אני משתדלת לחדול ממלאכה מזמן כניסת השבת ועד
לראשון בבוקר, יוצא מכך שארוחת הערב במוצ"ש היא באחריות בן זוגי.
ברור שאני צריכה להגיד מה מתחשק לי לאכול, אחרת אקבל צלחת מדוגמת עם כריך
ושארית עוגת הגבינה משבת, לא שזה רע, אבל ..
אז אני משתדלת למצוא מתכונים קלילים וגם טעימים
הפעם הלכתי על פסטה, קל, מתכון קלאסי מהמטבח האיטלקי, לא יותר מידיי גבינות
אבל לא נטול, פלפל שחור גרוס,עדין וטעים.
יופי של מתכון לארוחה שאחרי הצום.
קאצ'ו א פפה
בסיר הפסטה במים מומלחים קלות
מבשלים 250 גר' לינגוויני
התיבול/רוטב:
100 גר' חמאה (זה המון ואפשר להסתפק במחצית הכמות)
1 כפית מלח ים אטלנטי
2 כפות פרמזן מגוררת
2 כפות פקורינו מגוררת
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
מצקת ממי הבישול של הפסטה
אופן ההכנה:
בזמן שהפסטה מתבשלת
מתיכים במחבת את החמאה
זה הכי טעים כשמישהו אחר מכין
לא?
את המנה הזאת ניסיתי להכין גם עם פתיתים, ומה אומר?
חלומית וקלילה לתפעול
אז מה היה לנו:
50 גר' חמאה
2 כוסות פתיתים
3 כוסות מים רותחים
כפית מלח
פלפל שחור גרוס - לפי העדפות החריפות אני שמתי חצי כפית
150 גר' פרמזן מגוררת.
אופן ההכנה:
ממיסים בסיר את החמאה ומוסיפים פלפל שחור גרוס לדקה טיגון
מוסיפים את הפתיתים ומערבבים להשחמה קלה
מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומלח
נערבב 2 דקות
נוסיף 1/3 מכמות הפרמזן ונערבב, 2 דקות
נוסיף עוד 1/3 מכמות הפרמזן ונמשיך לבחוש עוד דקה
נוסיף את הכוס השלישית של המים הרותחים ונמשיך לבחוש עוד 2-3 דקות
נסיר מהאש
יש עוד נוזלים בסיר וזה לא משנה, הם ימשיכו להספג לפתיתים גם ללא אש
וכך הפתיתים יתרככו בול לדרגת אל דנטה
נוסיף את שארית הפרמזן ונסתער
רק מוסיפה שהפתיתים היו מצוינים גם למחרת אחרי חימום
בשום דרך וצורה הם לא הפכו לעוגת פתיתים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה