יש מאפינס שוקולד – ויש את המאפינס האלה.
כאלה שמכילים גם שוקולד קצוץ, גם גנאש מפתיע שמסתתר בפנים, וגם כיף גדול להכין.
כשהגעתי למתכון של שרון היינריך, ידעתי מיד שזה בדיוק מה שבא לי ,
שוקולד בשפע, עם הפתעה עסיסית באמצע.
מערבבים, יוצקים, מחביאים את הגנאש – והבית מתמלא בריח של שוקולד ואושר.
כמה מרגש למצוא מתכון שנראה מעולה, ועוד יותר מרגש לגלות שהוא באמת עובד.
יש בהם הכל – מרקם עשיר, ביס מלא שוקולד, ורגע של פינוק שמרגיש כמעט כמו קינוח במסעדה.
20 קוקוטים קטנים מקרטון
רכיבים:
"קוביות" גנאש שוקולד הפתעה (מכינים כמה שעות לפני):
90 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
מאפין דאבל שוקולד:
270 גרם קמח רגיל
70 גרם אבקת קקאו מנופה
5 גרם אבקת אפייה
5 גרם סודה לשתייה
קורט מלח
200 גרם סוכר חום,
120 גרם ביצים (3 ביצים קטנות)
100 גרם שמן קנולה
180 גרם מעדן אלפרו וניל
80 גרם תחליף חלב
40 גרם משקה אספרסו
10 גרם תמצית וניל
200 גרם תערובת שוקולד לבן ומריר קצוץ גס מאוד (השתמשתי בשוקולד צ'יפס קטנים)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל - 220 מעלות
קוביות גנאש שוקולד הפתעה: בקערית מחממים במיקרו שמנת מתוקה
מוסיפים את השוקולד, ממתינים 2-3 דקות ומערבבים
לאט, עד שמתקבל גנאש מבריק.
יוצקים על תבנית קטנה מרופדת בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
מאפין דאבל שוקולד: בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים:
קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וסוכר.
בקערה בינונית מערבבים את החומרים הרטובים:
ביצים, שמן, מעדן אלפרו, שמנת צמחית, אספרסו ותמצית וניל.
יוצקים את החומרים הרטובים לקערת החומרים היבשים ומערבבים היטב
באמצעות מטרפה , עד לקבלת מסה אחידה.
מוסיפים 2/3 מהשוקולד הקצוץ לתערובת ומערבבים.
מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד כ 25 דקות.
בזמן הזה המסה של המאפינס הופכת מאווררת יותר.
ממלאים כל קוקוט בתערובת ,
בעזרת כפית מניחים תלולית גנאש ודוחפים קלות פנימה
מפזרים מעל את שארית השוקולד הקצוץ.
אופים כ - 5 דקות בחום של 220 מעלות,
מורידים את החום ל - 180 מעלות ואופים עוד כ - 15-18 דקות,
עד שהמאפינס תפוחים ויציבים למגע.
מוציאים מהתנור וטורפים כשהמאפינס עוד חמימים.