יום רביעי, 17 בדצמבר 2025

פאפאנש - הספינז' הרומני

 

יואב חזר מחופשת קיץ ברומניה כשכל מה שהיה לו בראש - פאפאנש, הוא רוצה כזה. 

אז נאכזב אותו?

פאפאנש הם בעצם הסופגניות של הרומנים,

 והם נוהגים לאכול מהן סביב חג המולד, בלווית ריבת עלי וורדים ושמנת חמוצה.

והיהודים שחוגגים בזמן הזה חנוכה אימצו את המתכון ללביבות החג.




רכיבים: לבצק:

750 גר' גבינת טבורוג (או כל גבינה לבנה כחושה ויבשה)

4 ביצים

100 גר' סוכר

250 גר' קמח

1 כף תמצית וניל

1 כף חומץ

1 כפית מחוקה סודה לשתיה


לטיגון:

120 גר' קמח לגילגול לפני הטיגון

שמן עמוק לטיגון


להגשה:

אבקת סוכר

ריבת תות או אחרת אהובה


אופן ההכנה:

מכינים את הבצק - לא במעבד מכל הרכבים לקבלת בצק אחיד

 (אפשר להכין גם 3 ימים מראש ולאפסן במקרר)



הבצק דביק למדיי ולכן יש להרטיב את הידיים כשמרימים ממנו כדורי 

 בגודל קלמנטינה, 


כמובן שגם יואב זוכה "ללכלך" את הידיים




מגלגלים בקמח, צובטים את מרכז הכדור



בעזרת שתי אצבעות לקבלת חור במרכז ומניחים בשמן החם, הופכים כל חצי דקה

 


עד שמקבל צבע זהוב עמוק 




ומגישים בלווית ריבה אהובה או מפודר באבקת סוכר.



המתכון של אודטה שוורץ

יום רביעי, 10 בדצמבר 2025

טארט שוקולד צ'יפס במילוי קרם וניל

 

המתכון של אצבעות שוקולד צ'יפס ממולאות היווה את ההשראה למתכון הפאי  הזה

שוב מצאתי בארון קרם מוכן לשימוש ואפילו פרווה

הפעם קרם וניל 




מצרכים לתבנית פאי (או רינג) בקוטר 26 ס״מ:

200 גרם חמאה רכה (לא מומסת!)

140 גרם סוכר חום דמררה

70 גרם סוכר לבן

360 גרם קמח לבן

2 ביצים M/L

חצי כפית סודה לשתייה 

קורט מלח 

200 גרם שוקולד צ׳יפס חלב/מריר/לבן/מיקס


למילוי:

צנצנת קרם וניל - 300 גרם 


אופן ההכנה: 

 לילה לפני או כמה שעות מראש מכינים דיסקית המילוי

נעביר את הממרח וניל על נייר אפייה בתוך רינג או תבנית עגולה בקוטר קטן 

יותר מהתבנית שתאפו בה את הפאי ונכניס להקפאה טובה. 

 הכנת הבצק- עם וו גיטרה או מעבד מזון מכניסים את כל המצרכים מלבד השוקולד צ׳יפס

 ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד, 

מוסיפים את השוקולד צ׳יפס (שומרים קצת בצד בשביל קישוט) 

ומערבבים לעוד כמה שניות עד שכל השוקולד צ׳יפס נטמע בבצק. 

נשטח את הבצק בניילון נצמד ונעביר אותו לקירור של 20 דק.


 נחמם תנור ל180 מעלות טורבו, נוציא את הבצק מקירור ונחלק אותו ל2 חלקים שווים, 

נשטח חצי אחד בתחתית התבנית ורק אחרי ששיטחנו 

נוציא את דיסקית הקינדר ונניח במרכז (היא נמסה יחסית מהר אז לא להתמעמע), 

מעל דיסקית הקינדר נשטח את החצי השני של הבצק ונהדק את השוליים, 

אפשר לקשט מעל בעוד שוקולד צ׳יפס לא חובה.

 נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות טורבו ל- 23-28 דקות 

 תלוי בעוצמת התנור שלכם, העוגייה צריכה להישאר רכה מבפנים ושחומה יחסית מבחוץ.

 נותנים לה להצטנן לפחות חצי שעה ורק אז פורסים, 

אפשר לשמור בקירור ולחמם לפני הגשה, ניתן להקפיא




יום רביעי, 3 בדצמבר 2025

תפוחי אדמה קריספיים


יש מתכונים שפשוט מגיע להם פוסט משל עצמם וזה בדיוק המקרה כאן.

תפוחי אדמה כל כך טעימים, עם פנים רך ונימוח וציפוי חיצוני זהוב וקריספי במידה המדויקת.

הטעמים מאוזנים, לא משתלטים, כאלו שיודעים להצטרף בשקט ובחן כמעט לכל מנה עיקרית.

אבל האמת? הסיבה הכי פרקטית לפוסט הזה היא לגמרי אני 

 כדי שבפעם הבאה שאחפש את המתכון הזה (וזה יקרה), אדע בדיוק איפה למצוא אותו.



רכיבים:

8 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים

1/4 כוס שמן זית

2-3 כפות מיונז

כפית מלח

כף פפריקה מתוקה

1/4 כפית פלפל שחור

כפית אבקת מרק בטעם עוף

4 שיני שום כתושות

1 כף גדושה קורנפלור

פירורי לחם מוזהבים לפיזור

אופן ההכנה:

מתחילים עם תפוחי האדמה - מבשלים במים מומלחים 10 דקות מזמן הרתיחה

מסננים ומייבשים - מחזירים לאש לאחר הסינון ומבשלים עוד דקה.

מכינים את התיבול - מערבבים הכל חוץ מפרורי הלחם, לטעום ולתקן תיבול, בעיקר מלח.

מערבבים בזהירות את פלחי תפוחי האדמה עם משחת התיבול

מעבירים לתבנית חסינת אש ואופים חצי שעה בחום 200 מעלות

מוציאים מהתנור, מערבבים בזהירות, מפזרים פירורי לחם בנדיבות

ומחזירים לתנור לעוד כחצי שעה להשחמה יפה

וזה הכל




אז כן, מדובר בסך הכול בתפוחי אדמה  אבל כאלה שמזכירים למה כדאי לפעמים לחזור לבסיס, 

לעשות את זה פשוט, ולעשות את זה טוב.

קצת תשומת לב, אפייה מדויקת, והופ  תוספת שמרגישה כאילו גנבה את ההצגה.

עכשיו המתכון הזה סוף סוף מתועד, מסודר ומתוייג כך שנוכל למצוא אותו 

 כשנצטרך מתכון לתפו"א שווים.



יום רביעי, 26 בנובמבר 2025

עוגת גבינה בריבועים: מושלמת גם לאורחים וגם לקפה של הבוקר

 


עוגת גבינה תמיד מצליחה לרגש אותי מחדש. 

לפעמים היא מקבלת מקום של כבוד כעוגה חגיגית, אפויה בתבנית עגולה, 

מוגשת בחתיכות יפות ומדויקות  ממש centerpiece של שולחן. 

אבל יש לה גם צד אחר, נגיש יותר, יומיומי כמעט: חיתוכיות עוגת גבינה. 

אותן אני אופה בתבנית גדולה, חותכת לקוביות מרובעות ומסדרת במנג'טים צבעוניים. 

אלו מסוג העוגות שמצטרפות למגש מלא כל טוב, כאלה שאוכלים בעמידה במסיבה, 

או כמו שקורה אצלי לא פעם  חטיף מתוק של שבת בבוקר, רגע לפני שיוצאים לבית הכנסת.

כדאי לאפות את העוגה בתבנית מרופדת היטב בנייר אפייה, 

כך שההרמה והחיתוך יהיו קלים ונקיים יותר. אחרי שהעוגה מתקררת לגמרי, 

אפילו עדיף לתת לה כמה שעות במקרר , החיתוך יוצא חד וברור יותר. 

אני אוהבת להשתמש בסכין חדה  כך מתקבלים ריבועים יפים ומסודרים. 

לאחסון, הכי נוח לסדר את הקוביות במנג'טים אישיים 

ולהכניס לקופסה אטומה במקרר – זה גם שומר על הטריות וגם מקל על ההגשה.






 


עוגת גבינה אפויה ( תבנית מלבנית חד פעמית בגודל דף מחשב A4)


 


לבסיס:

150 גרם עוגיות טחונות

קליפה מגוררת מרבע לימון

50 גרם חמאה מומסת


לעוגת גבינה:

1 ק"ג  גבינה לבנה 5%

1 כוס סוכר

5 ביצים

קליפה מגוררת מחצי לימון

30 גרם קורנפלור

40 גר' קמח

1 אינסטנט פודינג וניל


אופן ההכנה:

מכינים תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.

מערבבים את חומרי הבסיס היטב, ומשטחים בתבנית, 

מאפסנים במקרר עד שבלילת העוגה מוכנה.

מחממים תנור ל- 180 מעלות. בתחתית התנור מניחים תבנית עם מים רותחים ליצירת אדים.

מקציפים את הביצים עם הסוכר למשך שבע דקות - מתקבלת קציפה בהירה ותפוחה.

מוסיפים את הגבינה ומטמיעים, מעבירים חלק מהבלילה לקערית ומוסיפים אליה את הקמח והקורנפלור

מערבבים היטב

מחזירים לקערה עם שאר הבלילה ומערבבים לבלילה אחידה.

יוצקים על הבסיס ומכניסים לתנור לתוך תבנית שמכילה מים ואופים

10 דקות בחום 180 מעלות ולאחר מכן מנמיכים ל- 165 מעלת וממשיכים לאפות עוד שעה, 

מקררים כשעה בתנור

עם דלת מעט פתוחה ואח"כ מוציאים מהתנור. מקררים כמה שעות במקרר 

לפני שחותכים לקוביות ובוזקים אבקת סוכר.





עם כל פשטותן, חיתוכיות עוגת גבינה הן מסוג הדברים שתמיד נגמרים ראשונים 

 קלות להגשה, נוחות לאכילה, וטעימות בכל שעה של היום.

יום רביעי, 19 בנובמבר 2025

עוף לימוני עם תפוחי אדמה


עוף בתנור עם תפוחי אדמה הוא אולי המנה הכי קלאסית של שבת 

כזו שתמיד מתקבלת באהבה סביב השולחן.

אבל גם קלאסיקות לפעמים מבקשות שינוי קטן, כדי שלא ירגישו כמו שגרה שחוזרת על עצמה.

הפעם החלטתי לקחת צעד הצידה מהמוכר והבטוח,

ונזכרתי במנת דג נהדרת שהכנתי בעבר עם הרבה לימון.

אז שאלתי את עצמי: למה לא לנסות את אותו הרעיון גם בעוף?

והתוצאה? עוף לימוני, רענן ועשיר בטעמים,

שמצליח לשמור על כל מה שטוב במנה הקלאסית  ובכל זאת להביא איתו טעם חדש לשולחן.





רכיבים


4 כרעי עוף מחולקים

6 תפוחי אדמה בינוניים

קלופים

4כפות שמן זית

או 2 בצלים סגולים, קלופים

3/4כפית מלח דק

1/2כפית כורכום

1כפית גדושה פפריקה מתוקה

1/4כפית בהרט

1 כף פטרוזיליה קצוצה

מרינדה

5כפות שמן זית

3כפות מיץ לימון

מיץ מחצי לימון

1/2לימון בינוני

פרוס דק

7שיני שום

כתוש או קצוץ דק

4 כפות סירופ מייפל

1/2כפית מלח דק

הגשה

1חופן פטרוזיליה

קצוצה


אופן הכנה

חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ופורסים את הבצלים.

בקערה גדולה שמים את העוף והבצלים , מתבלים בשמן זית, מלח, פטרוזיליה, כורכום, בהרט ופפריקה

מניחים לכמה שעות לספיגת טעמים

 ומערבבים היטב היטב. מעבירים לתבנית שמתאימה לתנור מוסיפים את תפוחי האדמה שגם תובלו 

באותו אופן כמו העוף




אופים בחום 185 מעלות  במשך כשעה. 

בינתיים מערבבים את מצרכי הרוטב.

 מברישים בכל הרוטב ומחזירים לתנור למצב טורבו ,

 בטמפרטורה של 200 מעלות, עד שהעוף מזהיב מאוד, בערך 20-30 דקות. 

מומלץ מדי פעם להבריש ברוטב שנמצא בתחתית התבנית.

מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל.





לפעמים שינוי קטן עושה את כל ההבדל – עוף לימוני בתנור, מנה קלאסית בטוויסט רענן, 

כזו שתרצו לאמץ שוב ושוב לשבתות שלכם.

יום רביעי, 12 בנובמבר 2025

פוקצ'ה של סבלנות

 

בדרך כלל אני בוחרת במתכוני פוקצ'ה מהירים , כאלה שמתפיחים כמה שעות והולכים ישר לאפייה.

 אבל הפעם בחרתי להשקיע, שלחתי את הבצק להתפחה ארוכה במקרר, 

ובבוקר חיכה לי בצק עם רשת גלוטן מפותחת, 

שממנה יצאה פוקצ'ה אוורירית, קריספית ומופלאה. 

כן, לפעמים הסבלנות באמת משתלמת.


רכיבים:

320 מ"ל מים

3 גר' שמרים יבשים

7 גר' מלח

400 גר' קמח לפיצה

12 גר' שמן זית

אופן הכנה

מערבבים את הרכיבים יחד , יוצא בצק קצת נוזלי וזה בסדר, מניחים על השייש, 

מידי כ- 30 דקות ניגשים 

לקערה, מקפלים, לאט לאט הבצק מתחזק, 

אחרי כ- 3 קיפולים מכסים ומעבירים את קערת הבצק למקרר 

להתפחה של לילה.



מעבירים את הבצק לתבנית משומנת, מניחים לחצי שעה, מטפטפים שמן זית, מלח מלדון ורוזמרין



אפשר גם מוצרלה מגוררת, פסטו, חצאי שרי  ופרוסות דקיקות של תפו"א 

אופים בחום 220 מעלות כ- 20-22 דקות





יום רביעי, 5 בנובמבר 2025

ביסקוטי בלי דרמות – עם ביצים שלמות ובלי לחכות

 

האמת? נמאס לי לחכות לסטוק של חלמונים כדי להכין את המתכון הקבוע שלי לביסקוטי.
צנצנת העוגיות הייתה ריקה  וזה מבחינתי מצב חירום. 

אז יצאתי לחפש מתכון אחר, כזה שלא ידרוש ממני תמרוני הפרדה או תכנון מראש, ומצאתי בדיוק את מה שהייתי צריכה: ביסקוטי עם ביצים שלמות, פשוטים להכנה, עם כל הקרנצ' הממכר שאני אוהבת.
כי לפעמים, כל מה שצריך זה מתכון שעובד  ומהר.
קדימה לדרך!

       



רכיבים:

בקערה אחת:

1/2 ק"ג קמח

1 אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתיה

מעט מלח

בקערה שניה:

4 ביצים

300 גר' סוכר

2 שקיות סוכר וניל

3 כפות ליקר תפוזים

1/2 2 כוסות תוספות - הפעם שקדים, אוכמניות מיובשות וקוביות פרי מיובש שמיועד לחליטת תה.

אופן ההכנה:

טורפים את הביצים היטב , מוסיפים את החומרים היבשים ומעבדים לקבלת בצק

מוסיפים את התוספות

בידיים רטובות, מסדרים בתבנית אפיה 2 גלילות 



ואופים למשך 35 דקות בחום 170 מעלות.

מוציאים מהתנור ומקררים לגמרי.

פורסים בעזרת סכין משוננת  לפרוסות דקות ומשכיבים בתבנית על נייר אפיה




מחזירים לתנור לייבוש בחום 150 מעלות למשך כ- 25 דקות




יום רביעי, 29 באוקטובר 2025

מכינים ארוחת צהריים תבשיל כרוב וכדורי בשר

 

כרוב ממולא הוא פרויקט רציני כזה שלא מתחילים כל יום וגם לא מכינים לכל ארוחה. 

יש בו קסם של מסורת, ריחות ילדות, והרבה השקעה שדורשת סבלנות. 

אבל מי שאוהבת את הטעמים ולא תמיד יש לה זמן לגלגולים וסבלנות לשכבות 

מחפשת קיצורי דרך בדיוק כמוני.


אז חשבתי לעצמי  למה לא לקחת את כל מה שטעים בממולאים 

ולהפוך אותו לתבשיל פשוט יותר, בלי לוותר על הניחוחות והתחושה הביתית? 

כרוב טרי יש, פחית עגבניות מרוסקות גם, ובשר טחון כמובן

 כל העסק 

הופך לסיר אחד עשיר, מנחם ומלא טעם.

זה מתכון שמוכיח שאפשר ליהנות מכל הטעמים של הכרוב הממולא בלי שעות במטבח 

 סיר אחד, חומרים זמינים ותוצאה מפנקת. 

הנה כל מה שצריך להכין כדי להתחיל:




רכיבים:

2 בצלים פרוסים

1 כרוב פרוס 

4 שיני שום כתושים

1 קופסת עגבניות מרוסקות (400 גר')

1 רסק עגבניות

4 כוסות מים

1/2 1 כפיות מלח

3 כפות סוכר

כף פפריקה מתוקה

1/2 כפית פלפל שחור

1 כף אבקת מרק עוף

לכדורי בשר:

1 קג בשר בקר טחון (עדיף לשלב עם הודו אדום טחון)

1 בצל קצוץ

8 שיני שום

2 פרוסות לחם מורטב וסחוט

2 ביצים

3 כפות פרורי לחם

1/3 כוס מים

2 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כף תבלין גריל

*אופציונאלי 3/4 כוס אורז שטוף

אופן ההכנה:

מזהיבים את הבצלים ב2-3 כפות שמן

מוסיפים את הכרוב ואת שאר הרכיבים ומניחים להתבשל כ- 40 דקות



בזמן הזה מתבלים את הבשר הטחון, לשים היטב

טוחנים את הבצל, שום והלחם ומוסיפים לעיסת הבשר

מניחים לספיגת טעמים

מתקנים תיבול

מכינים כדורי בשר ומגלישים לסיר, מטלטלים את הסיר מידי פעם



כדי שהכדורים ישכשכו ברוטב ומבשלים כשעה.

* 20 דקות לפני תום הבישול אפשר להוסיף את האורז לסוטאז

להוסיף עוד מלח ונוזלים אם צריך - כד ישהאורז יצליח להתרכך.


אז אם מתחשקת לכם מנה עשירה שמרגישה כמו חיבוק מהמטבח, 

זה הסיר שכדאי לשים על האש


יום רביעי, 22 באוקטובר 2025

בחושה פרג ושוקולד

 


פרג - או שאוהבים אותו , או שלא מתקרבים בכלל… 

אבל יש לי בבית כמה מעריצים נאמנים, ולכן מדי פעם 

אני מפנקת אותם בעוגת פרג ושוקולד עשירה ועסיסית. 

המתכון הזה סופר פשוט אפילו מיקסר לא צריך, רק קערה וכף, ותוך דקות היא נכנסת לתנור. 

התוצאה? עוגה שממלאת את הבית בריח משגע ומעל הכל 

 נעלמת מהצלחת הרבה יותר מהר ממה שחושבים



רכיבים:

3 ביצים

1/2 כוס שמן

1/4 1 כוסות סוכר

1/2 פחית קרם קוקוס (200 מ"ל)

1/2 כפית תמצית וניל

קורט מלח

150 גר' פרג טחון

1/4 1 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה (10 גר')

100 גר' שוקולד מריר קצוץ דק דק

אופן ההכנה:

לטרוף את הביצים עם הסוכר, להוסיף את השמן, תמצית הוניל והקרם קוקוס

לערבב היטב, להוסיף את הקמח הפרג ואבקת האפיה ולבסוף את השוקולד הקצוץ.

להעביר ל- 2 תבניות אינגליש קייק ולאפות בחום 175 מעלות למשך כ- 35 דקות



*העוגה נהדרת כמות שהיא ואפשר ללצפות בגנאש שוקולד

שעשוי משוקולד מריר ושמנת צמחית ביחס 1:1



יאללה, תודו – למי בא עכשיו ביס עסיסי מהעוגה הזאת?

את המתכון קיבלתי מלאה חברתי

יום רביעי, 15 באוקטובר 2025

חזה עוף לארוחה במהירות

 

האמת? התכנון היה להכין פסטרמה עוף – קלה להכנה, טעימה, נפרסת נהדר אחרי האפייה,

 ובשבילי זו תמיד אופציה מצוינת למנה בשרית בארוחה, או לביס קל בצד.

אבל אז נתקלתי בסטורי של עומר מילר, שתיעד הכנה של מנות עוף למקפיא, 

ואהבתי את צורת החיתוך, בעצם אותו חיתוך שאני עושה לנתחים לאחר האפייה,

ומפה לשם, פרסתי את חזה העוף שכבר חיכה לי, 

ובמקום פסטרמה יצאו לנו שני מוקפצים שונים.

זה אולי נראה כמו מוקפץ אסיאתי – עם פיסות עוף שנצרבות במהירות על מחבת לוהטת

 אבל המנה הזו אפילו יותר מהירה להכנה, ועדיין לא נופלת בטעם.


רכיבים:

תיבול 1: 

מיועד ל-500 גר' חזה עוף

1 בצל סגול קצוץ ומטוגן

כוס פטרוזיליה קצוצה

3 שיני שום כתושים

3 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

1/2 כפית פפריקה

כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

3/4 כוס קרם קוקוס


אופן ההכנה:

תיבול 1

מתחילים בחיתוך הנתחים, בסכין חדה 



מכינים בשתי קערות את התיבול- חוץ מהנוזלים, אותם מוסיפים תוך כדי ההכנה.

מניחים את הנתחים למשך כשעה לספיגת טעמים.

מתחילים בהכנה: 

למחבת חמה עם 2 כפות שמן מוסיפים את נתחי העוף עם עשבי התיבול

ומטגנים תוך בחישה, לא באמת משנה אם פרוסות החזה מתקפלות, זה לגמרי בסדר



כשרוב הפרוסות החליפו צבע ללבן מוסיפים את הבצל המטוגן, הציר ואת הקרם קוקוס וממשיכים לבשל



עוד 5-7 דקות, מתקנים טעמים. 

מנה קלילה שניתן להגיש לצד פתיתים או אורז



תיבול 2

אופן ההכנה 

 מיועד ל-500 גר' חזה עוף

1 כף קארי צהוב

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית כמון

4 כפות רוטב סויה

4 שיני שום כתושים

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כוס ציר עוף

1 כוס קרם קוקוס

את האופציה השנייה מתחילים עם 2 בצלים פרוסים שמזהיבים במחבת


                                                    מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.

מטגנים את נתחי החזה, שוב, לא באמת משנה אם הם מתקפלים להם


                                     כשרובם מלבינים מחזירים את הבצל המוזהב 

ומוסיפים את הנוזלים


                                              מבשלים כ- 5-7 דקות, מתקנים תיבול


                                            בוזקים קצת פטרוזיליה או כוסברה קצוצה 


שמרו את הרעיון הזה לרגע של "אין לי זמן לבשל" – כי באמת לא צריך יותר מדי.