יום רביעי, 30 במרץ 2022

שבת בפתח והתפריט מתגבש

 




                                                        הכוכבים של סעודת השבת

*סלמון בקרם קוקוס בניחוח קארי

*בף בורגיניון

*טארט תפוחים על קרם שקדים


סעודת השבת נפתחת במגוון סלטים וממרחים

הפעם שיניתי קצת את סלט המלפפונים, להתאים לסועדים

ויתרתי על הבצל ובמקומו מעט פטרוזיליה קצוצה ושן שום כתושה, גם את החומץ המרתי למיץ לימון



לצד הסלטים  בחרתי להכין ביסוני סלמון בקרם קוקוס וקארי






לעיקרית בף בורגינון 


                                                          על הר פירה תפוחי אדמה


אני מוסיפה לתפוחי האדמה כוס מרק, בזמן המעיכה כך הוא מתקבל  קטיפתי נימוח ומתחמם מצויין


מבחר של ירקות אפויים, כדי לאפשר לי טעמים שונים לכל ירק וגם בסופו של תהליך הגשה נאה

אני אופה את הירקות בנפרד: על כל הירקות אני בוזקת מלח ומתיזה שמן ובנוסף:

פרוסות כרוב בתיבול אבקת חרדל ודבש (IHERB) 

רבעי סלק בתיבול מייפל וטימין

בטטה לצד ענף רוזמין

רבעי בצל סגול לצד ענף טימין

פלפל אדום וקולורבי עם אבקת שום


ממתינים להגשה


ולקינוח

טארט תפוחים על קרם שקדים 



חבילת עלי סיגר נותרה במקרר הכנתי ממנה סיגרים מתוקים

רכיבים:

דפי סיגר

למילוי:
100 גר' אגוזי מלך
100 גר' פיסטוקים
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
2 כפות דבש

סירופ סוכר

1 כוס מים
1 כוס סוכר
1 מקל קינמון
2-3 טיפות מיץ לימון

אופן ההכנה:

טוחנים את האגוזים, אבל לא דק מידיי
מוסיפים את שאר הרכיבים
מערבבים היטב

ממלאים את הסיגרים ואופים בחום 200 מעלות כ- 30 דקות





בינתיים מבשלים את חומרי הסירופ
כ- 5 דקות מרתיחה

כשהסיגרים אפויים, טובלים כל סיגר בסירופ
ומניחים להתקרר










ש  ב  ת    ש  ל  ו  ם

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה