יום רביעי, 30 בספטמבר 2020

שישי בערב מה נכין?/ ארוחת חג סוכות

החגים הכבדים כבר מאחורינו
הסוכה כבר עומדת על תילה
ומקושטת
הגיע הזמן לתכנן את הארוחה


נתחיל עם מגוון סלטים








מזמן כבר לא הכנתי את המתכון הזה
סוג של נכסי צאן ברזל, מתכון של השריף מפורום ווינט לאוכל כשר
טעים ועסיסי הפעם החלפתי את הסילאן בדבש, יצא יופי!







לעיקרית שוקיים בדבש שום וסויה

מרינדה:

4 כפות דבש
5 שיני שום כתושות
2 כפות סויה
1/4 כוס מים
מלח, פלפל שחור

מערבבים את חומרי המרינדה
משרים את העוף לכמה שעות  ואופים בחום 190 מעלות.
 כדאי לסובב את השוקיים במהלך האפייה
כדי שישחימו מכל הצדדים
ומכיוון שמדובר במרינדה מתקתקה שיש לה נטיה להשחים במהירות
הכינו יריעת אלומיניום לכיסוי


 לעיקרית הוספתי גם צלי לשון מתקתק




סטיק כרוב סגול ליווה את העיקרית 
סטיק כרוב אחת ממנות הירק באהובות עלינו, קלה להכנה וכל כך טעימה
מה?
פורסים את הכרוב לפרוסות ברוחב כ-2 ס"מ
משכיבים בתבנית
מפזרים מלח,פלפל שחור, שמן
ולתנור בחום 180 מעלות ל- 40 דקות
בסוף בוזקים פטרוזיליה קצוצה מעורבת בקוביות פלפל אדום




ובורגול עם ירקות

בורגול וירקות

מה צריך?

1 כוס בורגול
2 בצלים קצוצים
3 גזרים מגוררים דק
2 שיני שום קצוצות
מים
מלח, פלפל,פפריקה וכורכום

אופן ההכנה: 

מרתיחים מים ויוצקים על הבורגול, מניחים לתפיחה לשעה
שוטפים ומסננים היטב.

מטגנים את הבצל להזהבה, כשזהוב מוסיפים את השום לדקה
ואח"כ את הגזר, מערבבים ומאדים כ- 10 דקות
מתבלים
מוסיפים 1/3 כוס מים
וממשיכים לבשל עד שכל המים מתאדים
מערבבים את הירקות עם הבורגול המסונן




לקינוח:

מאפינס תמרים בלווית כדור גלידת וניל



חג סוכות שמח


אין תגובות:

פרסום תגובה