יום רביעי, 11 באוקטובר 2023

עוגיות שוקולד לעצלנים או בקיצור Crack cookies

 


כתבתי את הפוסט הזה כבר לפני שבוע, לפני "המבול".

קצת התלבטתי לגבי המשך העלאת הפוסטים, כל חדוות הבישול

והאפייה נעלמה לי, אוכלת כדי לשבוע, יכולה לקחת קוביית שוקולד

או תמר ולסגור פינה לגבי מתוקים, אבל איך אומרת הסיניורית שלי

עוגיות- זה משהו אחר, ובכלל בימים הקשים שעוברים על כולנו

לפעמים משהו קטן להעסיק את עצמנו בו, הוא דווקא מבורך.

המתכון הזה קל להכנה, אפשר להכין עם הילדים ולתת להם לשבור

בסיום האפיה, אז לכו, תכינו ותהנו.

יש לי מגוון של מתכונים לעוגיות שוקולד צ'יפס, יש גם ניסיון לחיתוכיות שוקולד צ'יפס

כשמנסה לקצר עבודה , אבל כשראיתי את המתכון הזה היה נראה לי שיא 

קיצורי הדרך וכשאני חושבת על זה יש משהו מאוד חינני בשברי עוגיות

בגדלים שונים ובצורות שונות, במקרה הזה גם בטעם משובח ביותר.


רכיבים:

230 גרם נטורינה בטמפרטורת חדר (אפשר גם חמאה)

1/2 כוס סוכר חום

1/2 כוס סוכר לבן

כפית וחצי תמצית וניל

1/2 כפית מלח

2 כוסות קמח

כוס ושליש נטיפי שוקולד.

אופן ההכנה:

 מחממים תנור ל180 מעלות

 במיקסר מעבדים במהירות בינונית נטורינה וסוכר עד שזה מתאחד והופך לקרמי

 מוסיפים וניל ומלח וממשיכים לעבד

 מוסיפים קמח לאט ובהדרגה תוך כדי ערבול עד לאיחוד.

 מוסיפים נטיפי שוקולד ומטמיעים בבצק

 משטחים על נייר אפייה  ועליו מניחים נייר אפייה נוסף. 

מרדדים כך שהבצק יהיה בעובי של 3-4 מ"מ. 




 מכניסים לתנור ל-20-25 דקות או עד שמזהיב.




 מוציאים ומצננים לחלוטין ואז שוברים עם הידיים לחתיכות 







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה