יום רביעי, 20 בספטמבר 2023

ערב יום כיפור - מפסקת? מתחלת?

 



    הארוחות סביב יום כיפורים הן די מסורתיות, 

מצד אחד לשבוע ומצד שני לא להכביד ולא לגרום לצמא

ביום הצום.

אכתוב גם פה, כדאי להקפיד על שתיה מספקת כבר כ- 3 ימים לפני הצום

תתפלאו כמה זה מקל.

הפינה המתוקה לקינוח או לסיום הצום תהיה עוגה בחושה כמו



או עוגת וודקה שאנחנו מאוד אוהבים 





ולעיתים גם יהיה לפתן מפירות יבשים 





מרק עוף מככב בסעודות שלפני הצום

מכינה אותו עם הרבה ירקות ירוקים שיתנו טעם ומשתדלת להפחית בתיבול


מגישה את המרק עם אטריות או עם קרפלאך



עוף בתנור 

מרינדה:

1/3 כוס סויה משובחת
1/3 כוס דבש 
כף שום כתוש
כף אבקת מרק בצל
חצי כף מלח 
כף פפריקה
פלפל שחור
מיץ מתפוז אחד
2 כפות קטשופ
3 כפות שמן

אופן ההכנה:

מערבבים את המרינדה
מורחים על נתחי העוף ומאפסנים במקרר
לפחות 12 שעות.

בתבנית חסינת אש מפזרים פרוסות בצל, אפשר גם פרוסות תפו"א
מניחים את נתחי העוף, יחד עם חלק מהמרינדה
אופים שעה וחצי מכוסה בחום 200 מעלות
מסירים את הכיסוי ואופים להשחמה כ- 10 דקות .








וכמובן צלי הבית - פפריקאש שאני מכינה עם חלקי עוף או עם פרגיות  



צלי העוף המכיל הרבה רוטב ישתדכך נפלא עם פסטה או פתיתים.

ואם בא לכם להיות אותנטים, תכינו נוקדלי




פשטידת ירוקים:

רכיבים: 

1/2 ראש כרובית -400 גר' מפורק לפרחים קטנים 
מבושל לריכוך וקצוץ לחתיכות קטנות
3-4 קישואים מגוררים גס
2 כפות פטרוזיליה ובזיליקום קצוצים

בלילה:

1/2  כוס קמח תופח
1/2 כוס שמן
1/3 כוס מים
3 ביצים
1 כף אבקת  בצל
1 כף סויה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור
   

אופן הכנה: 

לערבב את הירקות עם הבלילה.

להעביר לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות ומפודרות 
בפרורי לחם,  
 לאפות בחום 180 מעלות כ- 40 דקות






בסיום הצום אחרי עוגה , קפה ומנוחה קלה 

אנחנו מכינים פיצה.  אני מכינה את בסיסי הפיצה מראש, אופה חצי אפיה ושומרת במקרר

לפני האכילה נותר לכסות ברוטב, מוצרלה ומיני תוספות אהובות 

אפיה קצרה והארוחה מוכנה





גמר חתימה טובה 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה