יום רביעי, 7 במאי 2025

דברים טובים באים באריזות קטנות -עוגת גבינה עשירה



גם לשבת מצומצמת, כזאת בלי הרבה סועדים או תכנונים גדולים, מגיעה עוגת גבינה ביתית 
 כזו שמביאה איתה את הנחמה, הרוך והטעם של בית אמיתי.
לא תמיד צריך לאפות עוגה ענקית, ולפעמים דווקא המתכונים המדויקים למידות הקטנות הם אלה שעושים הכי טוב בלב.
העוגה הזו בדיוק כזו — פשוטה, עדינה, ללא צורך בהכפלת כמויות או חישובים מיותרים.
היא התאימה לי בול לתבנית אינגליש קייק גדולה, ויצאה יפה, יציבה, עשירה בטעם וקלילה באפייה.



רכיבים:

לתחתית

100 גר' חמאה מומסת
200 גר' בסקויטים פתי בר טחונים
2 כפות סוכר


למלית גבינה 

500 גר' גבינה 5%
1 כוס סוכר
25 גר' קמח (2 כפות )
4 שמנת חמוצה
1 חלמון
2 ביצים
125 גר' שמנת מתוקה (חצי מיכל )
כפית תמצית וניל

לציפוי:

125 גר' שמנת מתוקה (חצי מיכל )
50 גר' אבקת סוכר (חצי כוס )
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
כפית תמצית וניל
125 גר' גבינת שמנת

אופן ההכנה

תחתית

 מערבבים את חומרי התחתית, משטחים בתבנית מצופה בנילון אפיה
 ואופים על נייר אפייה ב-180 מעלות כ-15 דקות עד שהבצק מזהיב. מקררים.


מלית גבינה אפויה

 מחממים תנור ל-165 מעלות. 
בקערה טורפים בעדינות (לא מקציפים!) גבינה, סוכר, שמנת חמוצה,שמנת מתוקה, וניל, חלמונים וביצים. 
מוסיפים קמח וטורפים לתערובת אחידה ללא גושים 
יוצקים על תחתית הפירורים ואופים כ- שעה ורבע עד שהעוגה יציבה בשוליים  מצננים.

לקרם גבינת השמנת

 במיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה עם אבקת סוכר, פודינג ווניל עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים פנימה את הגבינה וממשיכים להקציף עד שהקצפת יציבה ונוחה לזילוף.
מעבירים לשקית זילוף ומזלפים ע"פ העוגה הקרה.






לפעמים כל מה שצריך כדי להפוך שבת פשוטה למיוחדת – זו עוגת גבינה אחת טובה, מהלב ומהבית.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה