יום רביעי, 10 בנובמבר 2021

תפריט חדש לשבת בצהריים

 


הארוחה לשבת בצהרים תמיד מהווה אתגר, 

למה?

 כי לא כל אוכל נחמד וטעים כשהוא אחרי חימום על הפלטה



כדי להצליח ולעמוד בדרישות של כולם אני מעדיפה להגיש סלטים למנה ראשונה

כל אחד ימצא לו את מה שאוהב לפתיח ורק לא לשכוח את הטחינה...

מיני ירקות צרובים



סלט חומוס חדש שהייתי חייבת לנסות

קלי קלות

סלסלת פטריות שמפיניון שפרסתי לא דק וטיגנתי, ללא תיבול

ככה הפטריות מתקבלות קריספיות

חומוס מבושל 

1 בצל סגול חתוך לפלחים מוזהב במעט שמן

וכף פסטו

מעט מלח ופלפל שחור

מערבבים, כדאי להכין כמה שעות לפני הארוחה כדי לתת לטעמים להטמע.





קציצות בשר מטוגנות יש לי תמיד במקפיא

המתכון הבסיסי לעיסת הקציצות: ( 20 קציצות בערך)

1/2 ק"ג שאוורמה הודו טחונה או בקר 
1/2 ק"ג עוף טחון
2 פרוסות חלה מורטבת וסחוטה
3 ביצים
1 בצל
15-20 גבעולי פטרוזיליה
כף גדושה שום כתוש ואפשר עוד למי שאוהב
תבלינים: מלח,פלפל שחור,גריל עוף,פפריקה
1/4 כוס מים
3 כפות שמן
פרורי לחם

אופן ההכנה:

שמים את הבשר בקערה ולשים היטב
טוחנים במעבד המזון את הבצל עם פטרוזיליה, פרוסות חלה וביצה
מערבבים את כל החומרים, פרורי לחם מוסיפים ממש קצת, כ1/4 כוס
 ומניחים לספיגת טעמים, לשעה.

צרים קציצות מגלגלים בפרורי לחם (מה שמעניק לקציצה המוכנה מעטה קריספי וגימור מושלם)
מטגנים בשמן חצי עמוק.

הפעם בחרתי להקפיץ אותן על בצל מקורמל עם פרוסות שקדים 

לרוטב:

ק"ג בצל פרוס דק
100 גרם צימוקים בהירים
150 גרם שקדים מולבנים
1/2 כפית קנמון
1/4 כוס סילאן או דבש
מלח, פלפל


אופן הכנה:


מחמים שמן בסיר, מוסיפים בצלמזהיבים היטב, מוסיפים צימוקים ושקדים ומטגנים 5 דקות.

 1 כוס מים ומרתיחים,  
מוסיפים את הקציצות +מתקנים תיבול

 ומבשלים על אש קטנה לצמצום הרוטב 

מידי פעם הופכים את הקציצות בזהירות שכולן יספגו רוטב.

מגישים ע"ג אורז לבן או קוסקוס.




מעניין שמניות הזוקיני מזנקות אל על כשאני משלבת אותו בפשטידה

אז פשטידת זוקיני תתכבד ותהיה תוספת הירק 


הקינוח הכתיב את עצמו כשמצאתי שקית שזיפים שכוחה במקרר

עוגת שזיפים

מה כיף?

העוגה נשמרת יופי במקפיא (בתנאי שארוזה היטב) 

לימי החורף שבהם ניתן רק לחלום על פירות הקיץ העסיסיים.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה