יום רביעי, 4 במרץ 2020

ארוחה בסגנון גותי


פורים בשבוע הבא
בטוח אתם כבר סגורים על משלוחי המנות
אבל מה עם סעודת פורים?
לא בא לכם משהו אחר? איזו ארוחה בקונספט שונה מהרגיל?
לי למשל הרגיל נמאס..
ארוחה גותית נשמעת מענינת יותר ,ביחוד אם יש לה יתרונות בריאותיים.




בשנים האחרונות מציינים תזונאים יותר ויותר לא רק את הערך הקלורי של כל מאכל אלא גם את הצבע שלו. מדברים על החשיבות שבאכילת ירקות מחמישה צבעים מדי יום, על הימנעות מבשר אדום, על צריכת ירקות כתומים, נזכרתי  שלפני אי אלו שנים חגגנו להוריי את חתונת הזהב
אז תפרתי תפריט של מנות זהובות שנראה כל כך יפה והיה כל כך  מוצלח .
החלטתי לנסות  לאתגר את עצמי בתפריט  שחרחר.
אוכל שחור הוא לא רק קוריוז אופנתי ולא רק גימיק. 
השחור הוא הכוכב החדש של פלטת הצבעים התזונתית : 
פתאום מתברר שהפיגמנט שנותן לצמח את הצבע שלו מספק גם נוגדי חמצון וויטמינים.
מחקרים שהשוו בין סוגים שונים של שעועית, מצאו שככל שהשעועית כהה יותר, 
פעילות נוגדי החמצון שלה גבוהה יותר. 
צריך עוד סיבות?


נתחיל בפתיח:

החלה  נצבעה באופן אלגנטי כולה בשחור

לבצק החלה הרגילה הוספתי כפית גדושה של אבקת אבץ




לאחר ההברשה בביצה טרופה עם כפית שמן
פיזרתי גרגרי פרג




כל כך יפה



אז נתחיל באוכל קטן מצוין
חצילים קלויים כולם מכינים,
 אבל מה דעתכם לטחון לסלט גם את הקליפה השחרחרה של החציל הקלוי?

סלט חצילים קלויים 

למעשה כמו כל סלט חצילים קלויים, רק פה שטפתי היטב את החצילים
לפני הקליה
ואח"כ טחנתי את החציל עם חלק מהקליפה השחורה
התיבול מלח, שום כתוש ומעט מיונז ומיץ לימון




טפנד מזיתי קלמטה




מרק שחור?

גם זה לא בעיה, שעועית שחורה מכירים?
אז מרק שעועית שחורה

רכיבים:

 300 גר' שעועית שחורה מושרית במים ללילה 
אפשר להשתמש במי ההשריה לבישול, לקבלת צבע מודגש יותר.
1/2 2 ליטר מים
2 עלי דפנה

2 בצלים קצוצים
4 בצלצלי שאלוט קצוצים
1/3 כוס שמן זית
3 כפות בזיליקום טרי קצוץ
1/2 1 כפות בזיליקום יבש
10 שיני שום כתושות
2 עגבניות קלופות וקצוצות
1/2 1 כפיות כמון
1 כפית סוכר
1 כף מלח

אופן ההכנה:

בסיר 1:
מבשלים את השעועית השחורה עד להתרככות.

בסיר 2:
מטגנים את הבצלים והשאלוט הקצוצים ב- 1/3 כוס שמן זית
להבה נמוכה, למשל 15 דקות הבצלים יתרככו ויזהיבו מעט
מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים עוד כ- 10 דקות.
מוסיפים את עלי הדפנה מהסיר עם השעועית
מוסיפים את הירקות לסיר עם השעועית הרכה
ממשיכים לבשל כ- 10 דקות
טוחנים היטב
מתקנים טעמים, אפשר לסנן אם רוצים להפטר מחתיכות הקליפה של השעועית.

אפשר להגיש ליד חטיפי טורטיה





תוספת שחרחרה ומיוחדת- אורז שחור 

 אז נכון, מבשלים אותו קצת אחרת מאורז רגיל ויש שלבים בבישול






אבל כדאי לנסות כי כל כך טעים - ריזוטו אורז שחור



אפשר גם ללכת על אטריות אורז שחורות

עדשים שחורות ברוטב ברביקיו

כמה פשוט ככה טעים
רוטב ברביקיו- הכינותי מראש
ככה:
רכיבים:

1 בצל קטן קצוץ
כף שמן זית
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
6 כפות (1/2 כוס) קטשופ
1/2 כוס (120 מ"ל) רוטב סויה (יאמאסה)
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה מעושנת
4 כפות חומץ  תפוחים
1/2 כוס מים (או יותר, ראו אופן הכנה)
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן הכנה:

מטגנים קלות את הבצל בשמן הזית   תוך כדי ערבוב כ-3-4 דקות, עד שנראה שקוף.
מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים כדקה נוספת.
מוסיפים את כל שאר חומרי הרוטב ואת המים (1/2 כוס).
מערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מעל להבה נמוכה (ללא כיסוי) כ-15 דקות עד שהטעמים יתמזגו. מקפידים לערבב מדי פעם שלא יישרף בתחתית.
אם הרוטב נראה סמיך מדי (שומעים את הבועות) מוסיפים מעט מים לפי הצורך.
טועמים את הרוטב ומאזנים טעמים – אם מתוק מדי מוסיפים חומץ, אם חמוץ או מלוח מדי מוסיפים סוכר. מסירים מהאש ומניחים להתקרר.
מעבירים לצנצנת. הרוטב נשמר בקירור חודש בקלות.

עדשים שחורות מבשלים במי מלח עד שמרככות ומסננים
מחממים עם כמה כפות  מהרוטב 3-4 דקות







חזה עוף בשומשום אנחנו מכירים, אבל נסו להכין את המנה עם שומשום שחור....





גם הלונדון ברויל שלי מושחר כהלכה ויתאים לסצנה השחרחרה


 


נתח רוסטביף יכול אף הוא קבל גלימה שחרחרה בעזרת פלפל שחור גרוס

את הנתח מרחתי בשמן זית, חרדל, חרדל גרגרים, רוזמרין והרבה 
פלפל שחור גרוס

הנתח שלי שקל 1,6 ק"ג ולכן לקבלת דרגת מדיום+
צליתי בחום 240 מעלות 15 דקות ועוד 30 דקות בחום 180  מעלות.



לאחר 15 דקות מנוחה אפשר לפרוס יפה.





גלידת וניל שחרחרה בניחוח תפוז

גלידה פשוטה להכנה, ללא ביצים. לגלידה פרווה
יש להכין מראש "חלב" מרוכז וממותק
לקרר
לקפל ל-2 שמנת צמחית מוקצפות עם 2 שקיות סוכר וניל וגרידה מחצי תפוז
להוסיף 2 כפיות אבקת אבץ

ולהעביר למקפיא




רולדת פרג






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה