יום רביעי, 7 באפריל 2021

אז מה יהיה לנו לשבת?

   

נגמרו החגים, חוזרים לתפריט ללא אתגרים.

בשבת הראשונה שלאחר פסח יש הנוהגים להכין חלת מפתח

מה המקור למנהג הזה?

 הסגולה נזכרת לראשונה  בספרו של הצדיק רבי אברהם יהושע העשיל מאפטא זי"ע 

בעל ה"אוהב ישראל" וזהו לשון קדשו:

"המנהג הוא מימים קדמונים לנקוב את החלות בשבת שלאחר פסח במפתחות. 

ונעשה על החלה צורת מפתח.

כל זמן שבני ישראל היו במדבר, הם נהנו מהמן , אך משנכנסו לארץ

היו צריכים להתחיל לדאוג לפרנסתם

                                              וכדי לפתוח את שערי הפרנסה - נחוץ מפתח.

הסבר נוסף הוא שאנו נמצאים בימי ספירת העומר בהם אנחנו עולים משער לשער

עד לזמן  מתן תורה

וגם למעבר בין השערים נחוץ מפתח

אז להזיק זה לא יכול, בעיקר זה טעים אז למה לא?


                                                            וליד החלה - אוכל קטן

חצילים זה די בנוהל, 

קודם כל קולה בגריל ואח"כ

קוצצת ומתבלת או לחילופין טוחנת ככה אוהבים אצלי .

ויש דברים 

שגם אצלי לא משתנים.

אבל כמה כבר אפשר לחזור על אותו דבר, הרי זה נגד הטבע שלי

בקיצור לכבוד השבת התאים לי שינוי, אז נכון שאפשר להכין עם חצילונים קטנים

ולתת לכל אחד מנה אישית, אבל מה לעשות שהקניין לא מצא?

אז צלחת מרכזית...

חצילים טחינה וסלסת עגבניות


רכיבים:

1 חציל או כמה חצילונים קטנים

2 כוסות טחינה מוכנה 

3 עגבניות

4 גבעולי פטרוזיליה

2 בצלים ירוקים

שן שום

ס"מ קליפה צהובה של לימון קצוצה

כף מיץ לימון

כף שמן

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

חוצים את החציל לאורכו, כולל הגבעול, בוזקים מלח

ומניחים לחצי שעה להגיר נוזלים.

שוטפים, מייבשים ומטגנים בשמן על אש קטנטנה

כדי שהחציל יתרכך וישחים 



אחרי כחצי שעה כשפני שטח החתך מושחמים

העברתי את חצאי החציל לאפיה, לריכוך סופי, עוד כחצי שעה בחום 180 מעלות.

בינתיים הכנתי את הטחינה, אני אוהבת די נטורל

אז טחינה שווה (בשבילי רק הר ברכה) מיץ מלימון אחד

ומים לקבלת מרקם בסמיכות יוגורט, את הטחינה יוצקים למגש.

מכינים את הסלסה:

קוצצים את העגבניות, מוסיפים עלי פטרוזיליה קצוצים

בצל קצוץ ומתבלים, היות והמנה חיכתה להגשה

בחרתי לשים את הסלסה בצלוחית זכוכית



עוד סלט מרענן שהוגש - סלט מלפפונים

מלפפונים, צנוניות, מעט בצל סגול, פטרוזיליה קצוצה

מלח, מיץ לימון, שמן ומעט פלפל שחור



לעיקרית בחרתי להכין חזה אווז בקרמל תפוזים


תפוחי אדמה אפויים עם בצל קצוץ

וריאציה על תפו"א אנה

הפעם פרסתי את תפו"א לפרוסות עבות יותר

בצל אחד קצצתי

סידרתי בשכבות

בין השכבות קצת שמן

ולבסוף כוס ציר ירקות או מים עם אבקת מרק בטעם עוף






בפינת הירוקים 

פשטידת זוקיני 



וקצת אפונים הכי נטורל שיש




לקינוח תפוח כמובן

אחד האהובים והפשוטים להכנה - קראמבל

אפשר כמובן לשלב גם פירות אחרים למי שמעדיף

קראמבל ולא רק מתפוחים

את אלה הכנתי בקוקוטים קטנים כך שאפשר להתנסות במגוון טעמים




ש ב ת   ש ל ו ם





אין תגובות:

פרסום תגובה