יום רביעי, 28 באפריל 2021

מבשלת לשבת כבקשת הג'וניורית שלי

 

בדרך כלל בשבתות ימי הולדת של המשפחה כולם רגילים להעביר לי תפריט אהוב

למקרה שפיספסתי מנות אהובות, או לחילופין ראו משהו ומנסים לאתגר, זה כיף לקבל תפריט סגור

ורק לבשל/לאפות.  ולחסוך את הזמן הרב שאני משקיעה  בהרכבת התפריט לשבת,

סלטים, קינוחים, שיהיה מגוון, טעים ושלכל אחד יהיה מה לאכול, שכן כל אחד והעדפותיו

או יותר נכון רשימת המזון שלא אוכל. 

הג'וניורית שלי סופסוף חוזרת לשבת ולמרות שממש לא יום הולדת ובמקפיא יש מגוון

מנות טעימות, פינקתי ושאלתי מה מתחשק לה, והיא - עוף בגריל, מה? מאיפה? 

מסתבר שהמנה האהובה שפעם היינו קונים בסופר- עוף שלם בגריל, רך ועסיסי לא באמת

מוכרת וכשחיפשתי ברשת, מה שמצאתי היה אפיה בתנור ואפיה זה ממש לא גריל,

 ועוף בגריל זה לא עוף שתיבלו אותו

בתבלין גריל ושמו בתנור, ממש לא.

מה שהיה לי ברור שמדובר בזמן קצר יותר בתנור, וכן שצריך להפוך את נתחי העוף תוך כדי הצלייה

ויצאתי לדרך .

עוף בגריל

5 כרעי עוף (אפשר לחלק לשוק וירך)

משחת תיבול:

1 כפית מלח

1 כף תבלין גריל עוף

1 כף גדושה אבקת שום

3-4 כפות שמן

אופן ההכנה:

מכינים את משחת התיבול, מורחים היטב על חלקי העוף ומאפסנים במקרר

לכמה שעות לספיגת טעמים.

מכוונים את התנור לאופציית הגריל, זה שמסומן כקו שבור עליון


משהו כמו 300 מעלות.


מכניסים את העוף ל- 25 דקות כשהעור כלפי מטה

הופכים וממשיכים בצליה לעוד כ- 20 דקות

בודקים עם קיסם שלא יוצאים נוזלים מהעוף ומוכן.

העור פריך וכדי לשמר את התוצאה ממליצה לא לכסות, עד ההגשה.




מה ליד?

גם בלי שאומרים לי תפו"א קריספיים הכי אהובים, 

אפילו אלה שלא נוגעים בפחמימות מתפתים לטעום ואף יותר.

תהליך ההכנה ארוך ולכן תעשו לעצמכם טובה ותכינו כמה תבניות מהכיף הזה

וגם פה- לא מכסים, כדי שלא יזיעו.



את הברוקולי בחרתי הפעם להכניס ללביבות

לביבות ברוקולי

רכיבים:

אז 1/2 שקית ברוקולי קפוא שזה בערך 400 גר'

2 ביצים

1/4 כוס שמן

2 כפות קמח וקורט אבקת אפיה

10 עלי בזיליקום

עלים מ- 10 גבעולי פטרוזיליה

כפית שום כתוש

מלח, פלפל 

אופן ההכנה:

מפשירים ומבשלים את הברוקולי לריכוך, מקררים וקוצצים

מערבבים את שאר הרכיבים לבלילה חלקה

קוצצים את הבזיליקום והפטרוזיליה

מוסיפים לבלילה יחד עם הברוקולי הקצוץ

מטגנים לביבות קטנות



את הארוחה פתחנו בסלטי הבית עם החלה הטעימה שהכנתי

הפעם  גם חצילים קלויים עם טחינה מתובלת בסילאן וסויה ומעל סלט קטן



ובהמשך במרק תירס סיני

אני מכינה את המרק הזה על בסיס ציר עוף אסיאתי

ומוסיפה למרק מלבד התירס קוביות קטנות של חזה עוף ונטיפי ביצים



לקינוח כהרגלי פאי תפוחים כפרי (גאלט)





ש  ב  ת    ש  ל  ו  ם






אין תגובות:

פרסום תגובה