יום שלישי, 28 במאי 2019

אוסף מתכונים כייפים לשבועות

בשבועות  נוהגים אצלנו סעודה חלבית  בערב החג, חלבית אבל חגיגית
וזה לא סותר, אפשר להרכיב ארוחה נהדרת גם ממנות חלביות
בפוסט הזה ניסיתי לתת רעיונות, לקבץ כמה מהמתכונים שאני מאוד אוהבת
וכל אחד שיבחר וירכיב לו את התפריט הרצוי.




פותחים במבחר אוכל קטן



שושנים במילוי מחית בטטה ופסטו

כל שצריך, לרכך את הבטטות ולתבל, למעוך למחית, לקרר ולמרוח על הבצק 

מיני טארט פטריות
הבצק - בצק טארט רגיל
המילוי פטריות מטוגנות ברוטב רויאל


  
                                           
                                             מבחר מטבלים שילוו את החלה הצבעונית




 עדיין באוכל הקטן - לחמניות שום מבצק גבינות


סושי טורטיה שכל אחד יכול להכין


סלט עגבניות ברוטב חרדל מתחבר מצויין לכל המאפים החלביים 


ולעיקרית:



אני  לא מכינה הרבה פשטידות
אבל המאפה הזה - מיוחד במינו
פשטידת טליאטלי בפטריות

מה צריך:

1 שקית פסטה טליאטלי מבושלת לפי ההוראות על השקית

במחבת:

מזהיבים במעט שמן
1 בצל קצוץ דק
מוסיפים
1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסים דק
מאדים כמה דקות 
מוסיפים
2 כפות אבקת מרק פטריות
2 תיבוליות קנור בטעם בזיליקום
1 שמנת לבישול
מלח,פלפל לפי הטעם.
מביאים לרתיחה ומבשלים דקה.
מסירים מהאש ומקררים
מוסיפים לרוטב את הפסטה המבושלת
2 ביצים גדולות
מערבבים היטב ומשטחים בתבנית חסינת אש, גודל A4
אפשר לפזר מעל גבינה צהובה מגוררת
אופים בחום 180 מעלות כ- 40 דקות, עד שפני המאפה מזהיבים יפה.




מנת דג אלגנטית ומיוחדת

המנה מכילה פילה סלמון, ירקות ובצק
ליד אפשר להגיש סלטים ולמעשה לא צריך יותר
(חוץ מקינוחים)


פילה סלמון נוסח השריף - מנה שהיא נכסי צאן ברזל אצלי
סלמון עסיסי, מתקתק וטעים להפליא



פה אפשר להוסיף מנות תוספת כמו הפאי הנהדר הזה


קיש בטטה ורוקפור


לא כל כך משתמשת בבטטה למאפים, מעדיפה טעמים פיקנטים
ואילו הבטטה מתקתקה
אבל פה בשילוב עם גבינת הרוקפור מתקבל מאפה מצויין שאפילו אני נהנית ממנו

בצק:

1/4 1 כוסות קמח
100 גר' חמאה
1 ביצה
2-3 כפות מים קרים
2-3 כפות פרמזן מגוררת
מלח

לעבד את החומרים לבצק אחיד לרפד תבנית בקוטר 24
לשים במקרר לשעה

לרפד את הבצק בנייר אפיה ועליו משקולות (גרגרי שעועית)
לאפות אפיה מוקדמת 20 דקות בחום 190 מעלות.
להוציא מהתנור, להסיר את נייר האפיה עם המשקולות
ולקרר.

בינתיים להכין את המלית:

2 בטטות גדולות לחתוך לקוביות ולטגן במעט שמן לתבל במלח וטימין , להניח בצד לקירור.

רוטב רויאל:

4 ביצים
1 שמנת לבישול 
100 גר' גבינת רוקפור מגוררת.

כעת מרכיבים את הקיש:
על הבצק מניחים את קוביות הבטטה
יוצקים את הרוטב
ואופים בחום 180 מעלות כ- 45 דקות
עד שהמאפה זהוב



הקינוחים  בשבועות יתרכזו בעוגת גבינה כזאת או אחרת
אבל לפעמים אפשר גם פה ללכת על מיני קינוחים קטנים
כמו סלט הפירות הלבן

שדי קל להכינו:
משתמשים בעיקר בשימורי פירות מסוננים
אננס
ליצ'י
קוקטיל פירות
אל אלה אפשר להוסיף קוביות תפוחים,אגסים,מילון,ענבים

רוטב:
1/2 קרטון שמנת מתוקה (125 מ"ל) מוקצפת קלות עם 2 שקיות סוכר וניל
1 יוגורט
1 שמנת חמוצה
סוכר לפי הטעם
קליפה מגוררת מתפוז ומלימון
אפשר לגזור קצת מרשמלו לסלט, אפשר לפזר פקאן סיני
ואפשר לעטר בקוביות ג'לי צבעוני.

את הסלט הזה אי אפשר להפסיק לאכול.




3 תגובות:

  1. שרשור נהדר ושימושי.
    תודה רבה וחג שמח!

    השבמחק
  2. עוד סלט נוסף לי לז'אנר הסלטים האסיאתים
    סלט גזר טעים ומיוחד

    כמה זמן מראש כדאי להכין את הסלט?
    האם אפשר לוותר על שמן שומשום?

    השבמחק
    תשובות
    1. אין בפוסט הזה סלט גזר אסיאתי, מניחה שהכוונה לסלט הגזר מהפוסט לקט של סלטים מהמטבח האסיאתי. אפשר להכין יום קודם, השמן שומשום ממש מוסיף לטעם, חבל לוותר, אבל בהחלט טעים גם בלי.

      מחק