יום רביעי, 28 ביוני 2023

עוף בריבת בצל לעיקרית

 


סעודת השבת שלנו



נפתחת במגוון סלטים ומטבלים

הכי כיף ליד החלה


                                                    טעימת פילה אמנון בירקות

אני מכינה את הדג כשהוא חתוך לפיסות קטנות 

וכך כל אחד לוקח כאות נפשו





העיקרית שלי - עוף בריבת בצל, אבל בלי יותר מידיי טרחה

איך?

נתתי לתנור לקרמל לי את הבצלים, יחד עם העופות ויצאה מנה חלומית

רכיבים:

5 כרעיים מחולקים

6 בצלים פרוסים דק

6 שיני שום כתושים

1/2 כוס סוכר חום

כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס יין אדום

אופן ההכנה:

מתחילה בלתבל את העופות במלח, פלפל שחור שמן זית ומעט מהסוכר החום.

את רובו פשוט פיזרתי בתבנית

שכבת בצלים מתובלים במלח , פלפל שחור 

עליהם הנחתי את העוף כשהעור כלפי מטה, כיסיתי בשכבת בצלים מתובלים במלח ופלפל

ועוד מעט מהסוכר, יצקתי יין לתבנית סגרתי היטב ולתנור בחום 200 מעלות לשעה וחצי.

בהמשך מסירים את הכיסוי, הופכים את העופות וממשיכים לאפות להשחמה ולצמצום הרוטב, 

כשעה נוספת.






התוספות שנבחרו היו שעועית ירוקה מוקפצת עם פטריות

כשמשתמשים בשעועית ירוקה קפואה

מפשירים 1/2 שקית במיקרו תוך בישול קצרצר

במחבת מזהיבים 3 שיני שום

מוסיפים 6-8 פטריות פרוסות ומקפיצים לצריבה יפה

מוסיפים את השעועית

מתבלים במלח ומעט פלפל שחור

3-4 עלי בזיליקום קצוצים

2 כפות יין לבן יבש

חצי כפית סוכר



פירה תפו"א שהשתלב נפלא עם הרוטב המתקתק של העוף



לביבות ירק 







ש  ב  ת    ש  ל  ו  ם



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה