יום רביעי, 23 ביוני 2021

שבת בצהריים מה נאכל?

 

כשמתכננת תפריט לארוחה   לרוב מתחילה עם העיקרית ומשם מתאימה תוספות למיניהן, 

ירקות, סלטים ועוד. משתדלת להתאים טעמים ומרקמים.

זה לא חכמה גדולה לבשל 3-5 סוגי אוכל שאין ביניהם כל קשר

ולא מתחברים למנה העיקרית, לכן אני חובבת ארוחות בתבנית אחת, 

שלפחות הבשר והפחמימה מתבשלים להם

יחד, מעבר לטעמים הנהדרים שמתפתחים בתבנית שכזאת יש איזשהו חיסכון בזמן ההכנה, 

בקיצור מרוויחה בכל אופן.



הפעם בחרתי להשתמש בפרגית חתוכה לקוביות ואליה להוסיף אורז, 

שילוב מעולה שכבר הכנתי בכמה וכמה 

אפשרויות ומגוון של טעמים

הפעם פרגיות ואורז בסגנון ים תיכוני

רכיבים:

1 ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות

תבלינים:

2 כפיות מיץ לימון

כפית גדושה כורכום

כפית כמון

1/2 כפית קארי

1/2 כפית בזיליקום יבש

5 שיני שום כתושות

כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

תיבול לאורז:

1 בצל

2 שיני שום

1 כוס אורז

2 כוסות ציר עוף

כפית בזיליקום

כפית כורכום

כפית כמון

כפית מלח

מניחים את הפרגיות לספיגת טעמים, מיהרתי והסתפקתי בשעה.

מעבירים את הפרגיות למחבת עם מעט שמן חם



ומטגנים משני הצדדים

מניחים בצד.


כעת לאורז:

באותה מחבת מזהיבים 1 בצל קצוץ

יחד עם 2 שיני שום



מוסיפים כוס אורז שטוף ומוסיפים את התבלינים



מערבבים


                                                        ומעבירים לתבנית חסינת אש

מסדרים מעל את הפרגיות

מוסיפים 2 כוסות מים





מכסים 

ומעבירים לתנור מחומם ל-190 מעלות למשך שעה.



מה ליד?

קודם כל הפתיח שתמיד יכלול כמה סלטים עם חלה מצוינת



שעועית ירוקה

ממש בקצרה

אני מבשלת קלות במיקרו את הכמות הרצויה

מזהיבה במחבת 3 שיני שום כתושות

מוסיפה את השעועית 

מתבלת בתערובת מלח ועשבי תיבול

מקפיצה 2-3 דקות 




האורח שלי ממש אוהב את הלביבות האלה

וכשיש עודפי פטרוזיליה

יש גם לביבות ירק


                                                                        ולקינוח

עוגת מוס שוקולד קפואה 



ש ב ת   ש ל ו ם





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה