יום שלישי, 25 בפברואר 2014

לחמניות שום מבצק גבינות

רכיבים: 

ל 12 לחמניות בתבנית שקעים סטנדרטית

לבצק:

1 גביע (250 גר') קוטג'
1 גביע (200 גר') יוגורט (אפשר להמיר ללבן)
50 גר' חמאה
1/2 2 כוסות (350 גר') קמח
1 שקית (10 גר') אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
1 כפית מלח

למלית:

6 שיני שום כתושות
150 גר' חמאה
2 כפות בזיליקום טרי קצוץ דק (או שתיים-שלוש קוביות בזיליקום קפוא)
קורט מלח
100 גר' גבינה קשה מגורדת (עמק/ פרמזן/ קשקבל/ בולגרית או תערובת של סוגי גבינות)
 



אופן הכנה: 

הכנת הבצק:

מחממים תנור ל 200 מעלות.

בקערת המיקסר, עם וו גיטרה מערבלים יחד את הקוטג' והיוגורט.

לקערה נפרדת מנפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבלים עד להיווצרות בצק.

מחלקים ל-2. מקמחים בנדיבות משטח עבודה נקי ומרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ 1/2 ס"מ.


הכנת המלית והרכבה:

בקערה קטנה חסינת חום מניחים את החמאה, השום, הבזיליקום הקצוץ והמלח.

 ממסים בעדינות במיקרוגל ומערבבים היטב ומקררים מעט.

מורחים כמחצית מכמות החמאה על גבי הבצק.

מפזרים את הגבינה המגורדת ומגלגלים את הבצק לגליל מצידו הארוך.

בעזרת סכין חדה מסירים את השוליים הלא אחידים.

חוצים את הגליל לשניים. כל חלק חוצים שוב לקבלת 4 חלקים.

חותכים כל רבע לשלושה חלקים שווים, לקבלת 12 חלקים בסך הכל.

בעזרת תערובת החמאה משמנים תבנית שקעים סטנדרטית (משאירים כמות קטנה של חמאה).

מניחים את עיגולי הבצק בתבנית השקעים, כך שצידם פונה כלפי מעלה. אופים כ 20 דקות,

עד שהלחמניות תפוחות מאוד, צבען זהוב והגבינה מבעבעת.

מוציאים מהתנור ומיד מברישים את חלקן העליון במעט החמאה שנותרה.

מצננים מעט, מחלצים מהתבנית ומגישים.









ואפשר גם אחרת
כמובן
עם פסטו, עגבניות צלויות וקצ'קבל מגוררת







טוב, אז היו לי מלא בצלים ירוקים  וכבר אופציית מילוי חדשה
את הבצלים הקצוצים הקפצתי במעט שמן
מלח ופלפל שחור
ממש מעט, רק שהצבע ישתנה לירוק עז
מקררים וממלאים, יחד עם מעט פרמזן מגוררת.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה