יום ראשון, 14 באוגוסט 2022

טירמיסו אבל קלאסי


טירמיסו הוא קינוח איטלקי מסורתי, המורכב מקרם חלבי אוורירי ובישקוטים ספוגים בקפה. 

הקינוח יכול להיות מוגש כעוגה גדולה או במנות אישיות בכוסות.

 נאמנה לשם של הבלוג, עד כה עוגות הטירמיסו שהכנתי היו וריאציות על הנושא.

הטירמיסו הראשון שהכנתי ever וריאציה על טירמיסו שמכילה שכבות קרם

בטעמי קפה, שוקו ווניל מיוחדת במינה .

בהמשך הכנתי טורט טירמיסו  עם קרם בטעם לוטוס משולב בשכבות גנאש  שוקולד מריר

בין שכבות בישקוטים.

 טירמיסו ממש אחרת  הכנתי עם מחית תותים 

ועוד אחת טירמיסו אפויה

אז כדי לסכם את נושא הטירמיסו

לבינתיים...

 טירמיסו קלאסית


רכיבים: (לתבנית מרובעת 25X25)

2 חב'  בישקוטים

2 שמנת מתוקה לקצפת

1 חב' מסקרפונה

1 גבינת שמנת 

1 כוס סוכר

נוזל להרטבת הבישקוטים

2 שוטים קפה אספרסו עם 2-3 כפות ליקר אמרטו (שקדים)  וכוס וחצי מים חמימים

אופן ההכנה:

מקציפים את השמנת המתוקה  עם הסוכר

וכשמתקבלת קצפת נוקשה עוצרים ומוסיפים את הגבינות

מקציפים היטב.

כעת מרפדים את התבנית בבישקוטים שטובלים קודם בקפה

יוצקים מחצית מהקרם

מכסים בשכבת בשקוטים מורטבים נוספת ומכסים בשארית הקרם

מקררים

לפני ההגשה בוזקים קקאו דרך מסננת








ובתאבון



אפשר את הכיף הזה גם במנה אישית




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה