יום רביעי, 21 ביולי 2021

מה נכין לשבת?

 




נתחיל בסלטים ממגוון סלטי הבית שלי 


וכדי שיהיו גם דגים בתפריט עברתי בשישי אצל הדגאי לקנות נתח סלמון טרי טרי

להכין ממנו סביצ'ה

סביצ’ה סלמון ומנגו



רכיבים: (ל-5 מנות):

200 גרם פילה סלמון טרי מאוד, ללא עצמות ועור

קוביות ממנגו רך (אם אין מנגו תבחרו פרי אחר שיש)

מיץ מ-2 ליים או לימון אחד אם לא מוצאים ליים

 1 בצל סגול קטן, קלוף

1/3 צרור עלי כוסברה

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל


אופן הכנה:

– חותכים המנגו והסלמון לקוביות בגודל 1 ס”מ

 ואת הבצל לקוביות קצת יותר קטנות ואחידות בגודלן.

 כמה שיותר קטנות הביס יהיה כיפי יותר. 

– קוצצים את הכוסברה גס.

– מערבבים את כל המצרכים ומגישים מיד.



                                   


בהמשך כרעי עוף בחרדל ודבש 

הרי בסוף על המרינדה יקום ויפול העוף ותאמינו לי

שהמרינדה הזאת משובחת

חשוב שתניחו לעוף להשתכשך בה כמה שיותר שעות

אם יש לכם, תמירו מעט מהפפריקה בפפריקה מעושנת, אבל ממש טיפה

שלא ישתלט

פרסתי כמה בצלים והנחתי בתחתית, פשוט כי יש לי מי שאוהב אותם...










את תפוחי האדמה אני מעדיפה לאפות בנפרד כך הם מתקבלים נימוחים וקריספיים 

מתחילה בבישול קצר של כ- 10 דקות במי מלח מהרתיחה, מסננת ומעבירה לתבנית חסינת אש

עם תבלינים: מלח, פפריקה, אבקת שום מעט פלפל שחור, אם אוהבים אז רוזמרין, 

כל זה מעורבב בשמן ובמעט מים

ואופים עוד כשעה בחום 185 מעלות.





פינת הירק הפעם פטריות מוקפצות/מבושלות

רכיבים:

1 בצל

3 שיני שום

2 סלסלות פטריות שמפיניון קטנות

1/2 כוס ציר עוף

2 כפות יין אדום חצי יבש

גבעול טימין או מעט טימין יבש

1 עלה דפנה

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

מזהיבים את הבצל במעט שמן, מוסיפים חלק מהשום

מוסיפים את הפטריות ומטגנים לצריבה קלה , כ- 5 דקות

מוסיפים את שאר הרכיבים ומבשלים 10 דקות

הנוזלים מצטמצמים ומסמיכים מעט

להוסיף את שארית השום

לערבב ולהוריד מהאש.


לביבות פטרוזיליה  כי שוב יש מלא שקיות פטרוזיליה במקרר




ולקינוח

משהו שוקולדי הפעם

עוגת שוקולד חלומית - נמסיס






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה