יום ראשון, 7 בפברואר 2021

בחושה קלילה טעם חדש לקפה

 

אין על העוגות האלה שאפילו לא צריך ללכלך את המיקסר לצורך הכנתן

מערבבים בקערה אחת את כל החומרים היבשים

בשניה טורפים את החומרים הרטובים וכל שנותר הוא להטמיע את החומרים היבשים בבלילה

עירבוב מוגזם מיותר ואף פוגע באווריריות העוגה.

המתכון בהשראת מתכון מהבלוג שמח במטבח


רכיבים:

 (2 תבניות אינגליש קייק)

כוס ורבע (250 גר') סוכר לבן

4 ביצים

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה או צמחית

1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה או 1/2 1 מיכלים של מעדן אלפרו וניל

כפית תמצית וניל

2 כוסות (280 גר') קמח

2 כפיות/שקית אבקת אפיה (אפשר במקום להשתמש בקמח תופח)

כפית קינמון


לזיגוג:

100 גר' אבקת סוכר

4 כפות קרם קוקוס

רבע כפית קינמון

אופן ההכנה

בקלות מערבבים החומרים היבשים, טורפים יחד את החומרים הרטובים

ומערבבים את תכולת הקערות ביחד, 

אני בחרתי להכין במיקסר וכן הקצפתי את הביצים עם הסוכר והשמנת

מניחה שזו הסיבה שהתקבלה עוגה עננים.

אופים בחום 180 מעלות, כ- 40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש

לאחר האפייה והקירור מתפנים למרוח מהזיגוג






4 תגובות:

  1. הכל נראה נפלא.
    מה שחסר המעלות בתנור וזמן האפייה המשוער.

    השבמחק
  2. הכל נראה נפלא.
    מה שחסר המעלות בתנור וזמן האפייה המשוער.

    השבמחק
  3. תודה, הוספתי את הנתונים החסרים

    השבמחק
    תשובות
    1. עכשיו זה מושלם - וזו העוגה ליום שישבת הקרובים.
      תודה.

      מחק