יום ראשון, 17 במאי 2020

תפריט חדש לחג שבועות המתקרב

הנה מתקרב חג השבועות
כיף גדול לתכנן סעודה מיוחדת לחג, אני קצת מאותגרת בעניין 
אמנם שבועות מתחרז עם מאכלי חלב, אך אני משתדלת להמעיט 
לטובת הקהל בבית ומסתפקת בקינוח חלבי מושחת




בייגל ירושלמי

1/2 3 כוסות קמח
1/3 כוס סוכר דמררה
כף גדושה שמרים יבשים
1/4 1 כוסות מים חמימים
כפית מלח
1 חלמון
2 כפות שמן זית

מילוי:

3 כרישה חצויים לאורך ופרוסים דק
2 כפות שמן
מלח, טימין
1 חב ' גבינת ריקוטה

שומשום מעורב במעט מלח

שמים את חומרי הבצק בקערת המיקסר ומעבדים לבצק אחיד
מניחים לתפיחה, אפשר להתפיח לילה במקרר.

בינתיים מכינים את המילוי:

מטגנים את הכרישה בשמן, להזהבה קלה ביותר
מתבלים במלח ובמעט טימין.
מניחים להתקרר.
מערבבים עם גבינת הריקוטה, מתקנים תיבול.

מחלקים את הבצק ל- 8 כדורים
מרדדים כל חלק


מניחים במרכז שורה מהמילוי, מכסים בבצק מגלגלים לגלילה, בעזרת מברשת
מרטיבים את הגלילה במים ומגלגלים בשומשום



ניתן לקלוע ללחמניה או לחבר 3 גלילות לצמה.




מניחים להתפחה נוספת
אופים בחום 180 מעלות עד שהלחמניות משחימות, כ- 30 דקות.



את הלחמניות הגשתי עם ממרח פלפלים קלויים, סלט עגבניות, סלט ירוק



לעיקרית

פילה דג - מוסר עם עגבניות שרי

רכיבים:

6 פילה דג מוסר(זהו דג גדול אני חוצה את הפילטים לשניים או שלוש)
תערובת קמח+קורנפלור מעורבת במלח

רוטב:

כף שום כתוש
2 -3 כפות שמן זית
20 עגבניות שרי חצויות
1/3 כוס יין לבן חצי יבש
1/4 כוס מים
מלח,פלפל שחור
20 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקיקות

אופן ההכנה:

שוטפים ומנגבים את פילה הדג
טובלים בתערובת הקמחים
מטגנים
קודם העור למעלה.

ממשיכים בהכנת הרוטב:
מזהיבים קלות את השום
מוסיפים את העגבניות החצויות ומאדים על אש נמוכה
מוסיפים את היין וממשיכים לאדות כדי שהעגבניות יתרככו
מתבלים, מוסיפים את המים
אנחנו לא רוצים להשאר בלי נוזלים
מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ ואת פיסות הדג המטוגנות
מערבבים בזהירות כך שנתחי הדג יצופו ברוטב
2 דקות ומכבים את האש.



פחזניות קונפי פלפלים ובזיליקום

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות
1/3 כוס שמן

לבשל על אש קטנטנה עד שהפלפלים מתרככים

לשים בסיר:
 1 כוס מים
 כפית מלח
כפית סוכר
הפלפלים עם השמן
להביא לרתיחה
להוסיף: 1 כוס קמח+כפית אבקת אפיה
לערבב במהירות עד שהבצק ניתק מדפנות הסיר
לכבות את הלהבה ולהניח להתקרר.
4 ביצים להוסיף אחת אחת תוך עירבוב
20 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות, לערבב לתוך הצק

להכניס לשקית זילוף ולזלף 15 פחזניות





לאפות בחום 200 מעלות 15 דקות ועוד 25 דקות בחום 170 מעלות



ניוקי ברוטב קארי ירוק בטטה ופטריות

בניוקי אני מקצרת וקונה ניוקי מוכנים
משקיעה ברוטב טעים

את הניוקי מבשלים לפי ההוראות במים מומלחים קלות ומסננים
ואז ישר לרוטב
אז הרוטב צריך להיות מוכן קודם.

רוטב:

כף שום כתוש
1 בטטה קטנה מגוררת גס
8 פטריות פרוסות
1 קופסת קרם קוקוס
1/2 כוס רוטב קארי ירוק
2-3 כפות סויה
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

מזהיבים קלות את השום בטיפה שמן
מוסיפים את הבטטה הפטריות ומאדים על אש קטנה כ- 10 דקות
מוסיפים את הקרם קוקוס והקארי ומתבלים עם הסויה
מבשלים עד שהירקות מתרככים והרוטב מצטמצם קמעה
מוסיפים את הניוקי ומערבבים בזהירות
מבשלים עוד 2-3 דקות
כדי שהניוקי יספחו את טעמי הרוטב.




לקינוח בחרתי להגיש טארט שוקולד לעצלנים
אבל משוקולד לבן ופירות יער 





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה