבקת שום, כל זה מעורבב בשמן
מערבבת בעדינות את תפוחי האדמה המסוננים בתבלינים
ואופה בחום 200 מעלות כ- 50 דקות
תפוחי האדמה משחימים קלות.



קריספי גם יכול ממש צ'יפסים 
 



הרעיון שכל פרוסות תפוחי האדמה יגעו בתחתית התבנית, אין פרוסות בקומה השנייה.
אחרי שקלפתי תפוחי אדמה ופרסתי לחצאים או לפרוסות, תלוי בגודל
ערבבתי את התבלינים: 
מלח,
פלפל שחור, 
מעט בזיליקום יבש,
רוזמרין
 ואבקת שום 
ב-1/3 כוס שמן 
את משחת התבלינים הזאת
יצקתי על פרוסות תפו"א, ערבבתי כך שכל תפוחי האדמה כוסו בתיבול
 וכעת להניח  על תבנית חד פעמית משומנת
לסדר את תפוחי האדמה צמוד

להדליק התנור לחום 200 מעלות ולאפות 10 דקות
להוריד החום ל-160 מעלות ולהמשיך לאפות עוד שעה ורבע.



פירה תפוחי אדמה יכול להיות מצע להרבה מנות עיקריות עם רוטב

אממה  מה עושים כשרוצים להכין את המנה יום קודם? ולחמם?

לא ממש חילול הקודש, זה אפשרי אם רק מקפידים על אופן ההכנה:

כשמועכים את תפוחי האדמה מוסיפים מלבד שמן, מלח ופלפל שחור

גם נוזלים, לקבלת מנה שהיא פרווה אני מכינה כוס מים רותחים 

עם כפית אבקת מרק עוף ומוסיפה תוך המעיכה, כך מתקבלת מחית

קטיפתית טעימה וברת חימום.

 הייתי מתארת  את המנה הזו כתפוחי אדמה  עטופים במעטה קרמי בעל חריפות עדינה. 

השילוב של מיונז, חמאה ורוטב צ'ילי מתוק יוצר חוויה טעימה במיוחד.


    ואחרון חביב, כי בלי המתכון הזה הפוסט לא יהיה מושלם

תפוחי אדמה מעוכים, קל מאוד להכין, אין צורך לקלוף הכי פשוט
לקנות את תפוחי האדמה הקטנים בשקית, אלה המיועדים למיקרוגל, 
לבשל אותם במיקרו 8 דקות, 
לפזר בתבנית, למעוך, לתבל במלח, עשבי תיבול אהובים לזלוף שמן זית
 ולאפות בחום 200 מעלות 
כ- 30-40 דקות




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה