עגבניות הן כוכבות אמיתיות במטבח, עם תרומה משמעותית לטעם ולבריאות.
הן עשירות בליקופן, נוגד חמצון רב עוצמה התורם לבריאות הלב
ומפחית את הסיכון למחלות מסוימות. מעבר לכך, הן מכילות ויטמינים C ו-K ואשלגן.
במטבח, עגבניות משתלבות במגוון מתכונים:
טריות בסלטים, מבושלות ברטבים, צלויות כתוספת, ואפילו מיובשות לחיזוק טעמים.
שימוש בעגבניות בשלות שנמצאות בסוף דרכן יכול להפוך למרק, רוטב פסטה,
או ממרח עשיר. עגבניות הן מרכיב שמחבר בין פשטות ליוקרה
ומוסיף לכל מנה שכבת טעם ייחודית ומוכרת.
הסלט הזה התחיל מסלסלת עגבניות שרי רכות במקרר, רכות כאלה שכבר לא
יתאימו לסלט.
אז מה כן ?
הפעם סלט, חציתי את העגבניות, הוספתי עוד בצל סגול חתוך לשמיניות
בזקתי מעל מלח גס ושפריץ שמן זית טעים ולתנור, בחום 200 מעלות
לקח להן כ- 45 דקות להיצרב ולהתייבש קלות.
בזמן הזה בישלתי כוס עדשים שחורות קטנות במים, לא צריך הרבה זמן לרכך אותן,
מביאים לרתיחה ועוד 10 דקות , מסננים, מקררים ומוסיפים לירקות.
התיבול הוא פשוט, שמן זית , עוד מלח, פלפל שחור, ממש מעט חומץ בלסמי ואותה
כמות של דבש, מערבבים ומניחים לספיגת טעמים
בעצם כשאני חושבת על זה, כל סופ"ש כשהקניין בודק מה נגמר במקרר, מה צריך לקנות ומה לזרוק
אני מקבלת סלסלת בלתמי"ם והכוונה שחוץ מרשימת המנות שאני מכינה לשבת
אני צריכה לחשוב לי על רעיון
שחייב להיות זריז, כי למי יש זמן להשקיע לעוד מנה באמצע בישולי השבת?
ברוב הפעמים העגבניות יככבו בסלסלה וכך צברתי לי רעיונות לתבשילים
כי אוכל לא זורקים (דור שני לניצולי שואה).
פתיתים עם או בלי נקניקיות ועגבניות שרי
את המנה הזאת כדאי לכם להכין גם עם עגבניות קשות
הכי כל כך טעימה.
הגולש תפוחי אדמה - ארוחת הצהריים של ימי שישי נולדה
מעגבניות ופלפלים מצ'וקמקים.
רוטב עגבניות לפסטה, עם או בלי שמנת
בסיס לשקשוקה זה כשממש אין לי זמן להשקיע
לפעמים אפשר להכין את העגבניות הצלויות ולשלב בסלט קליל
מנה קייצית יפיפיה ומאוד טעימה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה