יום רביעי, 22 בינואר 2025

חזה עוף אפוי במרינדה עשירה

 

לחזה עוף, למרות היותו נתח בריא ודל שומן, יצא שם של נתח יבשושי, חוץ מכמובן

ממתי שמכינים ממנו שניצלים.

לא הרבה בשלנים יאתגרו את עצמם בהכנת מנה שעלולה  להיהרס בקלות

כל זמן שאפשר להכין נתח פרגית, למשל.

 עם זאת, אפייה מדויקת ושמירה על טמפרטורה וזמן בישול מתאימים

 יכולים להניב מנה לעסיסית וטעימה. 

אפשר להכין חזה עוף בדרכים מגוונות כמו צלייה עם מרינדה, 

מילוי עשיר, או הכנה ברטבים שמוסיפים לחות וטעם, וכך ליהנות ממנה עיקרית נהדרת.

הפעם בחרתי להכין אותו במרינדה עשירה.





רכיבים:

4-6 חזה עוף שלם (3 פרפרים-  6 נתחים)

למרינדה:

4 כפות דבש

3 כפות צ'ילי מתוק

1 כף חרדל גרגרים

1 כף פפריקה מתוקה

3 שיני שום כתושות

כפית מלח

פלפל שחור

מעט טימין

2 כפות מים

כף שמן זית

אופן ההכנה:

אני מקפידה לתבל את נתחי העוף לפחות כמה שעות לפני ההכנה ובדר"כ ערב קודם.

מניחה את הנתחים בתבנית אפיה ומכסה, אופה בחום 170 מעלות למשך 25 דקות



מסירה את הכיסוי, וממשיכה אפיה בגריל למשך עוד 7 דקות.






יום ראשון, 19 בינואר 2025

Morning Glory או עוגת ארוחת בוקר

אין כמו לפתוח את הבוקר עם עוגה מפנקת לצד הקפה. 

לא חייבים להתחיל במתיקות עזה; עוגה במתיקות מעודנת, שמבוססת על רכיבים מזינים, 

היא הבחירה המושלמת. תוספות כמו אגוזים, שקדים או פירות מיובשים 

מוסיפות עניין לכל ביס, מפתיעות ומעשירות את החוויה.

זו ההתחלה הכי טובה ליום! 

נסו את המתכון הנהדר הזה מהבלוג   Smitten Kitchen

רכיבים:

 1 כוס (145 גרם) תפוח מגורר (תפוח בינוני-גדול)

1 כוס (115 גרם) גזר מגורר (מ-1 גזר עבה)

1/2 כוס (80 גרם) אננס כתוש סחוט היטב או אננס טרי קצוץ

1/3 כוס (30 גרם) אגוזי פקאן קצוצים גס

1/4 כוס צימוקים או פרי יבש אחר (לא חובה)

גרידה מגוררת דק מלימון אחד

2/3 כוס (130 גרם) סוכר 

2/3 כוס (155 מ"ל) שמן 

2 ביצים גדולות

1/2 כפית ג'ינג'ר טחון

1/2 כפית קינמון טחון

3/4 כפית מלח 

1 1/2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1 1/4 כוסות (160 גרם) קמח לכל מטרה או מחיטה מלאה

2 כפות גרעיני דלעת קלויים  (לא חובה)

אופן ההכנה: 

מחממים את התנור ל-180מעלות . מצפים תבנית אפייה מרובעת בגודל 20 ס"מ בשמן

בקערה גדולה מערבבים תפוח, גזר, אננס, אגוזים, פירות יבשים, אם משתמשים, גרידת לימון, סוכר ושמן. מוסיפים ביצים, ומקציפים לאיחוד. מפזרים על הבלילה תבלינים, מלח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים היטב לאיחוד. מוסיפים קמח, ומערבבים רק עד שהוא נטמע.



יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ומחליקים את החלק העליון. מפזרים גרעיני דלעת על העוגה, אם משתמשים. אופים 30 עד 35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא ללא יבש. מניחים להתקרר בתבנית ואז חותכים בזהירות לריבועים עם סכין משוננת.



העוגה לחה מאוד ומעט פירורית. הכי טוב לאפסן במקרר. העוגה תישמר 5 עד 6 ימים, קרה.

יום רביעי, 15 בינואר 2025

פסטה ברוטב פלפלים

רטבים לפסטה פותחים עולם עשיר של אפשרויות, המשלב בין מסורת ליצירתיות.

 אחת הדרכים המיוחדות להכין רוטב ייחודי היא באמצעות פלפלים קלויים. 

קליית הפלפלים מעמיקה את טעמם ומוסיפה לרוטב ניחוח מעושן ומתקתק, 

שמתחבר נהדר לפסטה. כשמוסיפים רכיבים כמו שום, שמן זית ותבלינים, 

מתקבל רוטב קרמי וקטיפתי שמשדרג כל מנה. 

זהו פתרון טעים ומקורי למי שמחפש לצאת מהשגרה של רטבים קלאסיים כמו עגבניות או שמנת.



רכיבים:

פסטה מבושלת או רביולי מבושלים

לרוטב:

2 פלפלים אדומים קלויים קלופים מגולענים וקצוצים

2 שיני שום כתושות

כף רסק עגבניות

שמן זית

1/4 כוס יין לבן

1/4 כוס מי בישול הפסטה

1/2 כוס ציר ירקות (מים+אבקת מרק עוף פרווה)

קורט טימין, אורגנו

1/2 כפית מלח

4-6 עלי בזיליקום קצוצים

1/4 כוס קרם קוקוס

אופן ההכנה:

מזהיבים את השום בשמן זית

מוסיפים את הפלפלים הקלויים מטגנים קלות

מוסיפים את שאר הרכיבים, חוץ מהקרם קוקוס

ומבשלים להסמכה, מוסיפים את הקרם קוקוס ומבשלים עוד דקה

מוסיפים למחבת את הפסטה, מערבבים


מוסיפים בזיליקום טרי קצוץ



יום ראשון, 12 בינואר 2025

עוגת לימון ושקדים

 


מצאתי בחנות הירקות סלסלת ליים, זה לא קורה לעיתים קרובות

אז קניתי , אני אוהבת להשתמש בהם כשמכינה סביצ'ה, להוסיף לרטבים

שונים ולקוקטיילים.

הם נראים כמו לימון אבל הם קטנים יותר ולרוב נמכרים 

כשהם עוד ירקרקים. כי הליים למרות שדומה, אינו לימון, הוא הרבה יותר עדין בחמיצותו

ויש בו אפילו מתיקות מסוימת, תלוי ברמת הבשלות שלו, ולכן כיף להשתמש בו.

בחרתי להכין את עוגת הלימון הזו דוקא עם הליים, שנתן ממש טעם יחודי לעוגה. 

תוספת קמח שקדים לבלילה של עוגה בחושה תורמת למרקם קליל יותר, כדאי לנסות.


רכיבים:

175 גר' חמאה

175 גר' סוכר

2 ביצים 

60 גר' קמח שקדים

120 גר' קמח תופח

1/2 כפית אבקת אפיה

5 כפיות חלב (לפרווה כל נוזל יתאים)

קליפה מגוררת מלימון וליים

ציפוי עוגה חמה:

45 גר' סוכר

מיץ  מלימון אחד

ציפוי עוגה קרה:

100 גר' אבקת סוכר

קליפת ליים מגוררת

2-3 כפיות מיץ ליים לקבלת קרם סמיך ולבן






יום רביעי, 8 בינואר 2025

שעשועים בשמרים - שושנים במילוי קרם שקדים ושוקולד


קר בחוץ וחם במטבח, בצק שמרים תופח הכי בסיסי והכי מנחם. 

אין כמו מאפה שמרים טרי וריחני שיצא זה עתה מהתנור, 

אבל הפעם עם טוויסט במילוי – קרם שקדים עשיר בניחוח רום ושוקולד מגורר. 

המילוי המיוחד הזה מביא למאפה ניחוח מתוק ואלגנטי וטעם עמוק וממכר, 

שמשדרג את חוויית מאפה השמרים הקלאסי. 

השילוב של קרם השקדים הרך יחד עם ניחוח הרום והמרקם השוקולדי 

יוצר שילוב לא שגרתי, אבל כזה שתרצו לחזור אליו שוב ושוב.




רכיבים:

בצק שמרים

1 ק”ג קמח

16 גר' שמרים יבשים

100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)

80 גרם אבקת פודינג וניל

200 גרם נטורינה 

3 ביצים 

300 מ”ל מים (כוס ורבע)

1/4 כפית מלח 


מלית

 קרם שקדים :

120 גרם נטורינה 

100 גרם אבקת סוכר

120 גרם שקדים טחונים

2.5 כפות קורנפלור

ביצה L

כף וחצי רום אמיתי,לא תמצית


200 גרם שוקולד מריר


סירופ סוכר:

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

120 מ”ל (1/2 כוס) מים


אופן ההכנה:

מכינים את הבצק: מעבדים את החומרים היבשים 

עם קוביות נטורינה, מוסיפים את שאר הרכיבים ולשים לבצק אחיד.

 מניחים לתפיחה למשך כשעה במקום חמים.

אפשר להתפיח גם לילה במקרר.

להכנת קרם השקדים, שמים בקערה  

נטורינה, אבקת סוכר מנופה, שקדים טחונים קורנפלור ומחממים במיקרו

מערבבים היטב, מוסיפים את הרום והביצה ומערבבים לאחידות.


את השוקולד ניתן לגרר בקלות במגררת של מעבד המזון.

כשהבצק תפח, מחלקים ל- 4.

מרדדים למלבן גדול, מורחים מחצית מקרם השקדים


מפזרים מחצית מהשוקולד המגורר



מקפלים את הבצק לשניים



ומרדדים






חותכים לרצועות דקות



מרימים בכל פעם 3-4 רצועות, מלפפים וקושרים כמו לחמניה





מתפיחים כשעה ואופים בחום 170 מעלות כ- 30 דקות

מבשלים את הסוכר והמים במשך 5 דקות לקבלת סירופ מעט סמיך

עד שמזהיב יפה

מברישים בסירופ את העוגה החמה




יום ראשון, 5 בינואר 2025

כרוב מסולסל, מנה נשכחת מהמטבח ההונגרי (Kellkaposzta)

 Kelkáposzta főzelék, תבשיל כרוב מסולסל הונגרי, הוא לבבי וטעים, 

אידיאלי לימי חורף קרים או לארוחות ערב משפחתיות. התיבול המנחם של קימל ושום יוצרים 

הרמוניית טעמים שמתפשטת בכל ביס. 

כשהמנה מוגשת לצד צלי עם רוטב  טעים

 ממש מזכיר לי את הארוחות הטעימות שאמא שלי הכינה.

ואין כמו אוכל מבית אמא, שמחזיר אותנו בריח ובטעם לרגעים של בית ומשפחה. 

הכרוב המסולסל, מנה של בית.

אמא הכינה ותמיד שלחה לי קופסא, היום, זו פעם ראשונה שהכנתי,

לבד

כי אמא כבר לא איתי וגם לא השאירה את המתכון כתוב.

אם אין כרוב מסולסל, אל דאגה – גם כרוב רגיל עושה את העבודה בצורה נפלאה. 

זו מנה שמוכיחה שפשטות יכולה להיות מפוארת, ושתמיד כיף לחזור אליה.



רכיבים:

1/2 ראש כרוב פרוס , ללא הליבה וללא העורקים העבים

3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות לא גדולות

מים, מלח

6-8 שיני שום כתושים

פפריקה

2 כפות קמח ושמן- - לרביכה

קימל*

אופן ההכנה:

שמים את הירקות החתוכים בסיר, עם מים כדי מחצית גובה הירקות, 



מוסיפים כפית מלח ומבשלים 50 דקות

עד שהירקות רכים.



*כדי שלא יהיו לי חתיכות קימל בתבשיל, אמא נהגה להרתיח כחצי כוס מים 

עם כפית גרגרי קימל, 2-3 דקות , להניח ל- 10 דקות

ולסנן, כך התקבל הטעם בלי הגרגרים.

במחבת שמים 2 כפות קמח ומרטיבים בשמן, מטגנים לרביכה זהובה, 



מוסיפים 1/4 כפית פפריקה מתוקה

מוסיפים את השום הכתוש ( אפשר גם יותר, למי שאוהב)

מוסיפים את מי הקימל ואת המים שבהם התבשלו הירקות, מערבבים כדי שלא יהיו גושים

זה הזמן להוסיף את הירקות ולבשל עוד 2-3 דקות


לתקן תיבול.



יום רביעי, 1 בינואר 2025

עוגת גבינה היער השחור

 

עוגות הגבינה שלי הן תמיד מקום לניסיונות וליצירתיות,

 והפעם אני גאה להוסיף למאגר מתכון חדש ומיוחד: 

עוגת גבינה בשילוב שוקולד ודובדבנים, בהשראת עוגת היער השחור הקלאסית.

השילוב הזה נולד בזכות מרקחת דובדבנים שהכנתי בקיץ, 

כששיא העונה הביא איתו פירות עסיסיים ומתוקים במיוחד. 

את הדובדבנים, רקחתי למרקחת טעימה ששמרה על  טעמם של הדובדבנים ושילבתי

עם בסיס שוקולדי עשיר ושכבת קרם גבינה עדינה ומפנקת. 

התוצאה? עוגה עם איזון מושלם בין חמיצות מתוקה, קרמיות עשירה וטוויסט קלאסי מנצח.

אם גם אתם רוצים   להתפנק עם טעמים של עוגת גבינה כמו שמעולם לא הכרתם – זה המתכון בשבילכם!

אם אין לכם מרקחת שכזאת תוכלו להשתמש במרקחת דובדבנים שחורים של סן דל פור



רכיבים:

לבסיס:

200 גר' בסקוויטים פתי בר טחונים

100 גר' חמאה מומסת

50 גר' שוקולד מומס

1 כף קקאו מסוננת

לגבינה:

4 קופסאות גבינת שמנת (900 גר')

1 שמנת חמוצה של פעם

4 ביצים

1/3 1 כוסות סוכר

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

כף תמצית וניל

תוספות:

גנאש שוקולד (100 גר' שוקולד מריר מומס עם 50 מ"ל שמנת מתוקה)

דובדבנים ממרקחת 

ציפוי:

1 שמנת מתוקה 

1 שקית סוכר וניל

מרקחת דובדבנים

שוקולד חתוך


אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי הבסיס היטב ומשטחים בתבנית עגולה בקוטר 24

כולל עוד שני ס"מ בדופן.

אופים בחום 175 מעלות 10 דקות

מוציאים ומקררים.

מערבבים את חומרי המלית ויוצקים רבע מהקרם על בסיס הביסקוויטים

מפזרים מהדובדבנים

בעזרת כף גדולה מכסים את הדובדבנים בקרם הגבינה

מנטפים גושי גנאש שוקולד 

בעזרת כף גדולה מכסים את השוקולד בקרם הגבינה

מפזרים עוד דובדבנים 

ומכסים בעזרת כף גדולה עם שארית הקרם.

מכניסים לתנור שחומם ל- 170 מעלות ואופים שעה ורבע.

פותחים קלות את דלת התנור ומשאירים את העוגה להתקרר בתנור.

כשהעוגה קרה לגמרי

אפשר להקציף את השמנת המתוקה לקצפת נוקשה, לכסות את העוגה 

ולקשט עם מרקחת דובדבנים וגילופי שוקולד.






יום ראשון, 29 בדצמבר 2024

חטיפי טורטיה

 


התכנסות משפחתית או מפגש עם חברים להדלקת נרות בחנוכה 

תמיד מביאים איתם אווירה חמימה ושמחה.

 לצד הטקס המיוחד והברכות, הכיבוד משתלב באופן מושלם וכולל מנות מהירות ופשוטות להכנה –

 אידיאליות לערב חגיגי ללא טרחה מרובה. 

אפשר להכין צלחת ירקות צבעונית לצד מטבלים, 



סלטים רעננים וקלילים, וגם מאפים  קטנים, או פשטידות אישיות מהירות 

שמוסיפים חמימות ומגוון טעמים.

הפעם בחרתי להכין חטיפי טורטיה:

מגלגלים 2 טורטיות גדולות ופורסים לפרוסות, בגובה השקעים שבתבנית השקעים

מניחים כל פרוסה בשקע



טורפים בקערה 4 ביצים, 3 כפות שמנת לבישול, 1/2 כפית מלח, מעט טימין

ממלאים את השקעים ברוטב 

קוצצים 3-4 פטריות, גבעולי בצל ירוק מסננים גרגרי תירס משומרים

ומניחים ברווחים וע"פ הטורטיה החתוכה


מפזרים למעלה מנצ'נגו או פרמזן מגוררת 

ומכניסים לתנור לאפיה של כ- 25 דקות 








 וכמובן, אין חגיגת חנוכה שלמה בלי סופגניות או לביבות


                                                                    סופגניות ביס 

שאפשר להכין בגרסה קטנה וקלילה כדי שהכול ירגיש קליל ומזמין.


חנוכה שמח



















יום רביעי, 25 בדצמבר 2024

שבת חנוכה מה תכינו?

 

ברוכים הבאים לחגיגת שבת חנוכה שלנו! השולחן שלנו נוצץ מאוסף הסביבונים שלי 

ומקושט בצבעי להבות אש הנרות מכין את הבמה למנות היחודיות לחג


מי יתן וזוהר החנוכייה ילווה את שפע הטעמים וייצור סעודה בלתי נשכחת ומשמחת.




משתדלת לפנות לי זמן לאפות חלה מיוחדת לחנוכה

מתחילה בשרטוט על נייר האפייה


וכעת מניחה את חלקי הבצק  , התפחה קצרה ולתנור


את החלה מלווים במיני אוכל קטן 


לצד הסלטים והמטבלים מגישה מנה ראשונה, פילה אמנון בירקות 


מרק עוף זהוב שכולם אוהבים 


וכעת לעיקרית 

בריסקט אפוי בתירוש 

בריסקט מסוג הנתחים של שגר ושכח

החסרון, צריך לשכוח לזמן רב, היתרון, מתקבל נתח נימוח וטעים.

2 קג חזה בקר

התיבול:

3 בצלים חתוכים 

ראש שום חצוי

1/3 כוס סוכר  חום

6 עלי דפנה

2 כפות חומץ

טימין

תירוש ענבים בהיר או יין אדום  חצי יבש

למרוח את נתח הבשר בפלפל שחור גרוס, מלח ושמן זית

להניח על הבצלים

לצקת את היין כדי חצי כיסוי

לכסות היטב את התבנית ולתנור ל-3-4  שעות בחום נמוך 

150-160 מעלות תלוי בגודל הנתח

כשמוכן מקררים היטב ואז ניתן לפרוס

מביאים לרתיחה ברוטב ומבשלים עוד כחצי שעה



עוף בתנור על מצע של ירקות לקוסקוס, שכמובן הוגש בלווית קוסקוס

את העוף כדאי לתבל כמה שעות לפחות לפני האפיה.

תיבול לעוף:

1 כפית מלח

1 כף תבלין גריל עוף

1 כף גדושה אבקת שום

1/2 כפית פפריקה מתוקה

3-4 כפות שמן

אופן ההכנה:

מכינים את משחת התיבול, מורחים היטב על חלקי העוף ומאפסנים במקרר

לכמה שעות לספיגת טעמים.


בתבנית נחתוך לקוביות תפוחי אדמה, קישואים, גזר,

נתבל את הירקות בדיוק באותו תיבול של העוף

נוסיף 1 כוס מים

נכסה ונאפה במשך שעה

לאחר מכן נסיר את הכיסוי ונאפה להשחמה יפה של נתחי העוף.




בלי תפוחי אדמה זה לא הולך, אז גראטן תפוחי אדמה 

6-8 תפו"א פרוסים דק לסדר יפה בתבנית חסינת אש

כדי לקצר את משך האפיה בחרתי לבשל בישול מוקדם את תפוחי האדמה, 

הפעם במיקרו למשך 10 דקות.

כדי שלא יתייבשו הוספתי לתבנית ציר מרק בטעם עוף מעט מלח, לכיסוי חלקי ו- 3-4 כפות שמן.

במקביל  טיגנתי במחבת  1/2 כף קמח במעט שמן הוספתי 4 שיני שום כתושות

ואת כל הנוזלים מהתבנית של תפוחי האדמה, הרוטב יסמיך , אפשר להוסיף עוד מעט נוזלים

ואז כשהרוטב הסמיך יוצקים חזרה לתבנית ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות למשך כשעה




סעודת שבת בחנוכה תסתיים תמיד בקינוח אופייני

צ'ורוס מגולגלים בקינמון וסוכר לצד רוטב שוקולד

וכמובן את התה יחליף קנקן סיידר מתובל בקינמון וציפורן