יום רביעי, 24 בפברואר 2021

פוסט לסעודת פורים

 השנה פורים יוצא ביום שישי

אז כן, אפשר לאכול בצהרים ארוחה כהרגלנו

אבל מי יהיה רעב לסעודת שבת ?

כשמדליקים נרות בסביבות 17  אפשר לשלב סעודת פורים עם תפילת שבת ולקנח בסעודת השבת

איך?

ככה:



אומרים שאין שמחה בלי בשר ויין, אז למה שלא נלך על קוק או ון - תבשיל עוף ביין





או

למי שמעדיף ביף בורגיניון


שתי האופציות האלה ישמחו לתוספת סופגת רוטב כמו

פירה תפו"א או אורז.

אצלנו בפורים די מסורת להגיש גם כרוב ממולא




את הסעודה נתחיל במגוון סלטים אהובים



וכדי שנרגיש פורים, החלה שלי התחפשה לאבטיח



עוגות בפורים אצל הונגריה שכמותי לעולם יכללו את עוגות הדגל

ז'רבו



פלודני



כי חייבים ריבוע קטן ליד כל קינוח שהוא 

מגש פירות זה די מתבקש


                                                             ועוד קצת קינוחי ביס
לארוחה המתמשכת


כוסיות פנה קוטה עם קולי פירות יער



20 כוסיות קטנטנות 

רכיבים:


1/2 שקית (7 גרם) אבקת ג'לטין
2 כפות (30 מ"ל) מים
1 כוס (240 מ"ל) חלב קוקוס
1 מכל (250 מ"ל) שמנת צמחית
6 כפות (75 גרם) סוכר
סרט קליפה מתפוז

לציפוי:

4 כפות פירות יער קפואים
1/4 כוס מים
2 כפות סוכר
4 גר' ג'לטין מעורב ב-2 כפות מים




אופן ההכנה

ממיסים את אבקת הג'לטין במים ומשהים 10 דקות (או יותר), עד שהיא סופגת את הנוזלים.
בינתיים מרתיחים יחד את חלב הקוקוס, השמנת הצמחית והסוכר. מסירים מהכיריים, מוסיפים את תערובת הג'לטין ,מערבבים היטב מסננים.
יוצקים את הקרם לכוסות הגשה. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-3 שעות לפחות.
מערבבים את חומרי הציפוי ומביאים לרתיחה, את הג'לטין מתפיחים ומוסיפים, מסננים. 
מניחים 2 כפות מהציפוי ע"פ הפנה קוטה

פיננסיר מוקה

20 תבניות מיני  מאפינס בקוטר 4 ס"מ

 רכיבים:

1/2 כוס  שמן 
10 כפות  סוכר
3/4 כוס  שקדים לבנים טחונים
4 כפות  קמח 
4 חלבונים
2 כפיות קפה נמס מומס ב-2-1 כפות מים חמים


אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-160 מעלות.
מערבבים את כל הרכיבים
לבלילה סמיכה ואחידה.
יוצקים את הבלילה לתבניות ואופים כ-12 דקות, עד שפני המאפים מתייצבים ומזהיבים.
אפשר לעטר בפרוסות שקדים


מיני עוגת מוס שוקולד 

נתחיל מהמתכון למוס:

300 גר' שוקולד מריר
100 גר' שמן

8 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
כפית קפה נמס
2-3 כפות ברנדי או ליקר אהוב

אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד עם השמן
מערבבים עד שכל השוקולד נמס

מוסיפים את החלמונים, בוחשים היטב
8 חלבונים להקציף עם 1/2 כוס סוכר לקצף מבריק

עירבוב הקצף עם השוקולד הנמס נעשה בשלבים
בהתחלה מוסיפים לשוקולד כף גדושה מהקצף ובוחשים היטב
כעת שהשוקולד נעשה אורירי אפשר להוסיף אט אט את הקצף 
ולהבליע בשוקולד תוך קיפול עדין



כעת לצקת 2-3 כפות מהמוס למיני תבנית (  4.5X9 ס"מ)  ולאפות כ- 20 דקות בחום 180 מעלות
                לקרר, לצקת את המוס הנותר ולהקפיא עד סמוך להגשה.

ת ם  ו נ ש ל ם 
פורים שמח ושבת שלום

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה