אם בסעודת הראשונה של שבת, הכל פתוח
כשמתכננת את הסעודה השניה המבחר מצטמצם קצת.
יצא ככה שבתפריט של ערב שבת כבר כיכבו אורז, תפו"א חיפשתי לי גיוון לארוחה השניה
והוא הגיע מכיוון מדפי הסופרמרקט, פרגיות זה קל וניוקי בואקום זה שיחוק.
וכעת נותר רק לחבר בינהם לארוחת פרגיות על מצע ניוקי וירקות.
רכיבים:
6 סטייק פרגית מחולק ל-2-3 חלקים
תיבול: 1/2 כפית מלח,
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית תבלין גריל
מעט פלפל שחור
1 בצל פרוס לפלחים
1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסים או חתוכים- תלוי בגודל
כפית אבקת מרק בצל
3 כפות שמן
3 כפות סילאן
4 שיני שום כתוש
1/2 כפית מלח ומעט פלפל שחור
1 חב' ניוקי בואקום
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
מתבלים את נתחי הפרגית ומניחים לכמה שעות לספיגת טעמים.
בתבנית אפיה מניחים את הבצל הפרוס, הפטריות והניוקי
מערבבים את השמן, סילאן, שום, מלח ופלפל שחור יוצקים לתבנית, מערבבים היטב.
מניחים מעל את נתחי הפרגית ויוצקים לתבנית את המים
מכסים ואופים כ- 40 דקות בחום 200 מעלות.
מסירים את הכיסוי וממשיכים באפיה עוד כ- 20 דקות להשחמת העוף.
ולא נשכח את הקינוח
עדיין מפירות הקיץ הנהדרים
ש ב ת ש ל ו ם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה