יום ראשון, 13 ביולי 2025

מה freezer לפינוקים – פרגית צלויה בגרסה מפתיעה

 הכי קל לי להכין פרגיות על האש, וזה תמיד עובד 

 אולי כי אצלנו זו משימה זוגית: אני מתבלת, והוא מופקד על הגריל.

הפעם נותרו לי כמה סטייקי פרגית צלויים, שכבר עשו סיבוב במקפיא וחיכו לרגע הנכון.
במקום לחמם סתם ולחזור על אותו טעם, החלטתי לרענן – רוטב חדש, שילוב תוספת, וקצת תשומת לב  ופתאום זו בכלל לא אותה מנה.
אותה פרגית, אבל בטוויסט אחר לגמרי.




המרינדה המקורית:



המרינדה מיועדת ל-500-600 גר' בשר פרגיות 
1.5 כפות דבש.
0.75 כפית חרדל דיז'ון.
1.5 כפיות פפריקה מתוקה.
0.5 כפית פלפל שחור.
1 כף רוטב סויה.
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

לחצות את נתחי הפרגיות הגדולים  לשניים, את הקטנים אפשר להשאיר בשלמותם
לערבב עם המרינדה והניח לספיגת טעמים 12-24 שעות

במחבת מכינה את הרוטב

עם בצל פרוס מטוגן בתוספת כפית סוכר
מוסיפה 1/4 כוס טריאקי
2 כפות סויה מתוקה
1/2 כפית מלח
כפית פפריקה מתוקה
מעט פלפל שחור
1/2-3/4 כוס מים

מרתיחים ומבשלים כ- 5 דקות

מוסיפים את נתחי הפרגית לבישול קצר, תוך שימת לב שהם מכוסים ברוטב הטעים.

מנה נפלאה שאפשר להגיש על כל תוספת שמתאימה לקלוט רוטב









רוטב טוב עושה קסמים – והוא בדיוק מה שהפך את הפרגית הצלויה ממנה "שאריתית" 

למשהו שכולם ביקשו תוספת ממנו.

בחרתי ברוטב שמאזן מתיקות, מליחות וטעמים עמוקים – כזה שסופג לתוך הפרגית

 ונותן לה חיים חדשים.

הוספתי תוספת קטנה ליד, וקיבלתי ארוחה מושלמת שהרגישה לגמרי טרייה

למרות שכל הבסיס שלה כבר היה מוכן.

אז אם גם לכם נשארים סטייקים או פרגיות מהברביקיו 

 אל תמהרו לשכוח מהם.

אפשר להפוך אותם למנה חדשה, טעימה, וקלה להפליא.

תוספת אורז שחיברתי למנה הזאת, אורז קצת אחרת

וזה הולך ככה:
 לכוס אורז שטוף

בסיר בצל קצוץ דק ומתחילים לטגן על להבה בינונית
בתוספת 1/2 כפית סוכר חום ומעט פלפל שחור
מטגנים להזהבה 25 דקות
ואז
מוסיפים לבצל הזהוב את האורז  וממשיכים לטגן 8 דקות
מוסיפים כפית מלח
ו- 1/4 1 כוסות מים.
מכסים את הסיר ומבשלים 16 דקות תוך בחישה באמצע.
מכבים את האש ומניחים סגור ל - 10 דקות.

תנסו פעם להכין ככה, האורז מתקבל אחד אחד וטעים טעים



יום רביעי, 9 ביולי 2025

עוגיות מערבולת

 


חיפשתי לגוון את מאגר מתכוני העוגיות שלי — ומה טוב יותר מלעשות את זה עם עוזרת מתוקה במיוחד?

יובלי ביקשה להכין עוגיות, ואני מיד חשבתי על השילוב שאני הכי אוהבת: שוקולד וממרח לוטוס.

אמרתי לעצמי, אם יש בו לוטוס ושוקולד – איך זה כבר יכול להיכשל?

והתשובה? לא נכשל. להפך – הצלחה מתוקה וממכרת: עוגיות שוקולדיות, לא מאוד מתוקות, 

עם נגיעת לוטוס שעושה את כל ההבדל.

קראנצ'י בחוץ, רכות בפנים – וכיף גדול להכין יחד עם הילדים (ולנשנש אחר כך, כמובן).


אז אם אתם מחפשים מתכון פשוט, כיפי, שמתאים לידיים קטנות ולחיך של כל המשפחה 

 העוגיות האלה לגמרי בשבילכם.

מוזמנים לנסות, לשדרג, ובעיקר – ליהנות יחד

רכיבים:

1 כוס קמח

1/2 כוס קקאו מסונן

כפית סודה לשתיה

1/4 כפית מלח

120 גר' נטורינה רכה

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס סוכר חום

1 ביצה

כפית תמצית וניל

1/2 כוס לוטוס מחומם קלות

אופן ההכנה:

לערבב את החומרים היבשים.

להקציף את הנטורינה הרכה עם הסוכר הלבן והסוכר החום

לקבלת קרם

להוסיף תמצית וניל וביצה ולהמשיך להקציף לקבלת קציפה אחידה.

להוסיף את החומרים היבשים ולעבד לבצק

באופן ידני להוסיף את ממרח הלוטוס, להשאיר 2 כפות ממנו בצד

לערבב בזהירות - כמו שמשיישים עוגת שייש

להעביר את הבצק למקרר למשך שעה.

בעזרת כף עגולה לקרוץ עיגולים, להניח על נייר אפיה ולשטח קלות

להוסיף מעל טיפת ממרח לוטוס וליצור את צורת המערבולת בעזרת

ידית של כפית




לאפות בתנור בחום 175 מעלות למשך 10-12 דקות.








יום ראשון, 6 ביולי 2025

כדורי בשר מזוגגים

 

יש מנות שפשוט גורמות לשולחן להרגיש חג.

כדורי הבשר האלה, בזיגוג דבש עם ניחוחות אסיאתיים, הם בדיוק כאלה – מרקם רך (שימו לב לפטנט),

 טעמים מעודנים אבל בלתי נשכחים, ונוכחות אלגנטית שתשדרג כל ארוחה חגיגית.

זה לא עוד מתכון – זו מנה עם אופי, כזאת שפותחת את הלב וגורפת מחמאות

 גם מהאורחים הכי שקטים סביב השולחן.


כדורי בשר בזיגוג דבש 







לכדורי הבשר:

1/2 קילו בשר טחון

 1/2 כוס מים מהברז מעורבבים עם כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה

1/2 כוס פירורי לחם

1 בצל קצוץ דק מאוד

1 ביצה

מלח-לפי הטעם

פלפל שחור-לפי הטעם

כף בצל ירוק פרוס


לרוטב:

4 כפות שמן זית

4 שיני שום קצוצות

1/2 כוס דבש

4 כפות רוטב סויה

2 כפות מלאות צ'ילי מתוק

3/4 כוס מחית עגבניות מהצנצנת מעורבבת עם 2 כפות סוכר, כפית מרק עוף, כף חומץ.


אופן ההכנה:

לקציצות-

מערבבים בשר עם מי סודה,לשים עם הידיים עד ספיגה, נותנים מנוחה של 5 דקות.

מוסיפים את שאר הרכיבים ולשים לתערובת אחידה.

מכינים כדורים ומניחים על נייר אפייה במגש התנור ומכניסים לתנור שחומם מראש 



ל - 200 מעלות לאפיה של 15 דקות או על מצב גריל ל 10 דקות.



לרוטב-

לטגן את השום בשמן הזית (ממש 5 שניות), להוסיף את שאר הרכיבים ולערבב. לצמצם את הרוטב קלות.

להכניס את הקציצות האפויות לתוך הרוטב המצומצם ולערבב 






עד שכל הקציצות עטופות ברוטב. בערך 3-4 דקות.



להגיש חם עם קישוט של בצל ירוק קצוץ ושומשום.




ביס מושלם

יום רביעי, 2 ביולי 2025

ירקות אפויים - קצת אחרת

 


יש משהו כל כך מספק בתבנית ירקות אפויים – גם בריא, גם צבעוני, וגם פשוט להכנה.
זו תוספת קלילה שמתאימה לכל ארוחה, מלאה בטעמים, ריחות וערכים תזונתיים.
הפעם שילבתי מגוון ירקות – כל אחד ימצא שם משהו שהוא אוהב 

ותיבלתי בויניגרט עדין שהוסיף למנה עומק וטוויסט מיוחד.
כמה דקות של הכנה, והטוב הזה נכנס לתנור.





  איזה ירקות?

מה שאוהבים

לקחתי 1 חציל

1 בטטה

2 פלפלים

2 קישואים

2 בצל סגול

ראש שום

תיבול:

2 כפות חרדל

כף דבש

כף סוכר חום

כף חומץ

3 כפות מים

1/4 כוס שמן זית

5 שיני שום כתוש

כפית מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

אני מפרידה את הירקות באפיה, כי כל ירק זמן אפיה שונה, 



                                                                
                                                בחום 200 מעלות, 40 דקות ומוכן





יום ראשון, 29 ביוני 2025

טארט שוקולד צ'יפס במילוי קרם וניל

 


לפעמים מה שמתחשק לי זה פשוט קינוח שווה — בלי להיכנס למרקמים, להקצפות

 ולשבעה כלים בכיור.


וככה נולד הרעיון לטארט סגור שמכין את עצמו כמעט לבד: 

בצק של עוגיות שוקולד צ'יפס שנאפה כמו קלתית, ומילוי של קרם וניל מוכן שהיה לי בבית.

כי כן, לפעמים מותר לקצר תהליכים – ועדיין לצאת עם קינוח שנראה (וטעים!) כאילו עבדנו עליו שעות.



רכיבים (תבנית קוטר 26)

200 גר' נטורינה

200 גר' סוכר חום

100 גר' סוכר לבן

360 גר' קמח

2 ביצים

כפית תמצית וניל

1/2 כפית סודה לשתייה

150 גר' שוקולד צ'יפס קטנים או שוקולד קצוץ.

1 צנצנת קרם וניל (500 גר') של שף קונדיטור

אופן ההכנה

מעבדים את הנטורינה עם הסוכרים

מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל ולבסוף את הקמח, הסודה לשתייה והשוקולד צ'יפס

מחלקים את הבצק לשניים מרדדים בין שני דפי אפיה ומעבירים לתבנית , משטחים כולל דפנות.

 הבצק בשלב זה קצת דביק

והפתרון הוא להעביר למקפיא ל-15 דקות ואז ניתן להסיר בקלות 

את נייר האפייה. מרדדים באותו אופן את החלק השני של הבצק וגם מעבירים למקפיא.

לאחר שהתחתית התקררה היטב 

ניתן למשוך בקלות את נייר האפייה ולצקת לקלתית הבצק את קרם הווניל.

ואז להסיר את את ניירות האפייה מהחלק השני ולהניח על המילוי, לסגור בקצוות.

להכניס לתנור בחום 170 מעלות ולאפות 25 דקות .




יום רביעי, 25 ביוני 2025

שניצלונים משעממים? לא בבית הזה!

 

שניצלונים קפואים – לא חייבים להיות משעממים.


אני אוהבת להכין מראש כמות גדולה של שניצלונים ולהקפיא, 

כדי שתמיד יהיה משהו לשלוף כשאין זמן או חשק לבשל.


אבל גם המנה הכי מוכרת ובסיסית יכולה לקבל חיים חדשים עם קצת תעוזה ורוטב טוב.

אז כשנגמר מה שיש במקרר וכוח להתחיל לבשל מאפס - 

זה הזמן לשלוף את השניצלונים ולתת להם טוויסט.


איך עושים את זה?


פשוט מאוד: רוטב טעים, כזה שנספג בציפוי פריך ומקפיץ את כל המנה בטעם חדש ומעניין.

נתחיל בהכנת הרוטב:

רכיבים:

8-10 שניצלונים מוכנים 



לרוטב:

2 בצלים

2-3 פלפלים צבעוניים

1/2 כוס צ'ילי מתוק

1/4 כוס סויה

חצי כפית פפריקה מתוקה

מעט מלח


אופן ההכנה:

לפרוס את הבצל לפלחים דקים

ואת הפלפלים לרצועות דקות

לטגן/לאדות במעט שמן


כשהירקות התרככו קלות נוסיף

אתהרוטב צ'ילי מתוק, פפריקה וסויה

עוד חצי כוס מים, נערבב ונביא לרתיחה


נוסיף את השניצלונים ונערבב בזהירות לתוך הרוטב כך שיצופו מסביב ברוטב

נבשל עוד כ- 5 דקות שהרוטב יספג בציפוי


 ונוריד מהאש.

זו מנה נהדרת שתתאים לכל תוספת שתבחרו.


אופציה נהדרת נוספת לתבל את השניצלונים "המשעממים"

זיגוג לימון

רכיבים:

במחבת נשים 

1/2 כוס מיץ לימון

1/2 כוס דבש

3 כפות שמן

כפית סויה

קורט טימין

כפית קורנפלור בלולה במעט מים

מביאים לרתיחה, מחכים שיסמיך ומוסיפים את השניצלונים

מבשלים 3-4 דקות הופכים ברוטב כדי לקבל זגוג מסביב .






אז בפעם הבאה שאתה נתקלים בשקית שניצלונים קפואים וחושבים "עוד פעם אותו דבר" 
 תזכרו שזה רק הבסיס.
עם רוטב נכון, קצת יצירתיות הארוחה הפשוטה יכולה להפוך לחגיגה קטנה.
בתיאבון!




יום ראשון, 22 ביוני 2025

פוקצ'ה, אבל אחרת

 

אחר הצהריים של שבת קייצית  הזמן נמתח כמו גומי, חיב נישנושים אני אסתפק בקצת פירות, 

אולי פרוסת עוגה, וזהו. אבל הג’וניורית שלי מחפשת משהו קצת יותר משביע, 

ואני משתדלת לאלתר לה פתרונות שיהיו גם קלים להכנה וגם טעימים. 

כשראיתי מתכון לפוקצ'ה בהידרציה של 100%, 

הסתקרנתי – איך תצא פוקצ'ה עם כל כך הרבה מים? 

התשובה: פשוט נהדר. הבצק אוורירי, הריח משגע, והתיבול שאני אוהבת 

נותן לה בדיוק את הטוויסט הנכון. עכשיו רק נשאר לקוות שגם היא תאהב…

 


מרכיבים לבצק:

 350 גרם קמח 

 350 גרם מים קרים ככל האפשר , השתמשתי במים מהמקרר

 15 גרם שמרים יבשים - כף גדושה מאד

 כף וחצי סוכר לבן

 כף דבש

כף מלח

 2 כפות שמן זית

תוספות:

מלח מלדון

אורגנו יבש

שמן זית

עגבניות חתוכות ומתובלות במעט מלח

זיתים פרוסים

אופן הכנת הבצק:

שמים את רכיבי הבצק בקערת מיקסר בעזרת וו גיטרה מתחילים בלישה איטית, 

זהו בצק ממש נוזלי כך שוו הגיטרה מתאים מאוד.


לשים במשך 7-10 דקות. הלישה הארוכה עוזרת לפתח את רשת הגלוטן, זו 

שתתן לנו בסוף את המאפה האורירי.

מניחים לתפיחה,, למשך כשעתיים , תוך כדי משתדלים לגשת לקערה לפחות שלוש

פעמים ולתת עירבוב לבצק- כמו שמקפלים בצק כדי ליצב אותו

בעירבובים הבצק הנוזלי למדיי הופך לגוש אחיד, עדיין רך מאוד

אבל כבר לא כל כך נוזל.

לאחר שהבצק תפח לו, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה

משטחים

מפזרים את התוספות


מניחים לתפיחה של עוד כחצי שעה 

מעבירים לתנור בחום 220 מעלות למשך 15 דקות




מבוסס על מתכון של דור פלג - פוקצ'ה בארזה עם שינויים שלי


יום רביעי, 18 ביוני 2025

ארוחה בתבנית בול כשממהרים - עוף בחרדל דבש ושום

 

גם כששישי מגיע בסערה, עדיין מתחשק להגיש ארוחה שמרגישה מושקעת וחגיגית. 

ארוחה בתבנית היא לרוב הפתרון המבוקש

 עוף בתיבול מושלם שנאפה יחד עם האורז שסופג את הטעמים, מפיץ ריח נהדר בכל הבית

 ומרגיש כמו השקעת שעות במטבח.



השילוב הקלאסי של חרדל, דבש ושום לא מאכזב אף פעם — הוא יוצר רוטב עשיר,

 מתקתק ומעט חרפרף, כזה שמלטף את העוף ומשדרג גם את האורז שמתחתיו.

תוך זמן קצר מתקבלת מנה עיקרית טעימה, מרשימה, ומשביעה -

 כזו שמכבדת את שולחן השבת ולא מכבידה על ההכנות.


רכיבים:

שוקיים עוף

מרינדה:

כף חרדל דיז'ון

1/2 כף חרדל גרגרים

3 כפות דבש

4 שיני שום כתושות

מעט טימין

מעט רוזמרין

מלח, פלפל שחור

2 כפות שמן

בתבנית:

1 כוס אורז +1 3/4 כוסות מים, 3 כפות שמן, כפית מלח .

אופן ההכנה:

כמובן שעדיף לתת לעוף זמן שהייה עם המרינדה ואז להניח על האורז, להוסיף את הנוזלים



לכסות ולאפות כשעה בחום 185 מעלות, להסיר את הכיסוי ולהמשיך

לאפות להשחמה יפה.



בגמר האפיה להוציא מהתנור ולכסות את התבנית, כך האורז שנאפה יחזור ויתרכך.


הוספתי סלט ושעועית ירוקה מוקפצת למנה מושלמת



יום ראשון, 15 ביוני 2025

עוגיות פקאן חלומיות

 

עוגיות — עוגה קטנה עם נוכחות גדולה.

לפעמים כל מה שצריך כדי לפתוח את הבוקר בטוב זה קפה חם, עוגייה אחת טובה 

 לא מתוקה מדי, אבל עם אופי ונשמה.

אז הפעם בחרתי לשים את השוקולד בצד, ולתת את מרכז הבמה לאגוזי פקאן —

אותו אוצר קטן שכולו טעם וניחוח, עם ערכים תזונתיים שלא מביישים אף סופרפוד.


אגוזי פקאן הם חומר גלם נפלא — גם לחטיף, גם לקישוט סלט, אבל כשקולים אותם קלות במחבת,

 ומשלבים בבצק רך של עוגיות, הם הופכים לחוויה של ממש.

הריח האגוזי שמתפשט בבית בזמן הטיגון ואחר כך מהתנור – הוא סוג של בושם ביתי,

מהסוג שעושה חשק להישאר במטבח עוד רגע, רק בשביל עוד ביס קטן.


העוגיות עצמן פשוטות להכנה, בלי מיקסר, בלי סיבוך – רק ערבוב ידני, קירור קצר, ואפייה מדויקת.

הן רכות מבפנים, פריכות בשוליים, מושלמות לנשנוש או לאירוח מוקפד.

אבל מה, חשוב לוודא שהם טריים, וטעמם לא מריר או מעופש.


רכיבים:

1/4 1 כוסות אגוזי פקאן

3 כפות שמן

1/2 2 כוסות קמח

1 כף קורנפלור

3/4 כפית קינמון

1 כפית סודה לשתיה

1/4 כפית מלח

1 כוס שמן

1/2 כוס סוכר חום

1/2 כוס סוכר לבן

1 כף תמצית וניל

2 ביצים+חלמון

אגוזי פקאן לקישוט - אופציונאלי


אופן ההכנה:


 הכנה מוקדמת:

– קוצצים את אגוזי הפקאן גס.

– מחממים מחבת עם 3 כפות שמן, וקולים בהם את האגוזים 3–4 דקות תוך ערבוב מתמיד, 

עד שעולה ניחוח אגוזי עמוק ומשגע.

– מעבירים לצלחת לצינון.



 הכנת הבצק:

– בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, קורנפלור, קינמון, סודה לשתייה ומלח.

– בקערה נפרדת טורפים את השמן עם שני סוגי הסוכר עד שהתערובת אחידה.

– מוסיפים את הביצים והחלמון, אחת אחרי השנייה, תוך טריפה.

– מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים.

– מאחדים בין התערובות: מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת הנוזלים

 ומערבבים עד קבלת בצק אחיד.

– מוסיפים את אגוזי הפקאן הקלויים והמצוננים, ומערבבים שוב.

 קירור:

– מכניסים את הקערה עם הבצק למקפיא למשך שעה לפחות – 

זה יעזור לעוגיות לשמור על הצורה באפייה.

 אפייה:

– מחממים תנור ל־175 מעלות.

– מרפדים תבנית בנייר אפייה.

– בעזרת כף עגולה קטנה קורצים כדורי בצק, ומניחים ברווחים על התבנית.

– אם רוצים, מניחים חצי אגוז פקאן על כל עוגייה לקישוט.



– אופים 10–11 דקות, עד שהשוליים מתייצבים אך המרכז עדיין מעט רך 

 זה מה שישמור על המרקם האידיאלי לאחר קירור.








 הגשה:

– מצננים היטב (אם מצליחים להתאפק), שומרים בקופסה אטומה… 

או פשוט מזמינים את כולם לטעימה כבר כשהן חמימות.




יום רביעי, 11 ביוני 2025

קדרת קציצות בשר ברוטב פטריות

 

השילוב של קציצות מטוגנות ורוטב פטריות עשיר הוא כזה שתמיד

 מחזיר אותי למטבח בנשימה עמוקה ועם ציפייה לביס הראשון.

 יש בו משהו כל כך מנחם, כל כך ביתי – כזה שפשוט אי אפשר להשתעמם ממנו. 

התוספת הקלאסית של אורז לבן תמיד יודעת לעשות לו כבוד,

 אבל הפעם בחרתי להוסיף טוויסט קטן – במקום קציצות רגילות, 

הלכתי על המבורגרים קטנים, שטוחים ועסיסיים, שיככבו בקדרה מהבילה ומרשימה.

 זו לא סתם עוד מנה – זו קדרה שכולה אהבה, ריח טוב שמתפשט בבית 

וטעימה שמרגישה כמו חיבוק.




רכיבים:

1 ק"ג בשר טחון

1 בצל

1/2 צרור פטרוזיליה

8 שיני שום

1/4 כוס שמן

כפית תבלין גריל

1/2 כפית כמון

כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

רוטב :

2 בצלים

4-6 שיני שום

2 כפות אבקת מרק פטריות

2 כוסות מים

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

כמו כל דבר, גם בבשר טחון אני מעדיפה לתבל את הבשר לפחות כמה שעות

לפני ההכנה, לתת לבשר זמן עם התבלינים, לספוג ולייצב את הטעמים.

ואז

לגלגל כדורים קטנים - בגודל כדור פינג פונג

להניח במחבת עם מעט שמן חם מאוד , לשטח טיפה ולטגן משני הצדדים.

להניח בצד.

בסיר מזהיבה 2 בצלים פרוסים

כשהבצלים זהובים מוסיפה את השום הכתוש לדקה ואז

את אבקת המרק, לערבב עם הבצלים

לצקת לסיר את המים, לתבל ולהביא לרתיחה, לבשל כ- 10 דקות

כעת להוסיף את הקציצות המטוגנות , לדאוג שיהיו מכוסות ברוטב

ולבשל עוד כ- 10 דקות

לבזוק פטרוזיליה קצוצה



ומה ליד? 

כי אם כבר חורשים סירים ומטגנים באהבה, אז בואו נלך עד הסוף. 

לצלחת הזו אני אוהבת להוסיף ירקות צלויים שמתכתבים עם הטעמים של המנה 

אבל גם מביאים איתם משהו רענן ומיוחד – 

כרוב אפוי עם ניחוח לימוני שמפתיע כל ביס, קישואים רכים בעשבי תיבול שמוסיפים צבע וקלילות,

 ופטריות פורטובלו בסגנון אסיאתי שנותנות קונטרה עסיסית ומתובלת.

השילוב של הבשר, הרוטב והירקות האלה יוצר צלחת עשירה, 

מאוזנת ומלאת אופי – בדיוק כזו שעושה חשק לפתוח שולחן ולקרוא לכולם לבוא.




אז אם גם לכם מתחשק לגוון את שולחן השבת 

או סתם לפנק ארוחה משפחתית באמצע השבוע – נסו את המנה הזו. 

קציצות קטנות עם נוכחות גדולה, רוטב שמלטף כל ביס, 

ותוספות ירק שלא גונבות את ההצגה – רק משלימות אותה.

וכמובן, אם הכנתם – אשמח לשמוע איך יצא! תייגו אותי או כתבו בתגובות,

 זה תמיד מרגש לדעת שהמתכונים שלי מגיעים גם למטבחים שלכם