יום רביעי, 14 ביולי 2021

מבשלים לשבת



שבת אחרי שבוע מתשעת הימים  והימנעות ממאכלי בשר

חייבת להיות בשרית.

למרות שמד הטמפרטורה מזמן כבר חצה את קו 30 המעלות

בא לי מרק טעים כזה, אז עם מזגן בפול גז

נאכל השבת מרק ולא סתם אלא עם קניידלך.

ליד החלה כמובן מסלטי הבית

אחד הסלטים שאני ממש אוהבת להכין ונשמר גם יותר משבוע במקרר

סלט כרוב וירקות



 למרק העוף אני מעדיפה

להכניס  כנפיים של עוף ועצמות גב שנותנים טעם נפלא למרק

וכמובן  מלא ירקות עם דגש לירקות שורש ארומטיים

וירק

כשמכינה בסיר לחץ מתחילה בטיגון בצל חצוי הצבע הנפלא 

שהמרק מקבל שווה את השלב הזה

אח"כ ערימת ירוקים 

נתחי עוף וירקות

מתבלת, ממלאה מים בסיר עד לקו

סוגרת את הסיר ומבשלת כ- 40 דקת ממתי שהתחיל לצאת קיטור



את המרק הגשתי עם קניידלך עננים 




לעיקרית עוף עם אננס בתנור ותפו"א ליד

כי זה תמיד כיף תפו"א מתובלים במיצים המופרשים מהעוף

למרינדה:

2 מיכלי פלסטיק קטנים של אננס

1/4 כוס סויה

3 כפות קטשופ

2 כפות סוכר חום

2 כפות שום כתוש

2 כפות דבש

כף שמן זית

מלח, פלפל שחור

מניחים את חלקי העוף במרינדה למספר שעות


מסדרים בתבנית חסינת אש יחד עם פלחי תפו"א
ואופים מכוסה בחום 190 מעלות כשעה וחצי
ועוד כחצי שעה ללא כיסוי





קישואים צרובים

זה מתכון קליל ויפה לעין

רכיבים:

2 קישואים מכל צבע (צהוב, ירוק כהה וירוק בהיר)

3 שיני שום כתושות

2 כפות בזיליקום טרי חתוך לרצועות דקות.

אופן ההכנה:

מחממים שמן זית במחבת, צורבים קלות את השום

פורסים את הקישואים לפרוסות עבות ומוסיפים, עירבוב קל עם השום



ומניחים כך שהעיגולים יקבלו צריבה יפה

אחרי כ- 3-4 דקות על אש בינונית גבוהה (המטרה צריבה ולא אידוי, 

אני אוהבת את הקישואים נוקשים ולא סמרטוטיים)

עושים עוד עירבוב קל במחבת כך שהפרוסות יתהפכו


לקינוח פאי תפוחים





ש  ב  ת     ש  ל  ו  ם







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה