יום רביעי, 10 בספטמבר 2025

סטיקונים סינטה ברוטב בצלים מקורמלים

 


מה עוד אפשר להכין עם סטייק סינטה שנשאר ממפגש על האש?

הרי ברור לי שהם לא יעלו  על הגריל – מיצינו.

אז במקום עוד נתח צרוב, החלטתי ללכת על כיוון אחר,

קצת יותר רך, קצת יותר ביתי, אבל לא פחות חגיגי.

פרסתי את הסינטה לפרוסות , 

ונתתי להן להתמסר לרוטב עמוק של בצלים מקורמלים, יין לבן וטימין 

מין גרסה אישית שלי למרק בצל צרפתי, רק בלי המרק ועם הרבה יותר סטייל.

והתוצאה? רוטב קטיפתי, בשר רך וניחוח שממלא את המטבח – בדיוק מה שהייתי צריכה.



רכיבים

1 ק"ג סטיקים סינטה פרוסים

3 בצלים פרוסים

5 שיני שום קצוצים דק

1/2 כוס יין לבן

1 כוס ציר עוף

כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור

כפית קורנפלור בלולה  במעט  מים

אופן ההכנה:

ממליחים ומפלפלים את חתיכות הסטייק וצורבים במחבת לוהטת עם טיפה שמן



משני הצדדים 



מניחים בצד, מטגנים את הבצלים להזהבה עמוקה



כשהבצלים שזופים יפה מוסיפים את השום והתבלינים


ואת הנוזלים


כעת משאירים להתבשל על אש נמוכה כ- 20 דקות

מוסיפים נוזלים אם הם מתאדים. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים להסמכה.

מוסיפים את נתחי הסינטה הצרובים כולל הנוזלים שניגרו מהם

 ומערבבים ברוטב לעוד 2-3 דקות










יום רביעי, 3 בספטמבר 2025

פרגיות כאלה שמבשלים על הכיריים

 


נכון שאני טיפוס של "שגר ושכח" תנו לי תנור, תבנית, ושלום על ישראל.


אבל מה עושים כשאין מקום בתנור (כי עוגה, ולחמניות, ואולי גם תבנית ירקות שכבר חיכתה)?


פותחים סיר, מדליקים את הגז  ופתאום מגלים את הקסם של פרגיות שמתבשלות לאט על הכיריים.


רכות רכות, נימוחות בפה, עטופות ברוטב עשיר וטעים שמצדיק כל ערבוב.


לפעמים, כשאין ברירה  מתגלים המתכונים הכי שווים.




רכיבים:

12 יח' פרגית

3 בצל פרוס

מרינדה:

5 כפות רוטב צ'ילי מתוק

5 כפות קטשופ

3 כפות שמן

5 כפות סויה

5 כפות דבש

2 כפיות שום כתוש

כף פפריקה מתוקה

מעט מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

יום לפני ההכנה או לפחות כמה שעות קודם, מכינים את המרינדה ומערבבים

לתוכה את נתחי הפרגית.

מזהיבים את הבצל בסוטאז רחב למדיי שיכיל את כל נתחי הפרגית בעדיפות השכבה אחת

כשהבצל מקבל צבע יפה



מוסיפים את הפרגיות עם כל המרינדה ומבשלים כחצי שעה - מכוסה




לאחר מכן מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עוד כ- 20 דקות עד הנתחים משחימים והרוטב מצטמצם.




יום רביעי, 27 באוגוסט 2025

עוגת תפוחים סטייל קראמבל

 


בסיום ארוחת שישי, לכל אחד יש את הקינוח האהוב עליו: 

הוא נמשך לעוגה רכה ומפנקת, כזו שמרגישה ביתית ומוכרת.


אני, לעומת זאת, לא מוותרת על קראמבל 

קינוח פשוט ומנחם שמצליח לסגור כל ארוחה בטעם טוב, 

במיוחד אחרי תפריט עשיר.

יש בו משהו לא מתאמץ אבל מאוד מדויק: השילוב בין תפוחים חמים ורכים לבין שכבת הפירורים הפריכה

 מעל הוא כזה שפשוט אי אפשר לטעות בו.


ועם כל הפשטות שלו – תמיד מרגיש חגיגי.


אז הפעם, החלטתי ללכת על פשרה טעימה ולעשות קצת מכל דבר 

 גם קראמבל, גם עוגה, הכל נאפה יחד בתבנית פיירקס אחת שמונחת בגאווה על השולחן בסיום הארוחה.




רכיבים:

3 תפוחים מגולענים וחתוכים לקוביות

אריזה קטנה של אוכמניות (אופציונאלי, היה לי ואני אוהבת)

קליפה מגוררת מחצי לימון

בלילה:

3 ביצים

3/4 כוס סוכר דמררה

125 מ"ל שמנת צמחית

1/4 כוס שמן

175 גר' קמח

1 שקית אבקת אפיה

1 שקית סוכר וניל

קליפה מגוררת מחצי לימון

שטרויזל:

3 כפות סוכר

1/4 כפית קינמון

1/4 כוס קמח

2 כפות שבולת שועל טחונה

שמן ליצירת פירורים גדולים (2-3 כפות)

אופן ההכנה:

שמים את התפוחים ואוכמניות בתבנית חסינת אש

מגררים קליפת  לימון, מערבבים



טורפים את חומרי הבלילה ויוצקים ע"פ התפוחים

מערבבים את חומרי השטרויזל ומפזרים ע"פ הבלילה.

מעבירם לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות

ואופים 50 דקות


זה אולי לא קינוח מהודר או מלא קצפות,   כדור גלידה וניל ישדרג אותו מאוד,

אבל יש בו את כל מה שצריך כדי לסיים ארוחת שישי בחיוך 

 רכות של תפוחים, קראנצ'יות של פירורים, וניחוח חמים שמתפשט במטבח. 

לא משנה כמה מנות היו לפניה, התבנית הזו תמיד מתחסלת ראשונה. 

ואם נותר משהו – זה רק תירוץ מעולה לקפה של שבת בבוקר.


יום רביעי, 20 באוגוסט 2025

עוף בתנור עם טריאקי ואננס – עסיסי, מתוק-מלוח ויפה להגשה

 

יש מנות עיקריות שמרגישות כמו פתרון קל לארוחה – 

ויש מנות שנכנסות לתנור ומיד ממלאות את הבית בריח שאי אפשר לעמוד בפניו. 

כזו בדיוק היא המנה הזו: עוף בתנור במרינדה עשירה של טריאקי, אננס, שום ודבש, 

עם טוויסט קטן שעושה את כל ההבדל והופך את הנתחים לעסיסיים במיוחד – גם אחרי האפייה.

הרעיון פשוט, אבל עובד כל פעם מחדש: קודם משרים את הכרעיים במרינדה 

שתכף תתבשל לרוטב סמיך ומבריק, כזה שמלטף את העוף רגע לפני ההגשה 

ונותן לו מראה יפיפה וטעם עמוק. 

המתיקות של האננס והדבש מאזנת את המליחות של הטריאקי, והג'ינג'ר והשום נותנים רקע חם וקליל.

 כך קיבלתי עוף יפהפה, מצופה ברוטב מבריק,

 והשוס – עסיסי עד הביס האחרון.






רכיבים:

6 כרעיים מחולקים

מרינדה:

1 כוס טריאקי

1 כוס מיץ משימורי אננס יחד עם פיסות האננס

2 כפות דבש

1 כף שום כתוש

1 כפית ג'ינג'ר יבש

1 כפית מלח

פלפל שחור

2 כפיות קורנפלור

בצל ירוק לקישוט - בהגשה


אופן ההכנה:

להכין את המרינדה, בלי הקורנפלור, להכניס לתוכה את חלקי העוף לכמה שעות לפני ההכנה

לספיגת טעמים.

לסדר את נתחי העוף בתבנית עם כ- 1/3 מהמרינדה, לכסות את התבנית ולהכניס לתנור שחיממנו ל- 180 מעלות

למשך שעה.

בהמשך להסיר את הכיסוי ולהמשיך לאפות עוד כחצי שעה.

בינתיים להוסיף למרינדה שנותרה את הקורנפלור ולהביא לרתתיחה עד לקבלת רוטב סמיך.

כשהעוף מוכן לצקת על הנתחים מהרוטב הסמיך ולפזר בצל ירוק.





אני בחרתי להגיש את המנה לצד אורז צהוב ופרחי ברוקולי.







יום רביעי, 13 באוגוסט 2025

מחבת קארי מנחמת

 

מחפשים רעיון לארוחת צהריים מהירה שתסגור לכם פינה בלי להתפשר על הטעם?

 קבלו מתכון מנצח שיכניס לכם קצת קסם אסיאתי ליום: 

קציצות עוף טחון רכות ועסיסיות בניחוח משגע, 

שמתבשלות בצ'יק צ'ק ברוטב קארי עשיר. 

והחלק הכי טוב? הוספתי למחבת גם נודלס מהיר הכנה שסופגים את כל הטעמים

 והופכים את הכל לארוחה שלמה, מפנקת וסופר מהירה במחבת אחת!

רכיבים: 

כדורי בשר:

1/2 ק"ג עוף טחון

3 כפות פרורי לחם

כף פטרוזיליה קצוצה

1 בצל ירוק קצוץ

2 שיני שום כתושים

1 ס"מ ג'ינג'ר מגורר

1 ביצה

1/2 כפית מלח

1/8 כפית פלפל שחור

לרוטב:

1 מיכל קרם קוקוס

2/3 כוס מים

3 שיני שום

1 בצל ירוק קצוץ

3 כפות שמן

1/2 כף קארי צהוב

1/2 כפית ג'ינג'ר מגורר

כף סוכר חום

כף סויה

1/2 כפית מלח

1/2 כוס ציר עוף

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת כדורי העוף, כדאי לתת לבשר המתובל

לנוח כחצי שעה לפני הבישול שיספוג היטב את טעמי התיבול.

בינתיים מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את התבלינים לטיגון קצרצר

מוסיפים את השום הכתוש ומיד כשהוא מלבין

מוסיפים את הקרם קוקוס והמים, מביאים לרתיחה, מוסיפים את הבצל הירוק ומבשלים 2-3 דקות.

כעת אפשר ליצור כדורים ולהגליש למחבת



לאחר כ- 5 דקות כדאי לטלטל את המחבת כך שהכדורים יהפכו

או להפוך בעזרת 2 מזלגות, 

עוד 10 דקות בישול ומוסיפים 

את הנודלס, בנוסף מוסיפים עוד 1/2 כוס ציר עוף



מטלטלים את המחבת, הופכים את הנודלס עד שהם מתרככים וניתן לערבב 

אותם בין כדורי העוף שהתבשלו כבר.






כך, בלי הרבה טרחה ובמינימום זמן  מתקבלת מנה שתמיד כיף לחזור אליה. 

ארוחה שלמה, טעימה ומנחמת, שמזכירה שאוכל טוב לא חייב לקחת שעות.


יום רביעי, 6 באוגוסט 2025

קיגל עם בצלים מקורמלים

 


נכון, זה קוגל עם אטריות דקות כמו הירושלמי – אבל מכאן והלאה הכול אחר.


בלי סירופ כבד, בלי שעות בתנור, ובלי עמידה מיותרת במטבח.


פשוט, טעים ומנחם – בדיוק מה שצריך כשמתחשק להכין מנה ביתית בלי להזיע עליה.


כזה שאפשר לערבב בעשר דקות, לשלוח לתנור – וליהנות מריח שממלא את הבית.

 




רכיבים:

חבילת אטריות דקות (400 גרם)

6 בצלים סגולים גדולים

6 ביצים

1/2 כוס שמן

כוס סוכר חום בהיר

כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור 

אופן הכנה:

מכינים את האטריות לפי הוראות היצרן ומסננים.

מגרדים את הבצלים בדיסק הגירוד הגדול במעבד מזון או בפומפייה.

מערבבים בקערה גדולה את האטריות, הבצל, הביצים, השמן, הסוכר החום, המלח והפלפל.

מעבירים את התערובת לתבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה.

אופים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות טורבו למשך 15 דקות.

מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות וממשיכים לאפות כ-30 דקות נוספות, 

עד שהקוגל שחום ופריך.

המתכון של קורין גדעון

יום רביעי, 30 ביולי 2025

מוקפצים ועם דגים

 



מוקפצים אני מכינה בלי סוף במגוון הרכבים, תיבולים, נודלס, אטריות אורז 

רק ירקות ופיסות עוף או בקר, אבל כזה- עוד לא היה

מוקפץ עם קוביות סלמון. תשעת הימים ודרושה ארוחה משביעה, 

אם אפשר מז'אנר הארוחות במחבת עוד יותר טוב

בקיצור, טעים, פשוט, זריז – כמו שאני אוהבת.




רכיבים:

600 גר' סלמון חתוך לקוביות

מרינדה: 2 כפות סויה

            1/3 כוס צ'ילי מתוק

             חצי כפית מלח

ירקות: 1 בצל סגול חתוך לשמיניות

           3 גזר חתוך לרצועות דקות

           2 פלפלים חתוכים לרצועות דקות

           1/4 כרוב חתוך לקוביות

           8-10 פטריות פרוסות

4-5 שיני שום כתושות

3-4 גבעולים ירוקים של בצל ירוק פרוסים

תיבול:

4 כפות סויה

1/3 כוס רוטב טריאקי

1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק

1/2 כפית מלח


200 גר' מקלוני אורז רוחב 3מ"מ לבשל במים מומלחים קלות

לסנן לשטוף ולגזור, כדי לקבל פיסות שמתערבבות בקלות 


אופן ההכנה:

לתבל את קוביות הדג ולהניח לספיגת טעמים לכמה שעות

לאפות בחות 215 מעלות למשך 20 דקות


להוציא מהתנור ולקרר.



לחמם מעט שמן בווק כמעט עד שמעשן, להתחיל לטגן את הירקות



מתחילים עם הבצל, מוסיפים את הכרוב, גזר ופלפלים ומערבבים מידי פעם.



כשהנפח יורד מעט וירקות מתחילים להראות התרככות

מוסיפים את הפטריות ל-3-4 דקות והשום 

מתבלים , מערבבים ומוסיפים את אטריות האורז




שוב מערבבים, מתקנים טעמים  ואחרי 1-2 דקות מוסיפים את קוביות הדגים, עם הנוזלים



מערבבים בזהירות, כדי שהדגים לא יתפרקו  2-3 דקות 

ומוכן

לפזר מעל בצל ירוק פרוס



                         קוביות סלמון, ירקות, מחבת – כל מה שצריך כדי לשכוח שאין בשר השבוע 



יום ראשון, 27 ביולי 2025

מאפינס עמוסי שוקולד

 

יש מאפינס שוקולד – ויש את המאפינס האלה.

כאלה שמכילים גם שוקולד קצוץ, גם גנאש מפתיע שמסתתר בפנים, וגם כיף גדול  להכין.

כשהגעתי למתכון של שרון היינריך, ידעתי מיד שזה בדיוק מה שבא לי , 

שוקולד בשפע, עם הפתעה עסיסית באמצע.


מערבבים, יוצקים, מחביאים את הגנאש – והבית מתמלא בריח של שוקולד ואושר.

כמה מרגש למצוא מתכון שנראה מעולה, ועוד יותר מרגש לגלות שהוא באמת עובד.

יש בהם הכל – מרקם עשיר, ביס מלא שוקולד, ורגע של פינוק שמרגיש כמעט כמו קינוח במסעדה.



20 קוקוטים קטנים מקרטון 

רכיבים:

"קוביות" גנאש שוקולד הפתעה (מכינים כמה שעות לפני):

90 גרם שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר קצוץ


מאפין דאבל שוקולד:

270 גרם קמח רגיל

70 גרם אבקת קקאו מנופה

5 גרם אבקת אפייה

5 גרם סודה לשתייה

קורט מלח

200 גרם סוכר חום, 

120 גרם ביצים (3 ביצים קטנות)

100 גרם שמן קנולה

180 גרם מעדן אלפרו וניל

80 גרם תחליף חלב

40 גרם משקה אספרסו

10 גרם תמצית וניל

200 גרם תערובת שוקולד לבן ומריר קצוץ גס מאוד (השתמשתי בשוקולד צ'יפס קטנים)


אופן ההכנה 

 מחממים תנור ל - 220 מעלות

 קוביות גנאש שוקולד הפתעה: בקערית מחממים במיקרו שמנת מתוקה 

מוסיפים את השוקולד, ממתינים 2-3 דקות ומערבבים

 לאט, עד שמתקבל גנאש מבריק. 

יוצקים על תבנית קטנה מרופדת בניילון נצמד ומכניסים למקרר. 

 מאפין דאבל שוקולד: בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים: 

קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וסוכר.

בקערה בינונית מערבבים את החומרים הרטובים: 

ביצים, שמן, מעדן אלפרו, שמנת צמחית, אספרסו ותמצית וניל.

 יוצקים את החומרים הרטובים לקערת החומרים היבשים ומערבבים היטב 

באמצעות מטרפה ,  עד לקבלת מסה אחידה.

 מוסיפים 2/3 מהשוקולד הקצוץ לתערובת ומערבבים. 

מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד כ 25 דקות.

בזמן הזה המסה של המאפינס הופכת מאווררת יותר.

 ממלאים כל קוקוט בתערובת , 

בעזרת כפית מניחים תלולית גנאש ודוחפים קלות פנימה




מפזרים מעל את שארית השוקולד הקצוץ.



 אופים כ - 5 דקות בחום של 220 מעלות, 

מורידים את החום ל - 180 מעלות ואופים עוד כ - 15-18 דקות, 

עד שהמאפינס תפוחים ויציבים למגע.

 מוציאים מהתנור וטורפים כשהמאפינס עוד חמימים.