יום רביעי, 4 בדצמבר 2024

צ'יקן מרסלה

 צ'יקן מרסלה, מנה מהסרטים, כן כן, אמיתי

  צ'יקן מרסלה היא מנה קלאסית מהמטבח האיטלקי, שמקורה במחוז סיציליה,

שם מיוצר יין המרסלה המפורסם. המנה עברה עם המהגרים לאמריקה

והפכה שם למנה פופולארית ביותר

מדובר בעוף שמבושל ברוטב עשיר של יין מרסלה ופטריות, מה שמעניק לו טעמים עמוקים וארומטיים.

 קלות ההכנה של המנה הזו הופכת אותה לאידיאלית לכל ארוחה,

והתוצאה – רכה, עסיסית וטעימה במיוחד.

 צ'יקן מרסלה משתדך בקלות עם מגוון תוספות כמו פסטה, אורז, תפוחי אדמה או ירקות קלויים,

ויוצר חוויה קולינרית עוטפת  מפנקת ומהנה.






רכיבים:

500 גר’ חזה עוף פרוס, אבל לא משוטח דק דק  שניצל , 

(קניתי חזה עוף שלם ופרסתי בעזרת סכין חדה)

מלח גס ופלפל שחור טרי

1/2 כוס קמח

1/4 כוס שמן רגיל

1 בצל סגול גדול קצוץ לקוביות 

1 סלסילת  פטריות שמפיניון פרוסות

1 כוס יין מרסלה, או יין פורט, או כל יין מתוק אחר (2/3 יין אדום מתוק+1/3 יין אדום יבש+כף ברנדי)

1/2 כוס ציר מרק עוף 

1/4  כפית טימין יבש

כף פטרוזיליה קצוצה להגשה


אופן ההכנה:

שמתי את הקמח, מלח ופלפל שחור בשקית , כי מה? שיהיו לי עוד כלים לשטוף?

הכנסתי את נתחי העוף לשקית, גילגלתי עד שצופו בקמח ניערתי מעודפי הקמח וטיגנתי במחבת עם שמן,

כ-  2-3 דקות להזהבה מכל צד, להניח בצד.



לאותה מחבת הוספתי את הבצל הקצוץ וטיגנתי להזהבה קלה, אח"כ הוספתי את הפטריות 






וטיגנתי עד השחמה, תיבלתי במלח ופלפל שחור , 

הוספתי את היין וצימצמתי את הרוטב על להבה גבוהה. כ- 2 דקות



כעת הוספתי  את ציר המרק והחזרתי,  את העוף, תיבלתי בטימין, ובישלתי   על להבה נמוכה כ-10 דק’ 



פעם אחת הפכתי את הנתחים כדי ששני הצדדים יקבלו צבע יפה  .



בחרתי להגיש את המנה הנהדרת הזאת על מצע ניוקי, בישלתי את הניוקי במי מלח, סיננתי




ויאללה חגיגה




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה