יום רביעי, 3 באוגוסט 2022

השבת שכוללת שלישית מורחבת

 


התפריט לשבת השבוע קצת שונה, היות ולקראת צום תשעה באב שיחול ב"ה ביום ראשון

יש להערך עם מפסקת ראויה, המפסקת תהיה למעשה סעודה שלישית  מורחבת.




סעודת ליל שבת תהיה בשרית, כי מה לעשות אחרי שבוע  חלבי, ממש חייבים את ליטרת הבשר.

אז כן, נפתח בסדרת סלטים טריים



מרק ירקות עם קניידלך כי ממש מתחשק לי, יהיה מזגן ולא יפריע לאכול מרק חם



לעיקרית


עוף עם  ירקות בתנור


רכיבים:

4 כרעיים מחולקים

2 כפיות שום
1/2 1  כפות חרדל
 3 כפות צ'ילי מתוק
 2 כפות סוכר חום
 כף שמן זית 
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

בתבנית האפייה 
2 בצלים חתוכים לפלחים
1 גזר חתוך לחתיכות 3-4 ס"מ
2 זוקיני פרוסים


לא סומכת על התיבול של העוף, מתבלת גם את הירקות
חצי כפית מלח
חצי כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית אבקת שום
מעט שמן 

על הירקות הנחתי את נתחי העוף 
ויאללה לתנור בחום 200 מעלות לשעה וחצי
בערך לאחר כשעה הנחתי על העוף שכבר קיבל צבע יפה
יריעת אלומיניום ככה הכל המשיך להתרכך
אבל לא נשרף.


תפוחי אדמה אפויים

 זו מנה שכיף להכין ולאכול בשישי בערב

הם יוצאים נימוחים מבפנים ומעט קריספיים מבחוץ- שלמות


כדי לקצר זמנים

מתחילה בבישול תפוחי האדמה במים מומלחים קלות, 

מביאה לרתיחה על להבה קטנה  ומבשלת 10 דקות, מסננת.

מערבבת את התיבול בתבנית חסינת אש 


שכולל מלח,פפריקה/פפריקה מעושנת,אבקת שום, כל זה מעורבב בשמן


מערבבת בעדינות את תפוחי האדמה בתבלינים


ואופה בחום 200 מעלות כ- 50 דקות


תפוחי האדמה משחימים קלות ונימוחים מבפנים.



ולקינוח

טארט פירות

פירות הקיץ הצבעונים ממש מפתים , היד נשלחת לדוכן ואוספת מלוא השקית
מבלי אפילו לחשוב, מה בסוף? 
מה שלא אוכלים - אופים . 
הפעם עוגת פירות עם המון פירות וממש מעט עוגה.
הרכב הפירות שנבחר - על פי מה שהיה במקרר, לא באמת משנה היחס, רק הכמות.

רכיבים: לתבנית 24

5 מישמש
חופן דובדבנים
3 נקטרינה
2 שזיפים
2 כפות סוכר

לבלילה:
1 ביצה
1/2 כוס סוכר דמררה
קליפה מגוררת מחצי תפוז
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס שמן
כפית תמצית וניל
1 כוס קמח +כפית אבקת אפיה

2 כפות שקדים פרוסים

אופן ההכנה:

לגלען את הפירות ולחתוך לפיסות קטנות

להקציף את הביצה עם הסוכר, להוסיף קליפת תפוז ותמצית וניל
כשמתקבלת קציפה תפוחה להנמיך את מהירות ההקצפה, להוסיף לסירוגין
מיץ וקמח
לצקת לתבנית, לפזר מעל את הפירות לפזר מעל הפירות את השקדים
לאפות בחום 180 מעלות במשך 40 דקות




- _-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

התפריט לסעודה שלישית היא הסעודה המפסקת :

 פילה דג בתיבול עדין

פסטה ברוטב עגבניות

הרוטב הכי הכי  הוא מעגבניות שרי שאני חוצה ומרככת על 3-4 שיני שום כתושות

שהלבנתי קודם עם שמן זית

העגבניות מתרככות, מתבלת במלח, מעט סוכר ממש קורט ובזיליקום קצוץ

טוחנת בסוף, אם רוצים , אפשר להוסיף שמנת לבישול, או שוט וודקה

וזהו

הכי טעים

 


סלט גדול

מבחר גבינות למי שרוצה

ולקינוח עוגת גבינה בחושה,



 לפתן מפירות העונה



ושיהיה צום קל ומועיל למי שצם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה